GT > Nyheter

Sunday, 25 August, 00:05

GT - 13 aug 19 kl. 08:04

Kommunens miss: föräldrar kan slippa förskoleavgiftFöräldrar kan slippa förskoleavgift efter en miss från kommunen.I juli, som nu också är avgiftsbelagd för förskolebarn i Göteborg, kom det ingen faktura – och det är inte heller säkert att det kommer hända, skriver Göteborgs-Posten. .
Läs mer på GT
Läs mer om:
Göteborg, Göteborgs-Posten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunens, miss, föräldrarkan , slippa, förskoleavgift
GöteborgsPosten - 12 aug 19 kl. 21:10

Föräldrar kan slippa förskoleavgift efter miss

Ett fel i handlingarna gör att föräldrar kan slippa betala för tolfte månaden – trots beslut om motsatsen..

Trelleborgs Allehanda - 11 apr 13 kl. 10:54

Miss Li knäckt efter "Så mycket bättre"

Uppmärksamheten under "Så mycket bättre" höll på att knäcka Miss Li. Räddningen blev musiken. Bara ett halvår efter senaste skivan kommer "Wolves", sångerskans mörkaste album hittills.

Skånskan - 09 okt 18 kl. 15:00

Kommunens personal ska stötta föräldrar

Skurup Kommunens personal ska utbildas i att stötta vuxna i deras föräldraskap. På så vis ska kontakten inte tappas efter BVC-tiden med samhället och dess stöttande resurser.I höst ska cirka 35 personer utbildas i ICDP, international child development program.

SmålandsPosten - 11 sep 14 kl. 08:43

Invandrade föräldrar måste ges hjälp att ta kontrollen

Integrering av nya svenskar i Växjö kommun är en av våra största och viktigaste uppgifter. Många bra insatser görs redan, men ändå går det trögt på de flesta håll. Ju långsammare integrationen går desto mera växer motsättningar mellan kulturer.

YLE - 16 dec 16 kl. 13:24

Önskas: Fler småbarnsföräldrar i lokalpolitiken

Många förtroendevalda väljer att hoppa av kommunalpolitiken på grund av den pågående landskapsreformen men många ser också kommunernas nya roll som en chans att påverka. På önskelistan finns fler småbarnsföräldrar. I februari ska partierna lämna in listorna på vilka kandidater som ställer upp i kommunalvalet som hålls den nionde april 2017.

YLE - 17 mar 16 kl. 09:27

Skolor kan stängas innan förvaltningsdomstolen sagt sitt - hur kan föräldrar påverka?

Kommunfullmäktige i Kyrkslätt beslöt på måndagkväll att Friggesby skola ska stängas. Men vad betyder det i praktiken och vad finns det för möjligheter för föräldrar att påverka beslutet? Den första augusti 2016 kommer Friggesby skola i Kyrkslätt att stängas och de 24 elever som nu lär sig läsa, skriva och räkna i den gamla byskolan kommer att flytta till den större Winellska skolan.

Kristianstadsbladet - 18 jun 12 kl. 09:15

Föräldrar kräver besked om skola

Foto: Scanpix
Kritiken mot att politikerna dröjer med besked om Norretullskolans framtid växer. Men skolornas renoveringsbehov är större än vad kommunens pengar räcker till.
Ska Norretullskolan ersättas med en ny skola, ska man hitta andra lokaler eller renovera?

UT - 27 mar 14 kl. 08:53

Fotoförbud i alla kommunens förskolor

När förskolan har tillställningar som till exempel luciafirande får föräldrar bara fotografera sina egna barn. Detta enligt en ny policy som är gemensam för förskoleverksamheten i Ulricehamns kommun. Bakom den nya policyn står kommunens förskolechefer och de båda verksamhetscheferna för välfärd, lärande och samhällsbyggnad.

Kristianstadsbladet - 22 aug 14 kl. 08:42

"Roligt att slippa Sanna Nielsen lite"

Foto: Malin Arnesson
Sanna Nielsen är redo inför höstens stora musikalhändelse i Skåne, och sin egen debut på en operascen. Hon tvekade inte att ta rollen som Lara i ”Dr Zjivago” – trots att hon skulle bli tvungen att tala rikssvenska.
När regissören Ronny Danielsson sökte efter färskt stoff fastnade han snabbt för det nyskrivna verket (premiären skedde i Sydney 2011) på grundval av Nobelprisvinnaren Boris Pasternaks romantiska tragedi ”Dr Zjivago”.

Cornucopia - 05 sep 14 kl. 09:51

(m) i Täby: Betalar man skatteutjämning ska man slippa flyktingar

"Jag kommer att vädja till svenska folket att öppna sina hjärtan för de mycket utsatta människor som vi nu ser runt om i världen." - Fredrik Reinfeldt (m)"Lyssna inte på vad politiker säger, titta på vad de gör" - bl a jagI Täby kommun debatterade man i mitten av juni huruvida man skulle öka kommunens flyktingmottagande med fyra platser för sk ensamkommande flyktingbarn (ljudupptagning här). Moderaten Leif Gripestrand (m) menade att Täby inte alls är en rik kommun, för man betalar kommunal skatteutjämning, med meningen att man inte alls ska ta emot fler flyktingar av den anledningen.

Fler nyheter från GT

GT - 2 timmar sedan

Stjärnan: ”Min karriär i Sverige är förstörd”

Handbollsstjärnan Fatos Kücükyildiz, 26, lovades kontrakt med Lugi.Sedan fick hon ett kallt nej.– Det kommer att förstöra för mig i all evighet - min karriär i Sverige är körd, säger Fatos till sturmerfoul.

GT - 3 timmar sedan

”Var lite spänt i början – men det släppte”

Frölunda–Färjestad är ett bittert rivalmöte sedan länge.För Theodor Lennström blev matchen extra speciell – då han mötte sina gamla lagkamrater.– Det var lite spänt där i början men det släppte, säger han..

GT - 5 timmar sedan

Det krävs för att Stenson ska bryta sin förbannelse

Har aldrig vunnit på hemmaplan – vet vad som krävs för seger.

GT - 6 timmar sedan

Dureks hyllning till Märtha Louise – under familjesemestern

Under sommaren har nykära prinsessan Märtha Louise, 47, och pojkvännen Shaman Durek, 44, rest runt världen och njutit av vad den har att erbjuda.På senare tid har de lagt in en ny växel i förhållandet och som par spenderat tid med sina familjer.I samband med en resa paret gjorde tillsammans med Dureks familj passade han på att basunera ut sina känslor.

GT - 9 timmar sedan

Mamma Lindas ilska efter dotterns cykelolycka

På fredagseftermiddagen fick Linda Hellström i Vårgårda ett samtal från sin dotter – en bil hade kört förbi den cyklande Julia, 12, i hög hastighet och väldigt nära.Julia försökte då väja åt sidan och cyklade omkull.– Det finns ju hastighetsbegräsningar av en anledning och vi föräldrar vill ju att våra barn ska komma hem.

GT - 12 timmar sedan

Nu kommer värmen tillbaka till Västsverige

På lördagseftermiddagen spricker molntäcket upp och sen väntar ett par dagar med soligt väder och temperaturer på runt 25 grader.– Högtrycket kommer att dominera väderläget. Det kommer från Centraleuropa och har förstärkts vid Baltikum, säger Lasse Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm.

GT - 15 timmar sedan

Svarar på tv-profilens kritik: ”Jag har ett annat förslag”

Journalisten Tommy Åström tycker att SHL-klubbarna som saknar damsatsning ska portas från högstaligan.Däribland Frölunda – som nu svarar på tv-profilens utspel.– Jag vill kontra med ett annat förslag.

GT - 16 timmar sedan

Det här är den bästa tiden på hela året

Det här är den bästa tiden på året för mig.Allsvenskan går mot slutspurten och alldeles nyligen har Premier League börjat.Det kan inte bli för mycket fotboll för mig – och Blåvitt och Liverpool missar jag aldrig.

GT - 19 timmar sedan

Övertänt garage: ”explosionsrisk”

Ett dubbelgarage har under natten till lördagen tagit eld i Götene. Garaget är övertänt och enligt räddningstjänsten finns gastuber inne i byggnaden. – Det finns en risk för explosion så vi har vidtagit vissa säkerhetsåtgärder, säger Ola Jakobsson stabsbrandmästare vid räddningstjänsten.

GT - Igår: 22:23

Feststämning när Molly Sandén intog Liseberg

Det var mycket folk och bra stämning under augustisolen när Molly Sandén uppträdde på Liseberg på fredagen.– Vi har vädret med oss, utbrast stjärnan från scenen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.