DI > Ekonomi

Sunday, 25 August, 17:43

DI - 13 aug 19 kl. 08:23

Tyska inflationen i linje med preliminära siffrorInflationstakten i Tyskland steg till 1,7 procent i juli jämfört med 1,6 procent i juni..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Tyskland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tyska, inflationeni , linjemed , preliminära, siffror
TA - 12 nov 13 kl. 08:51

Lägsta tyska inflationen sedan 2010


Tysklands konsumentpriser sjönk med 0,2 procent i oktober jämfört med september, enligt landets statistikmyndighet. På årsbasis innebär det en inflationstakt på 1,2 procent, den lägsta nivån sedan augusti 2010.Enligt EU-harmoniserade beräkningsmodeller låg inflationen på månadsbasis på -0,3 procent och på årsbasis på 1,2 procent.

Kristianstadsbladet - 12 nov 13 kl. 08:51

Lägsta tyska inflationen sedan 2010


Tysklands konsumentpriser sjönk med 0,2 procent i oktober jämfört med september, enligt landets statistikmyndighet. På årsbasis innebär det en inflationstakt på 1,2 procent, den lägsta nivån sedan augusti 2010.Enligt EU-harmoniserade beräkningsmodeller låg inflationen på månadsbasis på -0,3 procent och på årsbasis på 1,2 procent.

Opinionen.se - 12 nov 13 kl. 09:00

Lägsta tyska inflationen sedan 2010


Tysklands konsumentpriser sjönk med 0,2 procent i oktober jämfört med september, enligt landets statistikmyndighet. På årsbasis innebär det en inflationstakt på 1,2 procent, den lägsta nivån sedan augusti 2010. Enligt EU-harmoniserade beräkningsmodeller låg inflationen på månadsbasis på –0,3 procent och på årsbasis på 1,2 procent.

BT - 12 nov 13 kl. 08:53

Lägsta tyska inflationen sedan 2010

Tysklands konsumentpriser sjönk med 0,2 procent i oktober jämfört med september, enligt landets statistikmyndighet. På årsbasis innebär det en inflationstakt på 1,2 procent, den lägsta nivån sedan augusti 2010. Enligt EU-harmoniserade beräkningsmodeller låg inflationen på månadsbasis på -0,3 procent och på årsbasis på 1,2 procent.

DI - 04 jan 16 kl. 14:06

Tyska inflationen lägre än väntat

Konsumentpriserna i Tyskland sjönk 0,1 procent från mitten av november till mitten av december. Inflationstakten uppmättes till 0,3 procent, enligt preliminär statistik. Föregående månad var inflationstakten 0,4 procent.

DI - 30 aug 17 kl. 14:04

Tyska inflationen ökar svagt i takt

Konsumentpriserna i Tyskland steg 0,1 procent från mitten av juli till mitten av augusti. Inflationstakten uppmättes till 1,8 procent, enligt preliminär statistik. Föregående månad var inflationstakten 1,7 procent.

DI - 28 sep 17 kl. 14:09

Tyska inflationen steg 1,8 procent

Konsumentpriserna i Tyskland steg 0,1 procent från mitten av augusti till mitten av september. Inflationstakten uppmättes till 1,8 procent, enligt preliminär statistik. Föregående månad var inflationstakten 1,8 procent.

NT - 28 sep 11 kl. 15:04

Högsta tyska inflationen på tre år

Inflationen i Tyskland - eurozonens störst ekonomi - steg i september till den högsta nivå på tre år och landade på 2,6 procent. I augusti låg inflationen i landet på 2,4 procent, enligt statistikmyndigheten Destatis..

Helsingborgs Dagblad - 12 nov 13 kl. 08:54

Lägsta tyska inflationen sedan 2010

Tysklands konsumentpriser sjönk med 0,2 procent i oktober jämfört med september, enligt landets statistikmyndighet. På årsbasis innebär det en inflationstakt på 1,2 procent, den lägsta nivån sedan augusti 2010. Enligt EU-harmoniserade beräkningsmodeller låg inflationen på månadsbasis på —0,3 procent och på årsbasis på 1,2 procent..

Kristianstadsbladet - 04 feb 14 kl. 12:00

Inflationen stabil i OECD-området


Inflationen steg marginellt till 1,6 procent i december enligt de nya siffrorna från den internationella ekonomiska samarbetsorganisationen OECD. Den lilla ökningen från 1,5 procent i november beror framför allt på stigande energipriser.Prisökningarna i USA låg på 1,5 procent och den japanska inflationen på 1,6 procent.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Haldex vd om sin sagolika plan för nästa liv

Bromstillverkaren Haldex nya vd Helene Svahn är en otålig ­bilförare som alltid vill ha en plan – med undantag för den egna styrketräningen..

DI - 1 timme sedan

Vad ska vi göra med USA?

Den amerikanska idealismen har kommit och gått så länge USA har varit en stormakt. Under vissa perioder kunde man nästan inbilla sig att mänskliga rättigheter bara var möjliga med….

DI - 1 timme sedan

Låt bostäder binda koldioxid

DEBATT. Marknaden, politikerna och industrin är eniga – Sverige ska bygga mer med trä. För att det ska bli verklighet krävs dock att staten som landets största beställare går före….

DI - 1 timme sedan

Gyllenhammar: ”Som en blandning mellan spa och tortyr”

Konstnären Charlotte Gyllenhammar gjuter nytt liv i sina minnen. Men just nu blickar hon framåt, mot den nya ­utställningen som öppnar i dagarna..

DI - 2 timmar sedan

Danskar pressar musselmästaren – ”konsumenten har ingen koll”

I fjordarna runt Orust odlas 2.000 ton blåmusslor varje år. Musslan har blivit ett allt populärare inslag på de svenska restaurangerna och matborden..

DI - 3 timmar sedan

Vita huset: Trump ångrar att han inte höjde Kinatullarna mer

Det enda Donald Trump ångrar gällande handelskriget med Kina är att han inte höjt tullarna mot Peking ytterligare..

DI - 3 timmar sedan

Publiksuccé när Stenson svingar gratis i jakt på hemmaseger

Redan innan sista putten rullats i och vinnaren korad pekade allt mot succé för golftävlingen Scandinavian Invitation..

DI - 4 timmar sedan

Marknaden är gigantisk – köp bjässen som ska upp 20 procent

Marknaden är gigantisk, tillväxten stabil och bolaget är världsledande. Det är läge att plocka upp aktien efter överdrivna kursfallet..

DI - 5 timmar sedan

Vattenkanoner sätts in mot demonstranter i Hongkong

För andra dagen i rad använder polisen tårgas i Hongkong. Även vattenkanoner sätts in för att försöka skingra demonstranter..

DI - 5 timmar sedan

Konflikten om Iran-avtalet rävsax för europeiska bolag

NEW YORK. Frågan om Iran-avtalet fortsätter att skapa splittring mellan USA och Europa. Lanseringen av EU:s nya handelsmekanism gentemot Iran har mottagits med stor kyla från….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.