SR > Nyheter

Saturday, 24 August, 19:56

SR - 13 aug 19 kl. 05:56

Fler vill veta mer om klädernas ursprungAllt fler vill veta mer om vad kläderna kommer ifrån. På Textilhögskolan i Borås utvecklas nu en ny metod för spåra klädernas ursprung..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Textilhögskolan, Borås

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flervill , veta, merom , klädernas, ursprung
Expressen - 15 aug 19 kl. 12:00

Fler vill få mer information om klädernas ursprung

Fler vill veta mer om sina kläders ursprung.Nu utvecklas en ny metod för att spåra plaggen vid Textilhögskolan i Borås.– Intresset för information har definitivt ökat, både så att man ska kunna välja rätt som konsument men vi ser också en tydlig ökning inom branschen, säger forskaren Christina Jönsson till SR..

YLE - 25 dec 16 kl. 18:02

Äntligen JVM: Allt du behöver veta om finländarna – spelare för spelare

Tolv av spelarna håller till i Nordamerika. Fem var med i truppen som vann JVM för ett år sedan, sju av dem tog U18-guld några månader senare. Här är de totalt 23 ishockeyjuniorerna som har ett tufft uppdrag de närmaste veckorna: att försvara den finländska VM-titeln.

YLE - 20 apr 16 kl. 14:38

"Ingen ska behöva dö för klädernas skull"

Ingen ska vara tvungen att dö på grund av kläder, säger lärare Tuula Bergqvist på Västra Nylands folkhögskola i Karis. Hon har tagit initiativ till att för första gången ordna klädrevolutionskampanjen i VNF. Hon vill att vi blir uppmärksamma på hur våra kläder tillverkas.

Cornucopia - 23 feb 16 kl. 10:27

Lägst andel singelhushåll i storstädernas kranskommuner

Andelen singelhushåll i Sverige är generellt högst i mindre kommuner på landsorten, undantaget Stockholms och Göteborgs kommuner, som sticker ut. I kontrast mot detta hittar man lägst andel singelhushåll i storstädernas kranskommuner, specifikt de som domineras av villor.
Andel hushåll med singlar (med eller utan barn).

SVT Debatt - 16 dec 13 kl. 16:04

Våga vara obekväma för fler bostäder

BOSTÄDER I dag måste människor tacka nej till utbildning eller jobb för att de inte hittar bostad i sin nya stad. Oacceptabelt. Det finns flera saker som kan öka antalet bostäder: slopa regelkrångel, öka konkurrensen med friare marknad och se över flyttskatten.

BT - 19 dec 13 kl. 13:01

En friare marknad ger fler bostäder

Centerpartiet är det långsiktiga alternativet i svensk politik. Vi strävar efter ett hållbart Sverige där människor får bestämma mer själva. Det är genom att stimulera konkurrens som vi sänker byggkostnaderna och råder bot på bostadsbristen, inte genom att ge patienten mer av den medicin som gjort henne sjuk.

YLE - 12 dec 16 kl. 05:46

Vandapolitiker vill höja mötesarvodena - "Förtroendeuppdrag kräver allt mer tid"

En höjning av mötesarvodena föreslås inom Vandapolitiken. Dessutom ska stadens toppolitiker få lön för att vara politiker på deltid. Jukka Hako (SDP) har lett en arbetsgrupp som har diskuterat det här och han säger att Vandapolitikernas arvoden har släpat efter grannstädernas.

Barometern - 30 jan 14 kl. 06:03

Sänkt rot och rut ger inte fler bostäder

Det råder stor brist på bostäder, framför allt i storstäderna, men även på många andra håll i landet fungerar bostadsmarknaden mycket dåligt. En ny statlig utredning föreslår nu att ett avskaffande av fastighetsavgiften på hyresrätter ska öka byggandet genom ett sänkt tak för rot- och rutavdrag. Förslaget lider av stora tankefel.

Sydsvenskan - 03 feb 16 kl. 18:17

Slå bakut om rut. Fler oheliga allianser, tack.

Oheliga allianser kan vara nyttiga i politiken. Som nu. Ekot lyfte på onsdagen det faktum att såväl Svenskt Näringsliv som Arbetsförmedlingen vill att regeringen återställer rutavdragets tak till 50 000 kronor per person och år.

Helsingborgs Dagblad - 03 feb 16 kl. 18:17

Slå bakut om rut. Fler oheliga allianser, tack.

Oheliga allianser kan vara nyttiga i politiken. Som nu. Ekot lyfte på onsdagen det faktum att såväl Svenskt Näringsliv som Arbetsförmedlingen vill att regeringen återställer rutavdragets tak till 50 000 kronor per person och år.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Moskvas lokaltrafik stämmer oppositionspolitiker

Moskvas lokaltrafik och vägmyndigheten stämmer de oppositionspolitiker som pekats ut som ledare för demonstrationerna i sommar. Bolagen kräver ett par miljoner kronor i kompensation för störningar i trafiken..

SR - 2 timmar sedan

Anställda vid Arlanda kritiserar gränskontrollen

Anställda vid Arlanda vittnar om allvarliga brister i gränskontrollerna – liknar inpassagen till Sverige vid "öppna dörrar"..

SR - 5 timmar sedan

Åkesson kritiserar KD:s migrationspolitik

När Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson sommartalade i Sölvesborg i eftermiddag kritiserade han Kristdemokraternas migrationspolitik..

SR - 4 timmar sedan

"Inför utreseförbud för unga som riskerar tvångsgifte"

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen vill införa ett utreseförbud för unga som riskerar att föras utomlands för att tvångsgiftas eller könsstympas..

SR - 6 timmar sedan

Iransk tanker på väg mot Turkiet

Det iranska tankfartyget som frisläpptes av Gibraltar i torsdags har bytt kurs och är på väg mot en hamn i Turkiet, rapporterar nyhetsbyrån AP..

SR - 6 timmar sedan

Oenigt G7 möts i Biarritz

Klimatet, Iran, handel och skatt på IT-jättar. Det är ämnen som G7-länderna är oeniga om när de möts i Frankrike lördag – måndag..

SR - 8 timmar sedan

Misstänkt för hot mot universitet förnekar

Den man i 25-årsåldern som greps i fredags efter att det framförts hot mot Linköpings universitet nekar till brott. Han är misstänkt för grovt olaga hot och vapenbrott..

SR - 8 timmar sedan

Tårgas mot demonstranter i Hongkong

Fyra tunnelbanestationer har stängts i Hongkong under lördagen för att sätta käppar i hjulet för en planerad protestmarsch — men tusentals tågar ändå..

SR - 11 timmar sedan

Kartläggning: Längre jobbpendling – högre lön

Män pendlar i snitt sju kilometer längre än kvinnor, enligt en ny kartläggning. Och ju längre man pendlar, desto högre är lönen..

SR - 12 timmar sedan

USA:s svar: Höjer strafftullar på kinesiska varor igen

USA svarar nu på beskedet från Kina om höljda tullar på amerikanska varor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.