Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 18 August, 23:06

Dagens PS - 13 aug 19 kl. 07:16

Apple tappar mark i Europa till SamsungTeknikjätten Apple marknadsandel i Europa sjönk 17 procent på årsbasis i andra kvartalet, enligt data från Canalys. Det rapporterar sajten 9 To 5 Mac. Enligt statistiken minskade Apple sina leveranser till 6,4 miljoner enheter i kvartalet, ned från 7,7 miljoner samma period året innan. Marknadsandelen sjönk från 17 procent till 14,1 procent. Samsung uppges ha varit kvartalets vinnare med en marknadsandel på över 40 procent, samtidigt som leveranserna ökade till 18,3 miljoner från 15,3 miljoner.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Europa, Samsung, Apple, Canalys, To, Mac, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Apple, tappar, marki , Europatill , Samsung
IDG - 06 jul 16 kl. 16:13

Apple tappar mark i Kina - är nu nere på en femteplats


Apple tappar mark på den kinesiska smartphonemarknaden. De passeras nu av inhemska Oppo och är nere på en femteplats..

Nyteknik - 23 okt 13 kl. 12:06

Apple tappar mark

Apples tappar mark på marknaden för surfplattor..

Affärsvärlden - 09 aug 13 kl. 14:04

Apple tappar mark i Kina

I takt med att kinesiska konsumenter väljer billigare inhemska märken av smartphones tappar Apple marknadsandelar..

DI - 21 feb 16 kl. 10:43

Apple tappar mark i Japan

Japanerna tycks ha börjat att tröttna på iPhone. Under förra året minskade Apples flaggskeppsprodukt på den japanska marknaden. Apple tappade marknadsandelar på Japan förra året men man är alltjämt störst..

DI - 06 jul 16 kl. 15:14

Apple tappar mark i Kina

Apple fortsätter gå kräftgång i Kina och är numera femte största aktör på smartphones. Placeringen är baserad på uppgifter från analysfirman Counterpoint Research som visar att Silicon Valley-jätten stod endast för 10,8 procent av samtliga sålda mobiler i maj i Kina..

Sydsvenskan - 25 mar 16 kl. 17:43

IS tappar mark i krigszoner. Terroristerna måste bekämpas också i Sverige.

Självfallet skulle de allra flesta önska att terrorism vore något som bara kan inträffa därborta. Långt borta. Aldrig här.

DN - 17 feb 12 kl. 08:56

Apple tappar mark i Kina

Apples marknadsandel på den kinesiska smartphonemarknaden föll under fjärde kvartalet i fjol..

IDG - 04 mar 17 kl. 15:53

Apple tappar mark inom utbildning i USA – oförändrat i resten av världen


Enligt ny statistik från Futuresource Consulting har Apples marknadsandel inom utbildningssektorn sjunkit rejält i USA, medan den står still utanför..

Computer Sweden - 06 dec 12 kl. 17:18

Apple tappar ? Nokia ökar

Apple tappar stort i marknadsandelar på den viktiga kinesiska smartmobil-marknaden. Nokia, däremot, ingick precis ett samarbetsavtal med den jättelika kinesiska operatören China Mobile..

IDG - 06 dec 12 kl. 17:18

Apple tappar - Nokia ökar

Apple tappar stort i marknadsandelar på den viktiga kinesiska smartmobil-marknaden. Nokia, däremot, ingick precis ett samarbetsavtal med den jättelika kinesiska operatören China Mobile..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 15:17

Aktieanalys: Handlas ICA till rätt pris?

Detaljhandelsbolaget Ica kan locka som ”säker hamn” – men är aktien för dyr? ”Med en tillväxt som rimligen kommer stanna vid på ett par procent per år de kommande åren, där vinstmarginalen inte ser ut att förbättras påtagligt, så är det svårt att betrakta det som annat än dyrt. På lite länge sikt ser också e-handeln mer ut som ett hot än en möjlighet för Ica.

Dagens PS - I förrgår: 14:31

Opec justerar upp prognos över efterfrågan

Oljekartellen Opec gör marginella förändringar uppåt i sina prognoser över den globala efterfrågan på olja för 2019-2020. Prognosen för 2019 ligger nu vid 99,92 miljoner dag, medan prognosen för 2020 är 101,05 miljoner. Det framgår av den senaste månadsrapporten.

Dagens PS - I förrgår: 14:11

London provkör kontakt-lösa donationsplattor

I ett försöka att avhjälpa problemet med hemlöshet har staden installerat donationsstationer i stadens finansdistrikt. Det skriver sajten Finextra. Genom att använda kontaktlösa betalkort kan Londonborna nu donera till välgörenhet snabbt och enkelt.

Dagens PS - I förrgår: 12:18

Trump vill köpa Grönland: ”Global maktkamp”

Enligt källor i Vita Huset har president Donald Trump satt flera departement i arbete med att undersöka möjligheterna för USA att köpa Grönland. Det skriver Washington Post. Källorna, som vill vara anonyma, uppger att president Donald Trump pratat om Grönland under flera veckors tid.

Dagens PS - I förrgår: 10:49

10 bostadsrätter med all-time-high-priser

Lägenheten i topp såldes i början av sommaren och ligger inte oväntat på fashionabla Östermalm i Stockholm. Spana in priset! Booli har sammanställt listan, där Östermalm har så gott som totaldominans med undantag från en lägenhet på Södermalm i Stockholm och en lägenhet på Djurgården.

Dagens PS - I förrgår: 10:41

Uppgifter: Tesla höjer priserna i Kina igen

En försäljare på en Tesla-butik i Peking bekräftar den senaste tidens medierapportering att elbilstillverkaren kommer annonsera prishöjningar i Kina från och med september. Det skriver Global Times. En prishöjning skulle innebära den fjärde justeringen på ett år.

Dagens PS - I förrgår: 10:23

Kontor fick evakueras efter elscooterexplosion

En indisk socialplattform utan stöd för engelska, polisingripande mot Amazons marknadsföring samt evakuering av Dropbox huvudkontor – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Indisk socialplattform tar in 100 miljoner dollar Sociala medieappen ShareChat, som bara finns på regionala språk utan stöd för engelska, tar in stora pengar i en ny finansieringsrunda.

Dagens PS - I förrgår: 10:28

JUST NU: Tekniska problem på Londonbörsen

Londonbörsen har under fredagsmorgonen tekniska problem vilket fördröjer öppningen. Handeln i aktierna som ingår i FTSE 100 och FTSE 250 har därför inte kommit igång, enligt börsoperatören LSE. Däremot sker handel i aktier i FTSE 350 och småbolagslistan AIM som normalt, skriver Sky News.

Dagens PS - I förrgår: 08:36

Kronofogden var hack i häl på Norwegian

Myndigheten var ytterst nära att driva in ett krav på över 19 miljoner kronor från det norska lågprisflygbolaget. Det här uppger Dina Pengar i Expressen och berättar att det norska lågprisflygbolaget missade att betala in passagerarskatt till svenska staten i tid. Följden blev att Kronofogden bara var några dygn från att börja jaga tillgångar hos Norwegians dotterbolag i Sverige på grund av trubblet med Skatteverket.

Dagens PS - I förrgår: 08:39

Läsarna rasar mot Löfvens drogutspel

Torsdagens något kontroversiella fråga har föga oväntat engagerat många läsare. PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.