Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 21 August, 05:19

Dagens PS - 13 aug 19 kl. 08:28

Har du klimatångest?DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Greta är ett av landets starkaste varumärken, det våras för vegetarisk kost och köttalternativ och ”svemester” är på tapeten när folket lamslås av klimatångest. Mitt i ännu en sommar med extremvärme är det många som funderar på hur klimatförändringarna ska bromsas – ”drar jag verkligen mitt strå till stacken?” Läser in .
The post Har du klimatångest?
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
DAGENS FRÅGA, Dagens PS, Har

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Har du klimatångest
Cornucopia - 05 jun 19 kl. 15:06

Minimal klimatångest bland läsarna - är klimatångesten en medianka?

Klimatångesten hos läsarna är minimal utifrån gårdagens enkät. Fast CO2-drivna klimatförändringar är högst reella, så är frågan om svenskarnas så kallade klimatångest är en mediaanka, där det snarare är journalisterna som projicerar och jagar det som bekräftar att de själva har ångest, medan de flesta inte alls har det?
Klimatångest och ålder.

Cornucopia - 01 feb 19 kl. 11:42

Hushållens sämre ekonomi - bra ursäkt skylla på klimatångest

De högt skuldsatta storstadshushållen ser allt mer ut att hålla i slantarna. Ofta låter det som alibit inte är de stora skulderna och oron över räntan, utan istället alibiserar man för sig själv och andra med klimatångest. Således kommer neddragningar i hållbar riktning upphöra när hushållen blir mer positiva till ekonomin framöver.

Supermiljöbloggen - 09 dec 18 kl. 14:02

Fler med klimatångest i Sveriges Riksdag

En enkätundersökning som Dagens Nyheter har gjort visar på färre klimatskeptiker och fler riksdagesledamöter med klimatångest i Sveriges riksdag 2018 119 av 349 riksdagsledamöter har besvarat enkäten som skickades ut av DN förra veckan. Enkäten innehöll frågor om hur riksdagsledamöterna förhåller sig till klimatforskningen och klimatfrågan i stort. Endast två av dessa riksdagsledamöter fyllde i att de var skeptiska till klimatprognoserna, men flera fyllde i att de var tveksamma till delar av forskningen.

Supermiljöbloggen - 30 okt 13 kl. 10:07

Ann Murugan, earth: Klimatångest ? den nya tidens ohälsofaktor

Ungefär så här ser nyhetsflödet ut en helt vanlig dag:
?Hundratals elefanter dödade med cyanid?
?

DN - 17 dec 18 kl. 07:09

Klimatångest kan ligga bakom trendbrott att fler tar tåget

Allt fler affärsresenärer väljer tåg på sina tjänsteresor. SJ:s affärsresebokningar har ökat med 21 procent nu i vinter jämfört med samma tid förra året. Orsaken?

BT - 21 jan 19 kl. 15:20

Psykologen: Så botar du din klimatångest

Många svenskar lider av klimatångest. Under tisdagen kommer psykologen Frida Hylander hålla en föreläsning i Borås om hur man botar de negativa känslorna. – Jag tror att fler har upplevt klimatångest efter den väldigt varma sommaren som vi hade i år, säger Frida Hylander.

BT - 25 sep 13 kl. 12:42

Tre av fyra har klimatångest

Sverige hamnar i världens blickfång när klimatexperter från hela världen samlas i Stockholm den 23?27 september. Då släpper FN:s klimatpanel IPCC sin femte vetenskapliga delrapport om klimatförändringarna.

DN - 27 jul 18 kl. 20:44

Skattemiljoner till ”unik” kurs mot klimatångest

Naturvårdsverkets investeringsstöd Klimatklivet betalar miljonbelopp till koldioxidbantning med klimatångestterapi. Ett världsunikt succéprojekt eller dyr utsläppsminskning? Och är klimatångest verkligen ett problem?.

Cornucopia - 04 jun 19 kl. 15:00

Hur mycket klimatångest har du?

Nu när media domineras av berättelsen om klimatångesten är det ju intressant att se hur det står till med denna. Således en enkät nedan.På Grönlands smältande inlandsis.

Sydsvenskan - 22 apr 13 kl. 06:30

Livet online ger klimatångest

Internet har verkligen revolutionerat vårt liv, det är fantastiskt. Ser vi till våra barn så är det ännu mer så, tonåringarna är online nästan jämt. Youtube, Instagram, Twitter och det nya stora digitalsociala forumet bland dem spås bli ?

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 12 timmar sedan

Bakslaget: Slussens terminal 700 miljoner dyrare

Kostnaderna rusar för bussterminalen vid nya Slussen.  Det rapporterar Svenska Dagbladet. Kostnaderna för arbetet med bussterminalen ökar från 1.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Premiärministern avgår – Italien mot nyval

Italiens premiärminister Guiseppe Conte meddelar på tisdagen att han avgår. Det rapporteras brett i global media. Beskedet kommer efter en regeringskris som orsakats av landets vice premiärminister Matteo Salvini, skriver Dagens Industri.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Leovegas tappar vice vd:n – går till Trustly

Bettingbolaget Leovegas tappar vice vd:n Louise Nylén som har värvats av det snabbväxande fintechbolaget Trustly. Det skriver Breakit. Louise Nylén tog förra sommaren klivet upp till rollen som vice vd på Leovegas.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Kronans nya bottennivå: Lägsta sen 2002

Den svenska krona försvagas ytterligare mot den amerikanska dollarn. Det skriver Svenska Dagbladet. Kronan står nu i den lägsta kursen sedan 2002.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Kronans nya bottennivå: Lägsta sedan 2002

Den svenska krona försvagas ytterligare mot den amerikanska dollarn. Det skriver Svenska Dagbladet. Kronan står nu i den lägsta kursen sedan 2002.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Swedbank med lugnande besked: Ingen minusränta

På anledning av danska Jyske Bank nya minusränta för privatpersoner meddelar Swedbank att man inte har några egna planer på negativ ränta. Det rapporterar Dagens Industri. Swedbanks gav beskedet till Bloomberg News via telefon på tisdagen.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Candy Crush-utvecklaren flyttar till Sergelhuset

Spelutvecklaren King flyttar in i SEB:s gamla kontor precis vid Sergels torg i centrala Stockholm. Det skriver Di Digital. King köptes ut från börsen för tre år sedan av amerikanska Activision Blizzard, som betalade 50 miljarder kronor för den svenska spelutvecklaren.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Stjärnan erkänner: Betalat miljoner för tystnad

En av världens största idrottsstjärnor erkänner att han i sommarens våldtäktsfall betalade kvinnan för att hålla tyst. Det skriver Dagens Nyheter. Det är Cristiano Ronaldo som erkänner att han betalat motsvarande 3,6 miljoner kronor till kvinnan Kathryn Mayorga som anklagar honom för våldtäkt.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Prisade entreprenören: ”Allt är möjligt”

Näringslivets mäktigaste kvinnliga entreprenör berättar om hur hon redan som liten formades till att vara orädd. Pernilla Ramslöv, som hon heter, berättar om sin motivation och drivkraft i en artikel för tidningen Starta & Driva Företag. ”Har man en gång gett sig i den här världen går det inte att sluta”, inleder hon.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Danska banken blir först ut med minusränta

Jyske bank blir första bank i Danmarks historia som introducerar negativa räntor till privata kunder.  Det skriver Svenska Dagbladet, med hänvisning till uppgifter från Berlingske. Den negativa räntan gäller för konton som överstiger 7,5 miljoner danska kronor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.