Barometern > Nyheter

Tuesday, 20 August, 05:23

Barometern - 13 aug 19 kl. 06:00

Ungdomar upplever mobbning och rasismTorsås ungdomar är nöjda med fritiden och skolan. Men det förekommer mycket våld och mobbning på Torskolan. Det visar en undersökning om ungdomars villkor i kommunen..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Torskolan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungdomar, upplever, mobbningoch , rasism
YLE - 31 okt 12 kl. 12:14

Var tredje beväring upplever mobbning

Enligt en undersökning som gjorts vid Tammerfors universitet upplever var tredje beväring att de blivit mobbade. Varannan kvinna som frivilligt utför militärtjänstgöring har upplevt mobbning. Att bli dåligt behandlad sänker motivationen för tjänstgöringen.

YLE - 17 mar 14 kl. 15:30

Minoriteter upplever ofta mobbning i skolan

Ungdomar som tillhör minoriteter upplever oftast mobbning och diskriminering i skolan. På fritiden och på webben är mobbning mer sällsynt. De som upplever mobbning i skolan upplever också oftare mobbning på fritiden eller på internet.

GöteborgsPosten - 18 jul 18 kl. 13:40

Motverka mobbning på jobbet med ett tydligt ledarskap

Nu är det sommar och semestertid vilket också innebär ett andrum för många av dem som utsätts för mobbning på jobbet. Enligt Arbetsmiljöverket finns 420 000 personer i Sverige som upplever mobbning och trakasserier på sina arbetsplatser. Det är enligt oss lika många för många, skriver Nina Jansdotter, karriärcoach och beteendevetare och Linda Mathiasson, Steg för steg..

Nya Wermlands Tidningen - 19 jul 18 kl. 06:00

Motverka mobbning

Nu är det sommar och semestertid vilket också innebär ett andrum för många av de som utsätts för mobbning på jobbet. För så många som 420 000 (Arbetsmiljöverket) personer upplever mobbning och trakasserier på sina arbetsplatser. Det är enligt oss lika många för många..

YLE - 06 mar 15 kl. 08:06

Nästan alla unga upplever diskriminering

Majoriteten av de unga har upplevt diskriminering någon gång under sin ungdom, visar ungdomsbarometern 2014. Nästan alla ungdomar upplever någon gång under sin livstid att de diskrimineras. Det här framkom i ungdomsbarometern 2014, med temat en ungdomstid med människovärde.

Kristianstadsbladet - 11 okt 18 kl. 09:00

Arbetsmiljöverket: Brister på boende måste åtgärdas – personal upplever mobbning och diskriminering

Kommunal återkallar anmälan om dålig arbetsmiljö på äldreboendet och ärendet avskrivs. Samtidigt kräver Arbetsmiljöverket att kommunen ser till att mår bra på arbetsplatsen..

Barometern - 03 maj 18 kl. 11:37

Ungdomar vandrade med politiker: Därför känns det otryggt i stadsparken

Stadsparken är ett område som ungdomar upplever som otryggt. På onsdagskvällen vandrade de tillsammans med politiker i parken – och berättade vad som behövs för att de ska känna sig säkra. .

YLE - 07 nov 13 kl. 14:21

Många hbtiq-unga upplever sig trakasserade i hemmet

Setas nya undersökning ger en dyster bild av hur tillvaron upplevs av ungdomar som hör till sexuella minoriteter. Men också ljusglimtar finns. Föreningen för sexuellt likaberättigande Seta gjorde i somras en enkätundersökning för att ta reda på hur hbtiq-ungdomar, alltså homosexuella, bisexuella, transpersoner, interkönade och queerpersoner, riktigt mår.

YLE - 17 mar 14 kl. 17:25

Attitydtalko mot rasism

Idag börjar Veckan mot rasism och runt om i landet ordnas olika evenemang för att lyfta upp problemet. Janette Grönfors leder Röda Korsets kampanj mot rasism och diskriminering i Finland. – Attitydtalkot påminner oss om det kollektiva ansvaret när det gäller att skapa ett klimat utan rasism där alla behandlas lika, säger Janette Grönfors.

Dagensanalys.se - 09 jul 18 kl. 09:40

Alarmsiffror: Hälften av Sveriges ungdomar utsatta för nätmobbning

Mer än två femtedelar av landets 12 till 17-åringar uppger att de någon gång utsatts för mobbning eller elakheter på nätet. Sju av tio känner samtidigt någon som blivit utsatt för nätmobbning. Det visar den färska undersökningen Ung online som genomförts av Cybercom.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Stilla på Asiens börser

Barometern - 30 minuter sedan

"Elden gör det den gillar allra mest"

Barometern - 1 timme sedan

Frias för mord efter att ha fött dött barn

En ung kvinna i El Salvador, mordåtalad sedan hon hade fött ett dödfött barn, har friats av en appellationsdomstol..

Barometern - 1 timme sedan

Bil i olycka efter att föraren väjt för vilt

Vid 02:58 larmades SOS om en trafikolycka på E22. .

Barometern - 1 timme sedan

E-tjänst för skilsmässor lanseras

Barometern - 1 timme sedan

TBE ökar trots rekordmånga vaccin

Barometern - 2 timmar sedan

Skott mot bostad i Bro

Barometern - 2 timmar sedan

Tronskifte på Billboardlistan

Lil Nas X har lämnat tronen. Hans jättehit "Old town road" fick 19 veckor på Billboard-listans förstaplats, men nu har Billie Eilish klättrat förbi med "Bad guy".

Barometern - 2 timmar sedan

Vegansk fond kryddar New York-börsen

Den som vill göra helt veganska fondval kan snart vända sig till USA och New York-börsen..

Barometern - 3 timmar sedan

USA varnar Grekland om oljetankerOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.