SR > Vetenskap

Wednesday, 21 August, 02:27

SR - 13 aug 19 kl. 06:00

Empati minskade under vårdutbildningenEmpati är en så viktig egenskap att det bör finnas tas med i bedömningen för vilka som kommer in på olika läkar- och vårdutbildningar. Det föreslår amerikanska forskare som studerat empati hos osteopatstudenter..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Empatiminskade under , vårdutbildningen

Fler nyheter från SR

SR - 16 timmar sedan

Globala miljöförändringar ger andra arter i naturliga gräsmarker

Forskare har undersökt hur miljöförändringar påverkar artsammansättningen i naturliga gräsmarker..

SR - 16 timmar sedan

Lokala alger som resurs för vattenrening i Bangladesh

En tidigare outnyttjad grön makroalg som växer lokalt i Bangladesh har nu använts av forskare för att rena dricksvatten..

SR - 17 timmar sedan

Aggresiva spindlar klarar sig bättre när det stormar

Aggressiva spindlar klarar sig bättre igenom cykloner och tropiska stormar, och får flera ungar efteråt, än mer sociala spindlar av samma art – ett exempel på hur extrema väderhändelser påverkar evolutionen i en viss riktning..

SR - 19 timmar sedan

Parker gör twittrare på gott humör

Parker höjer humöret lika mycket som julen..

SR - 20 timmar sedan

Tuberkulos hotar vilda elefanter

Vilda elefanter hotas inte bara av tjuvjakt. De senaste åren har spridningen av tuberkulos också uppmärksammats som ett problem. Smittan har enligt forskare hittats hos elefanter i flera länder..

SR - Igår: 19:00

Barn med tarmsjukdom löper högre risk att få psykiska problem

Barn med inflammatorisk tarmsjukdom löper högre risk än sina syskon att drabbas av psykisk sjukdom, som beteende- eller ätstörningar. Det visar en stor svensk studie..

SR - Igår: 06:04

Plågsamma trädförsök

Att utsätta träd för översvämningar är ett exempel på forskningen inom ett pågående projekt på Sveriges lantbruksuniversitet SLU i Alnarp. Det handlar om att se hur olika träd klarar mer extremt väder, som störtskurar och svår torka, klimatförändringar som kan bli vanligare i framtiden..

SR - Igår: 06:04

Risk för skadade foster när syfilis ökar

Antalet fall med könssjukdomen syfilis ökar i Europa, Nordamerika och rika länder i Asien och Oceanien, visar flera studier. Det här hotar WHO:s mål att rädda 200 000 foster som varje år dör av syfilissmitta under graviditeten..

SR - Igår: 06:04

Orm och myror i symbios

SR - 16 aug 19 kl. 06:52

Nu kommer robot-shortsen

Forskare vid Harvard har tagit fram bärbara shorts som faktiskt är en slags robot och som assisterar vid både gång och löpning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.