YLE > Svenskfinland

Monday, 19 August, 16:31

YLE - 13 aug 19 kl. 05:32

Byggnader för tiotusen nya invånare planeras i Vasa – efterfrågan på nya bostäder fortfarande storI Vasa har det byggts flitigt de senaste åren, och flera större projekt inleds inom kort. Staden beräknar att det i centrum med omnejd kan byggas bostäder för tiotusen nya invånare..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Byggnaderför , tiotusennya , invånare, planerasi , Vasa, efterfrågan, på nya bostäder fortfarande stor
YLE - 20 nov 14 kl. 12:54

Helsingfors ska växa med över 200 000 invånare

Enligt den nya generalplanen för Helsingfors ska det till och med år 2050 byggas bostäder för över 200 000 invånare. Flest bostäder ska byggas i västra Helsingfors. Stadsplaneringskontoret presenterade den nya generalplanen i dag torsdag.

SmålandsPosten - 15 feb 19 kl. 06:47

Växjö: Ny stadsdel med 5 000 invånare planeras

Tofta Sjöstad. Så heter kommunens nya stadsdel med 2 000 bostäder som nu håller på att planeras och diskuteras..

YLE - 13 aug 19 kl. 05:32

I Vasa planeras byggen för tiotusen nya invånare – efterfrågan på nya bostäder fortfarande stor

I Vasa har det byggts flitigt de senaste åren, och flera större projekt inleds inom kort. Staden beräknar att det i centrum med omnejd kan byggas bostäder för tiotusen nya invånare..

YLE - 02 okt 13 kl. 05:50

Invånare rasar mot skejtare - kräver att asfalten rivs upp

Skejtare i Wimmaparken i Braheplan i Helsingfors för oljud nätterna igenom och håller invånarna vid Brahegatan vakna. Det här säger styrelseordföranden för bostadsaktiebolaget Västra Brahegatan 8, Irmeli Palmu. Vid staden kontrar man med att ett ljudskydd mot skejtparken planeras, men planerna är uppskjutna på obestämd tid.

YLE - 24 sep 15 kl. 15:00

Vasa centrum ska få fler invånare

Arbetet med att stärka Vasa centrums livskraft fortsätter. Planen är att öka antalet invånare, lugna ner trafiken och göra gatumiljön mera trivsam. - Vi har tidigare gjort upp en strategi för centrum och områdena omkring, nu jobbar vi med utkastet till delgeneralplan, säger planläggningsarkitekt Emma Pitkäjärvi.

YLE - 02 jun 15 kl. 06:00

Hallplaner i Långvik ger invånare gråa hår

Planerna på en ishall i Långvik i Kyrkslätt skapar oro bland invånare. Henrik Gahmberg undrar varför kommunen inte ser området som en helhet. Henrik Gahmberg Henrik Gahmberg, jurist, bor i Långvik nära spa-hotellet Bild: Yle/Helena von Alfthan Kongresshotellet i Långvik ligger inbäddad i grönska.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Storbrand i Älvsbyn - invånare varnas

Ett över hundra år gammalt trähus på Storgatan i Älvsbyn, började brinna under tisdagsförmiddagen. Huset blev snabbt övertänt. Röken spred sig över samhället och invånare uppmanades att gå inomhus.

Västerbottens Folkblad - 23 apr 16 kl. 10:58

Kvartersstad på Liljansberget för 4 000 invånare

Byggnadsnämnden i Umeå har godkänt ett planprogram för Lilljansberget vilket gör att byggnation av bostäder till 4 000 invånare är ett steg närmare. Planprogrammet har varit på samråd under våren. Syftet är att utveckla området för stadsbebyggelse med blandat innehåll.

YLE - 06 dec 18 kl. 12:37

Invånare i Hagnäs i Helsingfors uppmanas delta i spontan protest mot Nordiska motståndsrörelsen

En spontan protestaktion mot en nazistdemonstration planeras i Hagnäs i Helsingfors. Invånare i stadsdelen uppmanas ta sig till Hagnäs torg i eftermiddag för att delta i protesten..

YLE - 18 jun 14 kl. 04:32

Invånare i Sato-bostäder rasar - "Jag vågar inte ens köpa ny spis"

Ovilja att fixa en söndrig hiss, ett balkongtak som har läckt i tiotals år, luftkonditionering som inte fungerar och svårigheter att få kallt vatten. De här problemen får invånare i ett hus i Helsingfors, som till största delen ägs av bostadsbolaget Sato tampas med. Dessutom har Sato skickat brev till de invånare som har en delägarbostad och erbjudit sig att köpa deras bostad.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Kvinna åtalas för dråp i Laihela - männen som varit misstänkta går fria

Svartsjuka kan ligga bakom dett brott mot liv som inträffade i Laihela sommaren 2018 då en 60-årig kvinna hittades död i sitt hem. Nu väcks åtal mot en kvinna född 1971 medan två män frias från misstankar..

YLE - 1 timme sedan

Stadsdirektören om dataläckan i Kristinestad: "Vi beklagar å det djupaste – sådant här får bara inte hända"

De riktlinjer som gäller när datorer tas ur bruk verkar inte har följts i Kristinestad. Men nu tas nya direktiv i bruk för att förbättra datasäkerheten. Vi beklagar det som har inträffat, säger Mila Segervall, stadsdirektör i Kristinestad..

YLE - 10 timmar sedan

Sparkrav i Jakobstad tidigarelägger skolnätsdiskussion

Skolnätsfrågan i Jakobstad blir aktuell redan i höst. När budgetarbetet kommer igång efter sommaruppehållet är läget stramt med sparkrav på ett par miljoner inför nästa år..

YLE - 10 timmar sedan

Posten har nya kvalitetskrav men alla är inte nöjda – För social- och hälsovårdsverket i Jakobstad ställer den längre postgången till problem

Social- och häslovårdsverket i Jakobstad är inte nöjd med hur Posten sköter sina leveranser. Flera kunder får inte sina räkningar i tid. Från Postens håll är man nöjd med hur man lever upp till sina kvalitetskrav..

YLE - 11 timmar sedan

Österbottniska riksdagsledamöter vill jobba för regionens infrastruktur: "Det är oacceptabelt att vägpengar endast skulle delas ut innanför Ring III"

Höstens viktigaste fråga kommer att bli landets ekonomi. Det hävdar en rad av riksdagsledamöterna från Vasa valkrets. Gruppen är samtidigt redo att dra hemåt i de kommande budgetförhandlingarna: Österbotten behöver absolut få vägpengar..

YLE - 11 timmar sedan

Förberedande polisutbildning startar i Kronoby – "det finns inga arbetslösa tvåspråkiga poliser"

På tisdagen startar den första förberedande polisutbildningen i Kronoby. Syftet är att de studerande ska klarar inträdesprovet till Polisyrkeshögskolan och behovet av tvåspråkiga poliser är stort..

YLE - 22 timmar sedan

Dubbla målvaktstavlor och skrällseger i Karleby – KPV fullbordade HJK:s miserabla vecka

En match stod på programmet i fotbollsligan på söndagen. Där förväntades HJK ta tre poäng på KPV:s bekostnad – även om matchen spelades borta i Österbotten. Men Karlebylaget ville annat och tog tre poäng efter en jättemiss av HJK:s målvakt..

YLE - Igår: 15:46

Jätteprojektet snart i hamn – Wasa teaters renovering är på slutrakan

Med en dryg månad kvar till premiär jobbas det nu frenetiskt på Wasa teater för att få allt klart. Den omfattande renoveringen och tillbyggnaden har pågått i över ett år och slutnotan hamnar på sju och en halv miljon euro..

YLE - Igår: 10:30

Iltalehti: Polisen utreder allvarlig it-läcka – Kristinestadsbors patientuppgifter fanns i dator som såldes på loppis

Uppgifter om ett hundratal personer som fått vård i Kristinestad har läckt ut på ett sätt som inte borde vara möjligt. Fallet har nu blivit polisärende, skriver tidningen Iltalehti. Patientuppgifterna fanns på en dator som sålts på loppmarknad i Björneborg..

YLE - Igår: 18:27

EIF:s drömstart ledde ingen vart – Jaro knep full poängpott på hemmaplan efter snabb vändning

0–1 till Ekenäs IF efter bara fyra minuter. Men innan matchen hunnit bli fyra minuter äldre hade Jaro redan vänt. Till slut blev det en komfortabel 4–1-seger för Jakobstadslaget hemma på Centralplan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.