SR > Nyheter

Tuesday, 20 August, 12:38

SR - 13 aug 19 kl. 06:47

Ryssland handlar alltmer med KinaDet ryska handelsutbytet med omvärlden minskar kraftigt, förutom på en punkt – handeln med Kina..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ryssland, handlar, alltmermed , Kina
Cornucopia - 12 aug 19 kl. 14:01

Kina skickar in fastlandsmilitär till Hong-Kong

"Ett land, två system, ett system att hantera protester."Den kinesiska diktaturen i Beijing och fastlands- Kina, har nu tröttnat på protesterna i Hong-Kong. Konvojer av militär fordon köar nu upp vid gränspassagerna i Shenzhen, och det ser ut som att man nu sätter in militär för att kväsa protesterna mot diktaturen.

DN - 27 sep 18 kl. 15:24

Anna-Lena Laurén: Ryssland hamnar alltmer i en återvändsgränd i fallet Skripal

Ju fler nya uppgifter som kommer fram om de så kallade Novitjok-agenterna, desto sämre är bevisläget för Ryssland. Bellingcats senaste undersökning om Ruslan Bosjirovs verkliga identitet är svår för Ryssland att vifta bort – även om det är precis vad man försöker göra..

SVT - 26 aug 17 kl. 14:42

Svenskarna handlar alltmer på nätet – postberget växer på Arlanda

Närmare var femte svensk handlar varje månad från utländska webbutiker. Bergen av paket från utlandet växer på PostNords terminaler, framför allt på Arlanda, som är navet för import och export till Sverige..

BT - 04 sep 14 kl. 12:05

Bombfällningsmodul i Kina-program

Försvarsmakten ska ha godkänt FOI:s upplägg med en bulvan - Kungliga Tekniska högskolan - i samband med försäljning av potentiellt militär programvara till Kina. Det ska nya dokument visa, rapporterar SVT. Enligt dokumenten ska Försvarsmakten ha vetat om och godkänt FOI:s planer på en försäljning av datorprogrammet Edge, som kan användas för att beräkna hur flygplan och bomber påverkas av aerodynamiska krafter.

Kristianstadsbladet - 04 jun 14 kl. 09:23

Omvärlden mer negativ till Ryssland


Bilden av Ryssland blir alltmer negativ i omvärlden. Det visar en undersökning som brittiska BBC gjort i 24 länder - till största delen gjordes den före annekteringen av Krim och oroligheterna i östra Ukraina.Av de 16 länder och EU som folk ombetts uttrycka en åsikt om är Ryssland ett av fem som fler är negativa till än positiva.

BT - 04 jun 14 kl. 09:23

Omvärlden mer negativ till Ryssland

Bilden av Ryssland blir alltmer negativ i omvärlden. Det visar en undersökning som brittiska BBC gjort i 24 länder - till största delen gjordes den före annekteringen av Krim och oroligheterna i östra Ukraina. Av de 16 länder och EU som folk ombetts uttrycka en åsikt om är Ryssland ett av fem som fler är negativa till än positiva.

Cornucopia - 08 sep 16 kl. 21:19

Regeringens utredning: Ryssland enda militära hotet mot Sverige

Regeringen får i morgon i sitt knä sin säkerhetspolitiska utredning, som landar i att Ryssland är det enda militära hotet mot Sverige, samt att ett NATO-medlemskap innebär mer fördelar än nackdelar för Sverige. Sverige kan ej försvara sig självt och kommer oavsett allianser att dras in i ett krig i Östersjön.
Brittiska HMS Ocean är ett exempel på hjälp Sverige kan få som NATO-medlem.

Sydsvenskan - 02 okt 11 kl. 00:03

"Kina kan hjälpa Europa"

Även om förhoppningen att Kina kan rädda Europa ur den akuta krisen är orealistisk kan landet bidra till att få igång den europeiska tillväxten. Men då måste Europa göra upp med fördomar om Kina, skriver statsvetaren Minxin Pei, professor vid Claremont McKenna College i USA.
Skuldkrisen i Europa är inte längre bara en europeisk angelägenhet.

Helsingborgs Dagblad - 04 jun 14 kl. 09:26

Omvärlden mer negativ till Ryssland

Bilden av Ryssland blir alltmer negativ i omvärlden. Det visar en undersökning som brittiska BBC gjort i 24 länder — till största delen gjordes den före annekteringen av Krim och oroligheterna i östra Ukraina. Av de 16 länder och EU som folk ombetts uttrycka en åsikt om är Ryssland ett av fem som fler är negativa till än positiva.

DI - 12 apr 17 kl. 13:47

Allt frostigare mellan USA och Ryssland

Relationen mellan USA och Ryssland blir alltmer ansträngd, trots den amerikanska utrikesministern Rex Tillersons besök i Moskva. USA anklagar Ryssland för att försöka dölja bevis för att Syriens president Bashar al-Assads regim var ansvariga för nervgasattacken förra veckan som dödade över 86 personer..

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Bostadsbyggandet i Sverige går ned

Det byggs färre bostäder i Sverige, visar nya siffror från Statistiska Centralbyrån, SCB. Under första halvåret i år minskade bostadsbyggandet med 12 procent jämfört med samma period året innan..

SR - 15 minuter sedan

Rebellgrupper i Idlib drar sig tillbaka

I Idlibregionen i Syrien har jihadist- och rebellgrupper under natten mot tisdagen tvingats dra sig tillbaka från ett av sina starkaste fästen efter att den syriska regimens styrkor avancerat ytterligare i den pågående offensiven..

SR - 30 minuter sedan

Magdalena Andersson: Vi arbetar med problemet

Den nuvarande lagstiftningen gör det möjligt för kriminella att tvätta pengar via svenska myndigheter, och Kronofogden är särskilt utsatt. Enligt finansminister Magdalena Andersson (S) arbetar regeringen nu med att försöka stoppa möjligheten att tvätta pengar på det sättet..

SR - 1 timme sedan

250 fångar på rymmen efter protester

I Indonesien är fler än 250 fångar passat på att rymma efter att ett fängelse satts i brand i staden Sorong, i provinsen Papua Barat..

SR - 1 timme sedan

Polisens svar efter sprängningen i Linköping

Linköpingspolisen håller presskonferens efter nattens sprängning i Linköping då en förrådsbyggnad totalförstördes..

SR - 1 timme sedan

Tusental brandmän arbetar mot 50 meter höga eldlågor

50 meter höga lågor hindrar plan från att vattenbomba ordentligt..

SR - 1 timme sedan

Carrie Lam är redo för dialog

Twitter och Facebook säger att de hittat statligt stödda kinesiska påverkanskampanjer på deras plattformar med syftet att underminera proteströrelsen i Hongkong. Samtidigt säger Hongkongledaren Carrie Lam att hon nu är beredd till dialog..

SR - 2 timmar sedan

Mätstationer nere efter ryska raketolyckan

Ett internationellt mätinstitut av radioaktiv strålning rapporterar att deras ryska mätstationer nära den uppmärksammade raketolyckan i nordvästra Ryssland har slutat fungera..

SR - 3 timmar sedan

Svenska myndigheter används för pengatvätt

Kriminella använder svenska myndigheter för att tvätta pengar, och Kronofogden är särskilt utsatt. Enligt den nuvarande lagstiftningen får myndigheten inte neka personer att betala skulder med kontanter..

SR - 3 timmar sedan

Sky News fälls för terrorklipp

Tv-kanalen Sky News New Zealand sände videomaterial från terrordådet i Christchurch där 51 människor sköts ihjäl. Nu fälls tv-kanalen av den nyzeeländska motsvarigheten till Granskningsnämnden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.