Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 21 August, 03:22

Nyan - 13 aug 19 kl. 06:00

Välgörenhet sista utväg när studierna är för dyraDet kostar över 2 000 euro att gå tre år i Ålands Lyceum – pengar som kanske inte alla familjer har. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ålands Lyceum

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Välgörenhetsista , utvägnär , studiernaär för , dyra
Alliansfritt Sverige - 05 sep 12 kl. 10:59

Ny rapport: omöjligt att utvärdera jobbskatteavdrag

OMÄTBART. I en ny rapport fastslås att jobbskatteavdragets effekt inte går att mäta. Ändå hävdar finansminister Anders Borg bestämt att reformen skapat 120 000 nya jobb.

Sydsvenskan - 15 sep 15 kl. 04:00

Sanering efter affischering tar pengar från välgörenhet

Jag sköter utan ersättning ett hus åt en förening, som bland annat sysslar med välgörenhet. Vackert och gammalt med svart sockel. Då och då måste jag måla över hänsynslös graffiti eller ringa en klottersanerare.

SR - 20 dec 13 kl. 07:00

Ungdomsjobben - få och dyra

Den sänkta arbetsgivaravgiften för unga har skapat få och dyra jobb. Det är en av slutsatserna i en rapport från regeringens utvärderingsmyndighet IFAU som presenteras i dag..

P3 - 20 dec 13 kl. 07:00

Ungdomsjobben - få och dyra

Den sänkta arbetsgivaravgiften för unga har skapat få och dyra jobb. Det är en av slutsatserna i en rapport från regeringens utvärderingsmyndighet IFAU som presenteras i dag..

DN - 27 sep 17 kl. 21:00

”Viktigare fördjupa studierna än att välja exakt rätt ämne”

Det finns ett glapp mellan de kunskaper som lärs ut på högskolorna och de behov som ­näringslivet har. Nästan hälften av tillväxtföretagen hittar inte tillräckligt med kandidater när de ska rekrytera ledare. Högskolan bör därför satsa på fördjupning och utvärderas ­efter kvalitet i stället för genomströmning, skriver Näringslivets forskningsberedning..

DN - 27 sep 17 kl. 21:00

”Viktigare fördjupa studierna än att välja exakt rätt ämne”

Det finns ett glapp mellan de kunskaper som lärs ut på högskolorna och de behov som ­näringslivet har. Nästan hälften av tillväxtföretagen hittar inte tillräckligt med kandidater när de ska rekrytera ledare. Högskolan bör därför satsa på fördjupning och utvärderas ­efter kvalitet i stället för genomströmning, skriver Näringslivets forskningsberedning..

Skånskan - 01 feb 16 kl. 16:03

Slöa bilister riskerar åka på dyra parkeringsböter

SVALÖV I fortsättningen får alla slarviga bilister se upp.
Med start i går, måndag, infördes parkeringsvakter som ska patrullera av hela Svalövs kommun.Förare som inte följer lagar och regler blir bötfällda.

SVT - 05 mar 16 kl. 23:53

Efter tittarsveket – SVT ska utvärdera röstandet

Sex miljoner röster – men ingen ökning av pengar till Radiohjälpen. Nu ska SVT se över tittarsveket mot det dyra men goda telefonnumret. ”Jag tror inte att det är appen”, säger Anette Helenius, projektledare..

Barometern - 22 sep 15 kl. 20:37

Dyra hummrar auktioneras ut – pengarna går till välgörenhet

På tisdagsmorgonen köpte Tomas Isaksson på Kårehamns Fisk och havskök årets första hummrar för tusentals kronor. På lördag auktionerar han ut dem under Skördefesten till välgörande ändamål..

YLE - 11 sep 17 kl. 05:38

Lärare från Saudiarabien fortbildas i Mattliden - i klassrummen ska niqaben bort

Esbo tar emot över 50 lärare och rektorer från Saudiarabien som ska fördjupa sig i den finländska pedagogiken. Biträdande rektorn vid Mattlidens gymnasium vill inte svara på frågan om samarbetet med diktaturen väckt diskussion i skolan. Lärarna och rektorerna från Saudiarabien kommer under projektet att följa med undervisningen i engelska och undervisningen vid den internationella IB-linjen vid Mattlidens gymnasium.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 6 timmar sedan

Bilister uppmanas lätta på gasen vid skolor och daghem

Polisen skärper hastighetsövervakningen i närheten av skolor och daghem under den närmaste tiden. Det gäller hela Åland. Polisen påminner alla trafikanter om att många barn har börjat skolan i höst och är för första gången ute i trafiken på egen hand.

Nyan - 8 timmar sedan

Seglatsen är en lisa för själen

I juli styrde en fullbokad Albanus genom den lemländska skärgården mot friluftsgudstjänsten på Rödhamn. .

Nyan - 9 timmar sedan

Kontrakt snart för polishuset

Landskapets fastighetsverk har fattat beslut om vilka företag som vunnit entreprenaderna avseende bygg, vatten- och sanitet, el och annat inför uppförandet av nya polishuset vid Strandgatan i Mariehamn. – Nu pågår granskning av de handlingar företagen lämnat in varefter vi inom närmaste veckorna avser teckna kontrakt såvida inget oförutsett inträffar. Byggstart sker sedan inom några veckor från kontrakttecknande, meddelar fastighetsverkets vd Stefan Rumander.

Nyan - 11 timmar sedan

Janke Mattsson vill in i lagtinget igen

Förre näringsministern Jan-Erik ”Janke” Mattsson ställer upp för Centern i lagtingsvalet. .

Nyan - 14 timmar sedan

Engman uttagen i Finlands EM-kvaltrupp

FOTBOLL. Åländska Adelina Engman, 24, är en av 23 spelare som förbundskapten Anna Signeul tagit ut till Finlands inledande EM-kvalmatch. I höst inleds EM-kvalet och för Finlands del väntar Albanien på bortaplan i första matchen, som spelas måndagen den 2 september.

Nyan - 13 timmar sedan

Skyltar för tunnel

Bilister som kör förbi Pellas i Lemland, i riktning mot Lumparland på Lemlandsvägen ser en stor färggrann skylt som står på en åker. .

Nyan - 15 timmar sedan

”Hillbillyös” och traditionell sydstatscountry i kväll

Hogslop String Band från Nashville är bekant bland annat från tv-programmet ”Jills veranda”. .

Nyan - 17 timmar sedan

Trafikskadad mårdhund avlivades

Polisen rykte ut på måndagskvällen till Sund för att avliva en trafikskadad mårdhund. Enligt polisen kan man själv, om man har kunskap, avliva ett djur som blir skadat i en trafikolycka, för att undvika djurets lidande. – Men vet man inte hur man gör så givetvis går det bra att ringa polisen, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Nyan - 17 timmar sedan

Orsaken till dödsolyckan ännu okänd

Den exakta orsaken till singelolyckan på Pålsbölevägen är ännu okänd. Av skadorna på bilen misstänker polisen att hasigheten var hög. – Utredningen pågår och vi har också en dödsorsaksundersökning på gång, säger kommissarie Nina Rasmus.

Nyan - 17 timmar sedan

Förbättrat resultat för Viking Line

Viking Line-koncernens omsättning uppgick till 227 miljoner euro under perioden 1 januari – 30 juni i år. Under fjolårets första halvår var omsättningen 225,7 miljoner euro. – Verksamhetsårets två första kvartal utföll bättre än föregående år, trots ett aningen lägre antal passagerare, säger vd Jan Hanses i ett pressmeddelande.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.