YLE > Finland

Wednesday, 21 August, 22:02

YLE - 13 aug 19 kl. 08:15

Årets kock Mikko Kaukonen: "Professionella kockar har ett visst ansvar för att få finländare att minska på köttet"Vi måste äta mindre kött och mera grönsaker, enligt FN:s klimatpanel. Inom köttproduktionen diskuteras klimatpåverkan mycket, men även inom grönsaksodling finns det mycket att tänka på om man vill arbeta klimatsmart..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Mikko Kaukonen, FN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Årets kock, Mikko, Kaukonen, Professionella, kockarhar ett , visst, ansvar för att få finländare att minska på köttet
YLE - 6 timmar sedan

Mikko Rantanen har inte ens beställt flygbiljetter tillbaka till USA – väntar på nyheter om förhandlingarna i Norge

Ställningskriget fortsätter. Mikko Rantanen medger för Yle att han inte är nära att komma överens om en förlängning med Colorado Avalanche. Men det stör inte anfallaren.

SmålandsPosten - 12 jun 13 kl. 06:29

Växjö värd för Årets kock-tävling

Nu står det klart att en av två deltävlingar för Årets kock kommer att äga rum i Växjö. Någon lokal för evenemanget har ännu inte bestämts, inte heller något exakt datum men tävlingen kommer att genomföras någon gång under oktober. Vinnande maträtt kommer att vara lagad på produkter som närproducerats av svenska bönder.

YA - 20 feb 14 kl. 11:00

Kock med knorr på vardagsmaten

Foto: Bass Nilsson
Att lyfta vardagsmaten till nya nivåer – det är tanken bakom Kanal 5:s nya satsning Köksmästarna. Svante Aspelin på Sköllen gårdshotell och restaurang är en av dem som ska sätta snits på pizzan.
– Det här är första gången jag tävlar i mat, konstaterar Svante Aspelin med lika delar förvåning som förtjusning i rösten när han tar emot på en restaurang i tillfällig vintervila.

YLE - 29 feb 16 kl. 15:56

FSD-ordförande Viktor Kock: Säg nej FFC

Jag skulle ha svårt att försvara samhällsfördraget på min tidigare arbetsplats, säger de Finlandsvenska socialdemokraternas ordförande Viktor Kock. FFC borde säga nej till avtalet, säger Kock. Allting tas av arbetstagarna och ingenting binder arbetsgivarna.

Skånskan - 11 feb 16 kl. 22:48

Müllern missade medalj i Årets kock

Stockholm Jimmi Eriksson från restaurangen Lilla Ego i Stockholm vann Årets Kock 2016, Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling. Skånska Daniel Müllern från Ystad Saltsjöbad hamnade utanför medaljplats.Stämningen var hög och förväntansfull i Globens annex i Stockholm på torsdagen när den prominenta juryn med Fredrik Eriksson i spetsen tillkännagav resultatet.

Sydsvenskan - 12 mar 11 kl. 01:30

För Pia Kock väger den personliga friheten tyngst

Foto: Jenny Leyman
Vård och omsorg är en av bemanningsbranschens snabbast växande marknader. Högre löner och flexiblare arbetstider lockar också allt mer vårdpersonal från offentliga sektorn till de privata personaluthyrningsföretagen.
Sjuksköterskan Pia Kock har arbetat inom bemanningsbranschen sedan i slutet av 1990-talet.

YLE - 19 okt 15 kl. 20:31

Mikko Koivu: Det var obekvämt att möta Saku

– Jag gillade aldrig att spela mot honom. Finlands landslagskapten Mikko Koivu tyckte inte om att möta sin storebror Saku Koivu i hockeyrinken. 18 gånger möttes Åbobröderna Mikko och Saku Koivu i NHL.

YLE - 16 apr 17 kl. 13:28

Årets Kock: En dröm som gick i uppfyllelse

Pensalabördiga Mattias Åhman visste redan i grundskolan att han ville bli kock. Under lektionerna i huslig ekonomi väcktes passionen för matlagning. Nu är han Årets Kock i Finland.

YLE - 22 okt 12 kl. 12:24

Mikko Koivu och Fotbollsligan i fokus

När Sporthörnans tre vise män - Kunnas, Herberts och Wallenius - samlades till sin sedvanliga måndagssejour var det fotboll och ishockey på agendan. Guldstriden i fotbollsligan och TPS värvning av Mikko Koivu diskuterades friskt under ledning av Antti Koivukangas. Inledningsvis diskuterade panelen guld- och bottenstriden i Fotbollsligan.

YLE - 12 dec 14 kl. 12:01

Äntligen, Mikko Ilonen!

Nu har golfaren Mikko Ilonen uppnått det han drömt om - att kunna välja vilka tävlingar han deltar i och på det sättet kunna planera sin tävlingssäsong bättre än tidigare. I år, tretton år efter att han inledde sin proffskarriär tog han klivet in i golfens finrum som en av väldens 50 bästa golfare. Sportmagasinet: Mikko Ilonen om svackor och höjdpunkter 20108 minuterSpela upp klipp på Arenan: Sportmagasinet: Mikko Ilonen om svackor och höjdpunkter 2010 Hur gick det till?

Fler nyheter från YLE

YLE - 17 timmar sedan

Putin och Niinistö träffas i Helsingfors - håll ögonen på hur diskussionen går i de här tre frågorna

Alexanderinstitutets chef Markku Kangaspuro säger att onsdagens möte mellan president Sauli Niinistö och Rysslands president Vladimir Putin antagligen kommer att kretsa kring tre helheter: den europeiska säkerheten och vapenbegränsningar, Finlands och Rysslands bilaterala förhållande samt Arktis..

YLE - 1 timme sedan

40 kor på vift i skogen i Laukas - expert: Djur förvildas snabbt ute i skogen

I Vehniätrakten i Laukas har en hjord på cirka 40 nötdjur varit på fri fot i skogen sedan våren. På tisdagen ställdes läget på sin spets då djuren, som trängt sig in på gårdar och vägar, började utgöra en fara för folk i området. Just nu håller hjorden till i skogen nära bondgården..

YLE - 1 timme sedan

Sopkärl vid rastplatsen i Horsbäck efterlyses

Raseborgs stad kommer nu vända sig till Trafikledsverket Väylä med en önskan om att det skulle placeras sopkärl på rastplatsen invid riksväg 25 i Horsbäck..

YLE - 8 timmar sedan

Putin: USA:s robottest äventyrar säkerheten - lovar att inte placera ut robotar förrän Ryssland vet att USA har placerat ut motsvarande robotar

Rysslands president Vladimir Putin sade under den gemensamma presskonferensen med president Sauli Niinistö att Ryssland lovar att inte placera ut medeldistansrobotar i Europa om inte USA gör det först. USA har lovat att inte göra detta..

YLE - 2 timmar sedan

Ovidkommande besök på Pyttis flygplats – ägarna vill begränsa vistelsen på området

Bolaget som äger Pyttis flygplats vill ha strängare begränsningar för hur man får vistas och röra sig på området..

YLE - 3 timmar sedan

21-åriga Moori saknar rätten att bo och leva i Finland: “Jag gömde mig och kunde inte sova”

Finland fortsätter avvisa asylsökande som inte fått uppehållstillstånd till våldshärjade Afghanistan. Många av dem som skickas tillbaka till sitt gamla hemland har hunnit hitta sin plats i det finländska samhället. Morteza "Moori" Naseri är en av dem som hotas av avvisning.

YLE - 8 timmar sedan

Liveblogg: Vladimir Putin och Sauli Niinistö håller presskonferens tillsammans

Rysslands president Vladimir Putin anlände i dag till Finland. Putin och president Sauli Niinistö håller nu en gemensam presskonferens innan de åker till Sveaborg för att äta middag. Följ med Putins Finlandsbesök här och på Arenan..

YLE - 4 timmar sedan

Åbo Akademi går vidare med provisorsutbildningen: "Vi vill göra ett så bra case som möjligt för ministeriet"

Åbo Akademi har beslutat sig för att anhålla om rätten att få utbilda provisorer med början läsåret 2021–2022. I höst är det meningen att universitetet inleder förhandlingar med undervisnings- och kulturministeriet..

YLE - 4 timmar sedan

Ingå satsar på nya skolor, mera invånare och äldreomsorgen - många viktiga frågor på agendan i höst

När den politiska hösten kör i gång i Ingå står flera planläggningsprojekt på agendan. Under budgetmanglingen blir det aktuellt med satsningar på nya skolor och äldreomsorgsplatser, samt kollektivtrafiken..

YLE - 8 timmar sedan

Liveblogg: Vladimir Putin och Sauli Niinistö diskuterar

Rysslands president Vladimir Putin anlände i dag till Finland. Putin och president Sauli Niinistö diskuterar för tillfället på Presidentens slott. Sedan håller de en gemensam presskonferens innan de åker till Sveaborg för att äta middag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.