SR > Nyheter

Tuesday, 20 August, 05:09

SR - 13 aug 19 kl. 05:56

Tronskifte i ECB i utmanande tidFlera tuffa utmaningar väntar den Europeiska centralbankens tillträdande chef Christine Lagarde. Svåraste uppgiften? Föra ECB tillbaka till något som liknar en normal penningpolitik, menar tysk professor..
Läs mer på SR
Läs mer om:
ECB, Europeiska, Christine Lagarde

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tronskiftei , ECBi , utmanande, tid
SvD - 22 jan 15 kl. 15:23

”Europas ekonomi befinner sig i en utmanande tid”

Det finns ”ett väldigt lugn” i Wallenbergsfären efter Peter Wallenbergs bortgång och successionen är ”extremt väl förberedd”. Det säger SEB-chefen Annika Falkengren i en intervju med SvD Näringsliv i Davos. Hon säger dock att Europas ekonomi befinner sig i en ”utmanande tid”, och att ECB:s beslut visar att ”patienten är ganska dålig”..

DI - 31 mar 11 kl. 10:10

H&M:s vd om framtiden: "En utmanande tid"

Klädjätten H&M möter ett tufft marknadsläge framöver. Den här bilden ger vd Karl-Johan Persson vid torsdagens rapportkonferens."Det är helt klart en utmanande tid", sa Karl-Johan Persson till analytikerkåren..

Barometern - 20 jun 16 kl. 05:30

Polischefen: "Har varit en tuff tid"

Ny organisation med kritik både från de egna leden och utifrån – och nu en sommar med nya utmaningar för polisen. Det har varit en utmanande tid för polisområdeschefen Patrik Oldin..

GöteborgsPosten - 26 aug 18 kl. 15:39

"Det var en utmanande tid – jag gick ned nio kilo"

Lars Thunells framgångsrika karriär som hög chef inom näringslivet har kantats av kriser och tuffa beslut, inte minst under finanskrisen på 1990-talet. Men egentligen är han en mjuk människa som värderar relationer till andra människor högt. Kanske var det därför han tog sig an uppdraget på Världsbanken..

Kristianstadsbladet - 30 apr 13 kl. 09:00

IFK drömmer om tronskifte

Foto: Peter Åklundh
IFK Kristianstad är en seger från en ny SM-final. Och möjligtvis ett tronskifte efter Sävehofs tre raka SM-guld. ?

YLE - 18 sep 13 kl. 18:16

ECB borde ta modell av Riksbanken

Långsamt håller ECB på att bli öppnare. När ECB tidigare aldrig kommenterade framtida räntepolitik, har tonen nu ändrats. ECB-rådets ordförande Mario Draghi har sagt att styrräntan inte kommer att höjas under en lång tid framöver.

YLE - 04 nov 13 kl. 17:52

ECB väntas sänka räntan

Det ekonomiska läget i eurozonen är fortfarande så dåligt att Europeiska centralbanken, ECB väntas lätta på penningpolitiken. Frågan lär inte vara om ECB sänker räntan, utan när man sänker. Det som har fått marknadsbedömare att reagera är förra veckans inflationssiffror.

PrivataAffärer - 25 jul 19 kl. 14:02

ECB rör inte räntan

Styrräntan – lägsta anbudsräntan vid refinansieringsförfarandet – ligger därmed kvar på 0,00 procent. Depositräntan lämnades oförändrad vid -0,40 procent. Det meddelade ECB vid en telefonkonferens.

YLE - 02 dec 15 kl. 10:00

Nytt stimulanspaket från ECB?

De svaga ekonomiska utsikterna och den låga inflationen sätter press på Europeiska centralbanken, ECB att besluta om nya stimulansåtgärder. Marknaden förväntar sig att penningpolitiken blir ännu mer expansiv. ECB:s råd samlas på torsdag för att besluta om räntepolitiken och andra penningpolitiska åtgärder.

SvD - 23 sep 15 kl. 15:47

ECB: Återhämtning men makromiljön utmanar

Under sommaren har industriproduktion och andra indikatorer i euroområdet visat motståndskraft, samtidigt som makromiljön blivit mer utmanande. ECB är redo att agera med mer åtgärder vid behov..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Svårt hitta lärare till landsbygdsskolor

Det är extra svårt att rekrytera lärare till skolor på landsbygden och till kommuner långt från lärarutbildningar, visar Ekots enkät..

SR - 2 timmar sedan

Rekordmånga vaccinerar sig – men TBE minskar inte

Svenskarna vaccinerar sig mot TBE som aldrig förr. På tre år har antalet sålda vaccindoser fördubblats, enligt uppgifter från läkemedelsbolagen. Men trots det fortsätter den fästingburna smittan sprida ut sig över landet..

SR - 6 timmar sedan

Macron och Putin i samtal - försök till nystart

I kväll sitter Frankrikes president Emmanuel Macron och Rysslands Vladimir Putin i intensiva samtal i Frankrike. Relationen mellan EU och Ryssland har varit mycket spänd sedan invasionen av Krim. Och mötet ikväll är ett försök till nystart..

SR - 7 timmar sedan

Efter missfall: Kvinna frikänns efter att ha dömts för mord

En domstol i El Salvador frikänner en 21-årig kvinna som tidigare dömts till 30 års fängelse för mord efter att hon födde ett dödfött barn 2016..

SR - 8 timmar sedan

Polisen som tog strypgrepp på Eric Garner sparkas

Den polisman i New York som tog stryptag på den afroamerikanske mannen Eric Garner precis innan hans död 2014 har fått sparken..

SR - 8 timmar sedan

Danmarks statsminister: Ska inte prata om att sälja Grönland till USA

– Vi har massor av viktiga saker att prata om. Men att sälja Grönland till USA är inte en av dem, sa Danmarks statsminister Mette Frederiksen till Danmarks Radio när hon kom till Grönlands huvudstad Nuuk under eftermiddagen på måndagen..

SR - 9 timmar sedan

Känsligt för företag att ta ställning i Hongkongfrågan

De fortsatta protesterna i Hongkong påverkar i allt större utsträckning företag som inte vill att deras varumärken ska ta skada. De gångna veckorna har det blivit tydligt hur känsligt det är att ta ställning i Hongkongfrågan. Flygbolaget Finnair är det senaste exemplet på det..

SR - 10 timmar sedan

XXL fuskade för att rea – "ett monster branschen skapat"

I Norge har sportkedjan XXL ertappats med att fuska för att kunna sälja varor till reapriser. Och i Sverige kommer reor och kampanjer allt tätare inpå varandra. En överlevnadsstrategi i dag för många handlare, säger Jonas Arnberg, vd på HUI research..

SR - 10 timmar sedan

S-veteranen Enn Kokk är död

Den mångårige socialdemokratiske partimedarbetaren Enn Kokk är död, uppger partiet för TT..

SR - 11 timmar sedan

Pension: Arbete ett år längre ger minst 1800 kronor extra per månad

Den som jobbar ett år längre kan öka sin pension med mellan 1800 och 3300 kronor varje månad, enligt en ny rapport från Pensionsmyndigheten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.