DI > Ekonomi

Monday, 26 August, 00:52

DI - 13 aug 19 kl. 08:04

Resultatlyft för ParadoxSpelutvecklaren Paradox redovisade ett rörelseresultat på 154,2 miljoner kronor under det andra kvartalet 2019 vilket kan jämföras med 99,4 Mkr under samma period i fjol. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Paradox, Mkr

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Resultatlyftför , Paradox
DI - 19 feb 19 kl. 08:06

Rejält resultatlyft för Paradox – oförändrad utdelning

Spelutvecklaren Paradox Interactive redovisade ett rörelseresultat på 146,8 miljoner kronor under det fjärde kvartalet 2018 vilket var en ökning på 69 procent jämfört med samma period 2017. Analytikerna hade i snitt väntat sig ett rörelseresultat på 113 Mkr enligt Bloombergs sammanställning av tre analytikers prognoser. .

PrivataAffärer - 14 aug 18 kl. 13:09

Kommentar: Paradox borde vinstvarnat

Paradox har varit ett av de stora utropstecknen hittills i år bland spelutvecklarna med en kursutveckling som nådde som högst i slutet av maj med 234 kr, vilket då var cirka 150 procent upp sedan årsskiftet. Detta hände knappt två veckor efter rapporten för första kvartalet som var mycket stark. Företaget var också påtagligt optimistisk inför fortsättningen och på nivåerna över 200 kr drog också flera analytiker öronen åt sig och sänkte sina rekommendationer till Behåll och till och med Sälj.

PrivataAffärer - 23 okt 18 kl. 09:54

Analytiker: Paradox bästa tillväxtcaset bland gamingbolagen

Det skriver Carnegie i en analys där rekommendationen höjts till köp (behåll), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på tisdagen. Riktkursen är oförändrat 165 kr, att jämföra med de knappa 127 kr aktien handlas till i tisdagsöppningen. Sett till de tre senaste månaderna har Paradox backat med drygt 40 procent.

PrivataAffärer - 14 aug 18 kl. 08:27

Sämre för Paradox

Paradox rörelsevinst minskade med 39 procent i det andra kvartalet till 99,4 miljoner kr (162). Bakom tappet ligger bland annat ökade royaltyutbetalningar och kostnader för nedlagda spelprojekt. Paradox direkta kostnader i kvartalet uppgick till 133 miljoner kr (65,4).

DI - 09 maj 17 kl. 14:15

Rejält resultatlyft för AIK Fotboll

Spelaren Alexander Isaks övergång till den tyska klubben BV Borussia 09 Dortmund bidrog till AIK Fotbolls resultatlyft under det första kvartalet..

IDG - 19 mar 14 kl. 06:02

Storskalp för svenska Paradox

Paradox blir förlag för Obsidian, en av världens mest ansedda rollspelsutvecklare. För Paradox innebär det både prestige och intäkter på närmare 40 miljoner kronor redan i år..

IT24 - 19 mar 14 kl. 06:02

Storskalp för svenska Paradox


Paradox blir förlag för Obsidian, en av världens mest ansedda rollspelsutvecklare. För Paradox innebär det både prestige och intäkter på närmare 40 miljoner kronor redan i år..

E24 - 06 maj 16 kl. 17:19

Vänta några veckor med att börja spela Paradox

Det hajpade dataspelsföretaget Paradox går mot börsen samtidigt som bolagets viktigaste spel för året har premiär. På sista teckningsdag finns alltså ny värdefull information om mottagandet av rymdspelet Stellaris. Vi gillar Paradox som bolag men tänker inte sätta ner foten om börsnoteringen förrän i slutet av teckningsperioden.

Sydsvenskan - 17 nov 16 kl. 15:05

Spelchefens nya jobb kan öppna för Paradox i Malmö

Spelprofilen Kim Nordström från Malmö lämnar King för spelförlaget Paradox Interactive. Det kan i sin tur öppna dörrar för att Paradox startar verksamhet i Malmö..

Affärsvärlden - 07 apr 17 kl. 11:13

Paradox dominerar på bästsäljarlista

Spelutvecklaren Paradox dominerar på fredagen den digitala distributörsplattformen Steams globala topplista. Av de 25 mest sålda pc-spelen är 13 från Paradox..

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Bukowskis säljer unik designsamling – med utropspris 2,5 miljoner

En privat samlare har vigt sitt liv åt att samla Hans J. Wegners möbler. Nu går den danske formlegendarens alster under klubban i Stockholm..

DI - 2 timmar sedan

Hårdare tag mot bolagsmålvakter

Det ska bli enklare för Ekobrottsmyndigheten och Kronofogden att förbjuda bolagsmålvakter att bedriva näringsverksamhet, skriver Dagens Nyheter..

DI - 2 timmar sedan

Rebeller avfyrade robotar mot Saudiarabien

Huthirebellerna i Jemen har avfyrat tio robotar mot en flygplats i Jizan i Saudiarabien. Tiotals människor har dödats i angreppet enligt rebellerna..

DI - 2 timmar sedan

Sida: Valutakursen inte den största risken

Biståndsmyndigheten Sida har tidigare fått kritik för att inte arbeta tillräckligt aktivt med valutasäkringar..

DI - 2 timmar sedan

Kronkollapsen sänker biståndet – ”budgeten krymper till slut”

Sveriges bistånd uppgår i år till över 50 miljarder kronor. Men den svaga kronkursen har gjort det svenska biståndet mer oförutsägbart, vilket till och med kan leda till att….

DI - 3 timmar sedan

Hösten kommer tidigt – så klarar sig börsen och bopriserna

Kalla konjunkturvindar sveper in över Sverige och i höst ställs flera internationella hot på sin spets..

DI - 4 timmar sedan

Efter kursrallyt – nu måste vinsten springa ikapp aktien

H&M har fått fart på tillväxten och insynspersoner storhandlar. Det har bäddat för en stark kursutveckling som lyft aktien till högsta nivån sedan december för två år sedan. .

DI - 5 timmar sedan

Ofelbara formeln som ger karriären raketskjuts: ”Lika enkel som genial”

Står du och stampar på jobbfronten? Då finns det flera framgångsrika strategier för att avancera i hög hastighet..

DI - 6 timmar sedan

Stor genomgång – här kan du ansöka om drömstipendiet

Det finns över 17.000 registrerade stiftelser i Sverige med tillgångar på miljarder att ansöka om, för studier eller forskning. .

DI - 7 timmar sedan

Haldex vd om sin sagolika plan för nästa liv

Bromstillverkaren Haldex nya vd Helene Svahn är en otålig ­bilförare som alltid vill ha en plan – med undantag för den egna styrketräningen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.