Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 24 August, 02:36

Dagens PS - 13 aug 19 kl. 07:07

Klas Eklund varnar för penningpolitikenDen seniora analytikern förstår inte varför Riksbanken inte höjt räntan under högkonjunkturen. ” Vi lever nu i en värld med nollräntor eller till och med negativa räntor, där man alltså får betalt för att låna. Det betyder att penningpolitiken, alltså Riksbankens politik, inte kommer att fungera särskilt väl. Då tror jag att vid nästa lågkonjunktur, måste regeringen, finanspolitiken, statsbudgeten, dra ett tyngre lass”, säger Klas Eklund, senior ekonom på advokatbyrån Mannheimer Swartling, till Ekot. Och fler experter än Klas Eklund oroar sig över att Riksbanken inte har några åtgärder kvar när lågkonjunkturen kommer.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Eklund, Riksbanken, Riksbankens, Klas Eklund, Mannheimer Swartling, Ekot,  riksbankens, Robert Bergqvist, SEB, SR, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klas, Eklund, varnarför , penningpolitiken
Cornucopia - 17 dec 14 kl. 13:47

SEB:s Klas Eklund: Internationella marknadsreaktionen kan "bli riktigt, riktigt otäckt"

SEB:s senior economist Klas Eklund har skrivit en krönika hos Fokus om de svenska politiska blockeringarna. Han varnar för att när väl den internationella marknadsreaktionen mot läget i Sverige väl kommer  "kan det bli riktigt, riktigt otäckt. Både socialt, politiskt och ekonomiskt.

Nerikes Allehanda - 04 maj 14 kl. 05:02

Klas Eklund slipper nog äta upp hatten

Tänk dig att det är år 2018. Vi är på väg i en valrörelse. Vi ska välja den riksdag som ska föra Sverige in i 20-talet.

Dagen - 14 jan 12 kl. 15:05

Klas Eklund efterlyser en ansvarstagande kapitalism

Den inflytelserike ekonomen Klas Eklund kritiserar det nuvarande systemet för att inte ta långsiktigt ansvar.

Stora klyftor, finanskris, ungdomsarbetslöshet, miljö- och klimathot. Utmaningarna för den modell av marknadsekonomi som väst har i dag är enorma.

Cornucopia - 29 jan 15 kl. 16:16

SEB:s Klas Eklund blir tillväxtrealist - ny normalitet med svag tillväxt

Rappport uppmärksammade i måndags att statliga Konjunkturinstitutet ständigt har fel i sina prognoser om svensk ekonomi, och har varit överdrivet positiva år efter år. Inget nytt där, men extra intressent är att SEB:s seniorekonom Klas Eklund är med och uttalar sig om ett nytt normalläge och att tiden med hög ekonomisk tillväxt är förbi.

Inslaget kan ni se hos SVT Play, och börjar 18 minuter in på denna länk eller läsa om i artikeln hos SVT.

Realtid - 10 mar 11 kl. 18:20

Klas Eklund till frontalattack mot FI

Nu ger sig SEB:s seniorekonom Klas Eklund in i debatten om Finansinspektionen, FI, och sågar dess generaldirektör jäms med fotknölarna..

SvD - 18 aug 11 kl. 10:30

Klas Eklund svarar på dina ekonomifrågor

Nationalekonomen Klas Eklund. Det går bra att ställa dina frågor redan nu..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Klas Eklund: Det får mig att äcklas

Klas Eklund "äcklas över kvällstidningarna", skriver han på Facebook. SEB:s seniorekonom får medhåll av Göran Lambertz, före detta JK och numera ordförande i Yttrandefrihetskommittén..

Sydsvenskan - 24 sep 12 kl. 19:59

Klas Eklund årets ekonom

Klas Eklund, senior ekonom på SEB, utsågs på måndagskvällen till Årets ekonom i Skåne..

SvD - 15 mar 14 kl. 16:54

Klas Eklund: ”Ett svenskt mästerskap i fiskal trovärdighet”

Finansminister Anders Borg (M) har fått en värdig utmanare i Socialdemokraternas Magdalena Andersson. Men de blockerar en diskussion om en framtida konjunkturpolitik genom att tävla om vem som är den mest "pålitliga kamrerstypen", menar ekonomen Klas Eklund..

SvD - 11 aug 14 kl. 07:30

Klas Eklund: ”S och M fick fram sina huvudstrategier”

Skrota krogmomsen och mer pengar till vård och omsorg, det var S besked i SVT:s jobbdebatt igår kväll. Allianspartierna menade att unga kommer att stängas ute om oppositionen vinner valet. Klas Eklund, seniorekonom på SEB och medlem av SvD:s valpanel, tycker att debatten gav tydliga svar, men förvånas över att MP kom bort..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 10 timmar sedan

Frankrike blockerar EU-avtal med Brasilien

Frankrike kommer på grund av Brasiliens hantering av skogsbränderna i Amazonas blockera ett handelsavtal mellan EU och flera latinamerikanska länder. Det sade en talesperson för Frankrikes president Emmanuel Macron på fredagen, enligt The Independent. Brasiliens president Jair Bolsonaro har anklagats för att ha uppmuntrat jordbrukare att tända eld på regnskogen.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Multimiljardären David Koch har avlidit

Den amerikanske multimiljardären David Koch har avlidit. Affärspampen blev 79 år. Dödsfallet bekräftas av Kochs taleskvinna Cristyne Nicholas, rapporterar Bloomberg News.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Kinas hämnd på USA: Tullar för 75 miljarder dollar

Kina kommer att höja importtullarna på ytterligare amerikanska varor till ett värde av 75 miljarder dollar. Det uppger landets finansdepartement på fredagen, enligt Bloomberg News. Tullarna är en mothugg efter Donald Trumps höjningar av tullarna på varor från Kina.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Klädindustrin sluter upp mot klimathotet

Flera klädjättar, där i bland H&M, har gått samman i en global allians för att bekämpa klimathotet och skydda naturen. Det rapporterar Dagens Industri. Klädindustrin har de senaste åren fått utstå allt hårdare kritik som en följd av den globala klimatdebatten.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Åhléns Fridhemsplan öppnar ny marknadsplats

Varuhuskedjan Åhléns öppnar i dag sin första lokala marknadsplats på Åhléns Fridhemsplan. Varuhuset har byggts om under sommaren till det senaste varuhuskonceptet och öppnar dörrarna för nya skönhetstjänster som hårsalongen Nikita Hair och nagelbaren Depend, och varuhusytan delas med de helt nya aktörerna Smarteyes, Indiska, Designtorget och Joe & the Juice. ”Vi vill förändra synen på Åhléns som varuhus till en marknadsplats.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Här är serierna du måste se i helgen

Att bara slökolla på en serie kan kännas som slöseri med tid – men det går faktiskt att kombinera nytta med nöja. Dagens PS har samlat månadens bästa serier, med otroliga storys om företagande, entreprenörer och starka ledare. The Great Hack (Netflix): Skrämmande dokumentär om Facebook, Cambridge Analytica-affären, Donald Trump, Brexit och värdet av personlig data.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Månadens streaming-tips

Att bara slökolla på en serie kan kännas som slöseri med tid – men det går faktiskt att kombinera nytta med nöja. Dagens PS har samlat månadens bästa serier, med otroliga storys om företagande, entreprenörer och starka ledare. The Great Hack (Netflix): Skrämmande dokumentär om Facebook, Cambridge Analytica-affären, Donald Trump, Brexit och värdet av personlig data.

Dagens PS - 15 timmar sedan

FI försenar granskning av storbanker: ”Omfattande”

Tidsplanen för Finansinspektionens granskning av storbankernas hantering av penningtvätt i Baltikum måste rediveras. Det rapporterar Svenska Dagbladet. Granskningen skulle slutföras och resultatet redovisas under 2019, men Finansinspektionen meddelar nu att resultatet av granskningen offentliggörs först nästa år.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Ikea investerar miljarder i Kina – fyra nya varuhus

Ikeas går vidare med den planerade investeringen på 1,4 miljarder dollar, motsvarande 13,5 miljarder kronor, i Kina. Möbeljätten kommer inom en tolvmånadersperiod att öppna fyra nya varuhus i landet. Det uppgav Kina-chefen Anna Pawlak-Kuliga under ett pressmöte, enligt Bloomberg News.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Bilweekend: Här är 10 snålaste kombibilarna

Nybilssajten Facit.com står bakom listan som hjälper dig att välja rätt. Familjen kanske väntar tillskott och jakten på en kombibil inleds.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.