YA > Nyheter

Saturday, 24 August, 09:00

YA - 13 aug 19 kl. 06:00

Askgravlundar planeras på kyrkogården – gamla gravar ska bortEn askgravlund ska anläggas framför Södra Åsums kyrka nästa år. I takt med att gamla gravar tas bort kan sedan flera små lundar komma att anläggas..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Södra Åsums

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Askgravlundar, planeras, kyrkogården, gamla, gravarska , bort
Skånskan - 31 aug 18 kl. 10:00

Kyrkogården ledde henne till historien

HISTORIA. Det gick fort från impuls till färdig bok när Marianne Dahlén började fördjupa sig i traktens historia med utgångspunkt i en gammal kyrkogård.Namn: Marianne Dahlén
Ålder: 63 år
Yrke: Arbetsterapeut
Familj: Maken Lasse, tre vuxna barn
Bor: Hus i Bara.

BT - 26 jul 12 kl. 06:21

Svårt med vilan på kyrkogården

I Jönköping är det svårt att hitta en viloplats på kyrkogården. Någon har stulit sofforna.
Bara på Skogskyrkogården har elva stycken, alla i gjutjärn och vackert ornamenterade, burits i väg den senaste tiden.

Sydsvenskan - 19 feb 14 kl. 15:12

Skeletten gravsätts på Gamla kyrkogården

De flera hundra år gamla skeletten som hittades under Djäknegatan kommer sannolikt att få sin sista vila på Gamla kyrkogården vid Gustav Adolfs torg. Om allmänheten är välkommen är ännu inte bestämt..

Sydsvenskan - 19 feb 14 kl. 15:12

Skelett gravsätts på Gamla kyrkogården

De flera hundra år gamla skeletten som hittades under Djäknegatan kommer sannolikt att få sin sista vila på Gamla kyrkogården vid Gustav Adolfs torg. Om allmänheten är välkommen är ännu inte bestämt..

SmålandsPosten - 28 jun 13 kl. 07:12

Länsstyrelsen säger nej till gräsmatta på kyrkogården

Kyrkonämnden vill anlägga gräsmatta i stället för att sätta ny häck inom ett område på kyrko­gården i Åseda. Men länsstyrelsen säger nej. Kyrkonämnden och länsstyrelsen är oeniga om hur det ska se ut på kyrkogården i Åseda.

SN - 28 mar 13 kl. 17:24

Resecentrum hotar gamla kyrkogården

Med hjälp av EU-fonder tar nu planeringen av Nyköpings resecentrum fart. Järnvägen måste byggas ut med ett tredje spår, som kommer att göra ingrepp på den gamla kyrkogården..

Barometern - 02 nov 13 kl. 17:14

Många besöker kyrkogården

Ljusen brinner på kyrkogårdarna på alla helgons dag. I Oskarshamns församling har det förekommit flera samlingar under dagen.
Senast ägde en så kallad vesper rum vid gamla gravkapellet på västra kyrkogården.

LV - 27 jun 17 kl. 12:00

Gamla kyrkogården ska rustas upp

Byggnaderna på Gamla kyrkogården i Västervik ska rustas upp. Hela utsidan från sockel till tak ska målas om..

YA - 16 jun 18 kl. 00:01

Historievandring på Gamla kyrkogården är tillbaka

Sommarens historievandring på Gamla kyrkogården i Ystadstartar på tisdag den 19 juni. Emil Sjörup från Militärhistoriska museet är årets första gäst..

YA - 03 dec 13 kl. 08:53

Bårhus vid kyrkogården får vänta

Foto: Ulrika Wangel
Tomelillabygdens församling har planer på ett nybygge även vid kyrkogården – med personallokaler på ovanvåningen och kylrum för avlidna i källaren. Men i väntan på ett avtal som kan ge en rimlig finansiering är planerna tills vidare skrinlagda.
Tomelillabygdens församlings bygglovsansökan för en utbyggnad av församlingshemmet, som YA berättade om igår, är inte den enda som just nu behandlas av byggnadsnämnden i Tomelilla.

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Så ger du ekonomin en nystart efter sommaren

Har sommarmånadernas leverne grävt djupare hål i plånboken än planerat? Nu kan vara ett bra tillfälle för nystart. Här är tipsen för att få ordning på ekonomin efter semestern..

YA - 1 timme sedan

Turister varnas för rånvåg i Barcelona

En våg av personrån och stölder, mestadels riktad mot turister och turisttäta områden, skakar Spaniens näst största stad Barcelona. Hotellföreningen varnar för att stadens rykte kan bli "allvarligt skadat".

YA - 1 timme sedan

Nya avgifter och höjd maxtaxa ska stärka ekonomin

Nya avgifter på hjälpmedel, trygghetslarm och avlösarservice samt höjd maxtaxa. Så vill socialnämnden öka intäkterna med 2,2 miljoner kronor om året. Ordförande Jan Erlandsson (-) anser inte att man har råd att låta bli.

YA - 2 timmar sedan

Psykolog: Tvinga inte barn till aktiviteter

Fotboll, scouter eller teater. Vissa barn vill prova allt – men vad gör du som förälder om barnet inte vill någonting? Och är aktiviteterna alltid till för barnen eller för att föräldrar ska känna sig duktiga?.

YA - 3 timmar sedan

78 grannar kräver åtgärder på Smedgatan

Kraftigt ökad trafik, bilar som kör för fort och en alltför smal körbana. Yvonne Löfvall och Eva Larsson anser att trafiksituationen längs Smedgatan är ohållbar. I ett medborgarförslag, som undertecknats av totalt 78 boende i området, kräver de nu att kommunen gör något åt saken..

YA - 3 timmar sedan

”Var aldrig tänkt att bli en genomfartsväg”

Enligt Peter Dahl, kommunteknikchef i Skurup, finns det planer på att stänga av Smedgatan för trafik. – Det var ju aldrig tanken att det skulle bli en genomfartsväg, säger han..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.