YLE > Finland

Sunday, 25 August, 18:17

YLE - 13 aug 19 kl. 05:54

Allt fler skriver meddelanden på telefonen då de kör - trots att det är helt förbjudetPolisen ser ett förändrat beteende bland bilister. Att ständigt titta till sin telefon då man kör äventyrar trafiksäkerheten..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt flerskriver , meddelanden, telefonen, de , kör, trots att det är helt förbjudet
Skånskan - 29 sep 16 kl. 10:43

”Ett jädra plingande i telefonen”

Skogsbonden Nils Oredsson från Krogshult vid Arkelstorp, är glad att han inte är en av de bönder tv-publiken får följa i Bonde söker fru.
– Jag har aldrig varit glad för att visa upp mig, så det kändes bara skönt att slippa uppståndelsen, säger han.Även om programmet inte kommer att följa 51-årige Nils Oredsson slapp han inte undan att dejta.

YLE - 05 sep 17 kl. 04:45

Populär översättningstjänst publicerar i hemlighet användares privata meddelanden och företags interna mejl

Texter som folk över hela världen har lagt in på webbplatsen Translate.com - en automatisk översättningstjänst - har publicerats öppet på nätet. Också flera meddelanden från finländska företag och privatpersoner är lätt tillgängliga.

YLE - 12 jan 17 kl. 20:37

Telefonen ska vara tyst i skola i Raseborg

Ekenäs högstadieskola inför strängare regler när det gäller användningen av mobiltelefonen i skolan. Skolan har nu börjat samla in telefonerna i början av varje lektion eller kräva att de är tysta i väskan. Tidigare har regeln varit att telefonerna inte är framme om de inte används i undervisningen.

Dagensanalys.se - 06 nov 17 kl. 13:01

Fler annonsörer ska nu kunna skicka sponsrade meddelande i Messenger

Facebook ska snart öppna dörren för fler företag att kunna skicka sponsrade meddelanden i Messenger. Det var förra november som Facebook lanserade sponsrade meddelanden i Messenger. Då sa en talesperson från Facebook i ett blogginlägg: ”Driving people to a Messenger conversation isn’t enough.

Sydsvenskan - 28 jun 18 kl. 17:56

Augustinsson rörd av alla meddelanden

Ludwig Augustinsson "exploderade inombords" efter målet mot Mexiko. Sedan briserade telefonen av lovordande meddelanden från personer i hans omgivning. – Det är kul att se att det berör så många, säger han.

Helsingborgs Dagblad - 28 jun 18 kl. 17:56

Augustinsson rörd av alla meddelanden

Ludwig Augustinsson "exploderade inombords" efter målet mot Mexiko. Sedan briserade telefonen av lovordande meddelanden från personer i hans omgivning. – Det är kul att se att det berör så många, säger han.

Dagensanalys.se - 18 okt 16 kl. 20:32

Facebook bjuder på sin teknik till app-utvecklare för att kunna rikta push-meddelanden till användare

Det är inte längre nytt och coolt att släppa en ny app, medan allt fler utvecklare tar fram nya appar minskar nedladdning och användandet av appar. Man vill ha nyttoapprar som hjälper en i vardagen, inte en app för att kunna beställa en hamburgare eller en kaffe. Det blir bara mer komplicerat än att be om sin meny eller kaffe och få den serverad inom en minut.

Dagensanalys.se - 08 nov 18 kl. 00:40

Inga fler pinsamma meddelanden i Messenger

Äntligen kan du börja radera meddelanden som blev lite ‘fel’ i Messenger. Senaste versionen av Facebook Messenger i mobilen har infört Gmail-funktionen – att kunna radera skickade meddelanden inom 10 minuter – något som vi alla väntat på. Tidigare i år erkände grundaren Mark Zuckerberg att han minsann kunnat radera meddelanden så nu känns det mer rättvist att vi alla kan göra det.

Dagensanalys.se - 03 maj 16 kl. 11:08

Facebook gör en Snapchat – introducerar ”försvinnande” meddelanden

Att meddelanden är ”självförstörande” efter en kortare tid är rätt vanligt i många meddelandeappar, främst i populära Snapchat. Nu verkar det som om Facebook kan införa en liknande funktion i Messenger – ifall det stämmer kan det ju vara bra för de där pinsamma chatt-trådarna klockan två på lördagsnatten… Det är Twitterkontot @IOSAppChanges som kommit över några skärmbilder på vad som verkar vara ett betatest för något som Facebook kallar ”Dissappearing Messages”. Läs mer: Testa de dolda spelen i Messenger – och se början på något stort När man slår på dessa försvinnande meddelanden så bör de försvinna efter 15 minuter.

YLE - 10 okt 14 kl. 18:52

Var ryms kulturen då telefonen ska med på wc?

Många i vårt samhälle vill ha ett tempo där det ska hända hela tiden och allt ska gå snabbt. Vi måste ha telefonen med på wc och en normallång teaterföreställning gör att publiken oroligt skruvar på sig. Vad händer med våra teaterföreställningar, utställningar eller kulturrecensioner i en sådan värld?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Tappade telefonen i en flod – sen postades bilder på Facebook

Nathan Buhler tappade under en fisketur sin telefon i en flod. Han trodde att historien om hans telefon var slut där men så är inte fallet, skriver Buzzfeed. LÄS MER: Världens viktigaste boxare – tappade telefonen under matchUngefär två veckor senare dök plötsligt en bild upp på hans Facebooksida med ett gäng leende branmän på.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Borgåborna känner sig trygga trots skottlossningen: ”Man kan inte bli rädd utan man måste fortsätta leva vidare som vanligt”

Borgåborna har inte skrämts av skottlossningen utan går tryggt ute på stan. Nattens händelser verkar ändå ha väckt en del nyfikenhet och fått dem att fundera..

YLE - 1 timme sedan

Centralkriminalpolisen: Poliserna hotades och besköts direkt när de kom fram till platsen

Poliserna som skadades i samband med en skottlossning i Borgå åkte ut på ett vanligt uppdrag. Men när de kom till platsen hotades och besköts de direkt. I nuläget misstänks två män för mordförsök.

YLE - 1 timme sedan

Centralkriminalpolisen: Poliserna hotades och besköts direkt när de kom fram

Poliserna som skadades i samband med en skottlossning i Borgå åkte ut på ett vanligt uppdrag. Men när de kom till platsen hotades och besköts de direkt.. I nuläget misstänks två män för mordförsök.

YLE - 1 timme sedan

Centralkriminalpolisen: Poliserna hotades och uppmanades lämna i från sig sina vapen strax innan de besköts

Poliserna som skadades i samband med en skottlossning i Borgå åkte ut på ett vanligt uppdrag. Enligt den nuvarande informationen hotades och besköts poliserna direkt när de kom till platsen. I nuläget misstänks två män för mordförsök.

YLE - 13 timmar sedan

Två poliser har skadats i skottlossning i Borgå - Centralkriminalpolisen: De misstänkta är farliga och beväpnade men utgör inget konkret hot

Två poliser har skadats i en skottlossning samband med ett uppdrag i Borgå, meddelar polisen i Östra Nyland..

YLE - 3 timmar sedan

Live klockan 17: Centralkriminalpolisen informerar om skottlossningen i Borgå

Två poliser skadades i en skottlossning på ett industriområde i Borgå natten mellan lördag och söndag. Centralkriminalpolisen informerar om händelseförloppet klockan 17. Yle direktsänder presskonferensen..

YLE - 5 timmar sedan

Statsminister Antti Rinne om händelserna i Borgå: Oförlåtligt - vittnar om en förändring i samhället

Statsminister Antti Rinnes valde att kommentera nattens händelser i Borgå när han för första gången deltog i programmet Statsministerns frågetimme..

YLE - 7 timmar sedan

Dags att förkorta sommarlovet? Enligt svensk rapport skulle barnens framtida inkomst gynnas av längre terminer

Det har redan en längre tid diskuterats om läroplikten borde förlängas i Finland. Det som däremot inte har diskuterats lika mycket är om man istället borde förlänga terminerna. Enligt en svensk undersökning skulle längre terminer gynna både barnens inlärning och framtida inkomst..

YLE - 10 timmar sedan

27-åriga Jarno Saarinen kämpade för bättre säkerhet på tävlingsbanorna, tills banans stålräcke tog hans liv – 40 år senare blir den stora drömmen sann

Nu görs en internationell tv-serie om motorcykellegenden Jarno Saarinens liv. Huvudpersonerna i den sexdelade dramaserien är Jarno och Soili Saarinen, och genom dem upplever man 1970-talets roadracingcirkus..

YLE - 9 timmar sedan

Antskog får en Raseborgsskylt – byn som är nära granne till Lojo vill stärka invånarnas identitet som raseborgare

Raseborgs stad blir mera frikostig när det gäller namnskyltar med stadens namn vid landsvägar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.