SR > Kultur

Sunday, 25 August, 06:33

SR - 13 aug 19 kl. 07:00

Sommartipset: Dalarna sett i skrattspegelEn upplyftande dalatripp till konstnären Karin Ferners utställning Glädje och grannlåt i Rättviks kulturhus..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Karin Ferners, Glädje, Rättviks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sommartipset, Dalarna, setti , skrattspegel
DalaDemokraten - 31 aug 13 kl. 05:50

Dalarna har svårt att återhämta sig

DALARNA I går presenterade länsstyrelsen en rapport över hur utvecklingen av närings­livet i Dalarna sett ut under de senaste tio åren. Och ....

SR - 23 jul 18 kl. 06:30

Sommartipset: En av alla tiders starkaste anti-krigsfilmer

Har man en gång sett "Eldflugornas grav", så glömmer man den inte. Det säger Kulturnytts Björn Jansson om filmen som beskrivits som en av alla tiders starkaste anti-krigsfilmer..

SR - 01 aug 19 kl. 06:30

Sommartipset: Om det mörkaste ljuset

Sommaren 2019 är det 50 år sedan människan satte fötterna på månen. En historisk landvinning på det ljusgrå klot som i alla tider hållit mänskligheten sällskap, fascinerat och inspirerat. Mina Benaissa tipsar om det mörkaste ljus hon någonsin sett..

IDG - 13 jun 14 kl. 11:32

En skrattspegel för klickonomin

En ny nyhetssajt med hittepå-innehåll har sett dagens ljus. Internetworlds Ada Fredelius tog en titt på en otäckt träffsäker satir..

SVT - 24 okt 16 kl. 20:06

”Presidenterna” — en grotesk skrattspegel mot samhället

Den österrikiske dramatikern Werner Scwab gjorde en kort men produktiv karriär innan han dog 1990, 36 år gammal. Nu regisserar Staffan Valdemar Holm Scwabs debutpjäs ”Presidenterna”, med Stina Ekblad, Lena Endre och Ingela Olsson tillsammans på scen för första gången. Kulturnyheternas kritiker Anna Hedelius har sett en grotesk pjäs där Dramaten räds varken bajs eller latrinhumor..

Sydsvenskan - 04 okt 14 kl. 05:30

Not that kind of girl en mjuk skrattspegel

Det finns ibland en tendens att avfärda erfarenheter från den som levt privilegierat. Rinner tårarna verkligen lika tungt och salt i de bättre bemedlade samhällsklasserna? Hur dåligt förtjänar man att må när man inte behöver oroa sig för hyran?

DalaDemokraten - 16 apr 17 kl. 18:40

Djurambulansen i Dalarna ber allmänheten om hjälp

Under lördagen fick djurambulansen i Dalarna in ett tips gällande att en person ska ha sett ett antal kattungar vid Slussen i Falun. Under söndagen går man nu ut med en vädjan till allmänheten för att lokalisera kattungarna.
– Det hade varit jättebra om någon sett någonting, de kan till exempel ligga och trycka i en buske, säger Martina Johansson som är kassör vid djurambulansen, Dalarna..

Dalarnas tidningar - 16 apr 17 kl. 18:40

Djurambulansen i Dalarna ber allmänheten om hjälp

Under lördagen fick djurambulansen i Dalarna in ett tips gällande att en person ska ha sett ett antal kattungar vid Slussen i Falun. Under söndagen går man nu ut med en vädjan till allmänheten för att lokalisera kattungarna.
– Det hade varit jättebra om någon sett någonting, de kan till exempel ligga och trycka i en buske, säger Martina Johansson som är kassör vid djurambulansen, Dalarna..

Dalarnas tidningar - 25 jul 13 kl. 08:36

Struliga nätverk för Boxer i Dalarna

Stora delar av Boxers bredbandsförbindelser och IP telefoni i Dalarna, har legat nere sedan i söndags. Orsaken till det långvariga avbrottet är än så länge oklar. "Vi utreder vad avbrottet kan ha berott på.

Kristianstadsbladet - 16 okt 14 kl. 06:00

Småföretag i Dalarna mest lönsamma

Det går bättre för de svenska småföretagen. Bäst går det i Dalarna, enligt en undersökning från LRF Konsult.Men det går knackigt för småföretagen i Stockholm.

Fler nyheter från SR

SR - 6 timmar sedan

Spelman på taket - skickligt mellan glädje och sorg

RECENSION. En av de mest spelade musikalerna genom tiderna hade i helgen premiär i Stockholm - med Dan Ekborg i huvudrollen.  Utgångspunkten för Spelman på taket är förföljelsen av ryska judar under början av 1900-talet..

SR - Igår: 18:22

Obamas bolag släpper sin första Netflix-serie

Barack och Michelle Obamas produktionsbolag har nu släppt sitt första alster på Netflix: dokumentärfilmen "American factory.".

SR - Igår: 15:12

Norska vikingar busar ljuvt med mångkulturen

När Norge lanserar sin första originalserie för HBO blev det i en oväntad genre: satir - fantasy - komedi - deckare om tidsresor och integration. Jenny Teleman recenserar.

SR - Igår: 13:17

Boris Johnsons turistattraktion går med mångmiljonförlust

Den enorma Anish Kapoor-skulptur som Boris Johnson beställde under sin tid som Londons borgmästare skulle locka turister. Men istället går den med mångmiljonförlust..

SR - Igår: 13:03

Nättroll i fokus i ny digital utställning

Västra Götalandsregionens kulturförvaltning Västarvet har nyligen skapat en digital utställning som utforskar gamla svenska myter och dagens alternativa fakta-klimat..

SR - Igår: 10:17

Metros ägare svänger - blir ansvarig utgivare

Trots uttalandet förra veckan står det nu klart att Metros ägare Christen Ager-Hanssen blir ansvarig utgivare för Metros sajt..

SR - Igår: 09:02

Köttigt i Augustprisade Lina Wolffs nya roman

Lina Wolff är aktuell med "Köttets tid". En ny roman som visar vilken egenartad författare hon är, enligt Kulturnytts recensent Lina Kalmteg..

SR - Igår: 08:25

Neil Armstrongs blå ögon och framtidshopp i Apollo 11

Dokumentären Apollo 11 är en rymdfärd och en tidsresa, tillbaka till sommaren 1969. Och vår recensent kommer att tänka på Greta Thunberg..

SR - I förrgår: 06:30

Koko-di koko-da – konstfilmsskräckis om en relation i kris

Johannes Nyholms debutlångfilm "Jätten" vann tre Guldbaggar, bland annat för bästa film. Nu är han tillbaka med filmen "Koko-di, Koko-da", en campingskräckis om en relation i kris..

SR - I förrgår: 17:09

Hur påverkar ljudbokens framfart litteraturen?

Nära hälften av de böcker svenskarna tar del av idag lyssnas på som ljudbok. Frågan är hur ljudbokens framfart påverkar vilken litteratur vi får?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.