YA > Nyheter

Sunday, 25 August, 14:47

YA - 13 aug 19 kl. 06:00

Ansvar för översvämningar ska utredasKommunen har fått in över 40 anmälningar om översvämmade källare och bostadsutrymmen i tätorten, och även försäkringsbolagen skickar skadeståndsanspråk till kommunen. VA-strateg Christina Jönsson säger att ansvarsfrågan kommer att utredas separat i varje enskilt fall..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Christina Jönsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ansvarför , översvämningarska , utredas
YLE - 30 jan 17 kl. 17:55

Kommunerna dåligt förberedda på extremväder - kan överraskas av översvämningar och värmeböljor

Finland ser ut att klara EU:s utsläppsmål fram till år 2020, men när det kommer till klimatanpassningen finns det mycket att förbättra. Hur åldringsvården ska klara av värmeböljor och hur städerna klarar översvämningar är ännu stora frågetecken i de flesta kommuner. För Finlands del kommer klimatförändringen i första hand att synas i en allt extremare väderlek.

Skånskan - 13 feb 19 kl. 19:00

Ansvar för översvämningar klargörs

ESLÖV Eslövs kommun och VA Syd har inlett ett samarbete om Eslövs vatten som granskas ur olika synvinklar. Bland annat ska det klargöras om det är kommunen eller VA Syd som har ansvaret vid översvämningar.Ansvaret för vatten och avlopp är delat mellan Eslövs kommun och VA Syd.

Trelleborgs Allehanda - 17 okt 14 kl. 15:52

Risk för översvämningar

Regnet ställer till det på flera håll i Trelleborg.
Det myckna regnandet gör att vägar vattenfylls och källarutrymmen i fastihgeter drabbas av översvämningar. Kommunen har sedan i går varit ute och rensat brunnar.

Supermiljöbloggen - 03 mar 14 kl. 13:10

Översvämningar förväntas öka kraftigt i Europa till 2050

Klimatförändringarna kan komma att innebära att väldigt extrema översvämningar som vanligtvis bara sker var femtionde år inträffar var trettionde år istället. En ny studie i Nature Climate Change slår fast att översvämningarna i Europa förväntas öka kraftigt de kommande decennierna, med allt kortare avstånd mellan de kraftiga översvämningarna. Som följd av detta kan kostnaden för översvämningar i Europa komma 4 miljarder euro om året till över 23 miljarder euro år 2050 tror studien.

YLE - 21 dec 15 kl. 15:54

Plan för att minska översvämningar i Österbotten

Nu är översvämningsplanerna för Lappfjärds å, Kyro älv, Toby-Laihela å och Lappo å klara. För varje å och älv presenteras mellan 40 och 50 åtgärder som ska se till att översvämningsskadorna minskas avsevärt fram till år 2021. Gemensamt för samtliga åar och älvar som får en åtgärdsplan är att man beaktar översvämningsrisker i planläggningen.

YLE - 11 apr 13 kl. 15:41

Myndigheter har lärt sig av höstens översvämningar

På torsdagen samlades representanter för räddningsverket, kommunerna och Närings- trafik- och miljöcentralen för att fundera på vad de kan göra annorlunda nästa gång någon form av katastrof inträffar. Satu-Mikaela Burman.Satu-Mikaela Burman, översättare och informatör på NTM-centralen YLE/Anna Ruda Spela upp klipp på Arenan - Jag tror vi lärde oss en hel del av höstens översvämningar.

Cornucopia - 02 sep 14 kl. 09:57

Översvämningar Malmö: Slarv, dålig stadsplanering eller klimatförändringar?

Med anledning av de rejäl översvämningarna i Malmö kan och bör man fråga sig om det handlar om slarv i drift och underhåll av dagvattensystemen, dålig stadsplanering eller om det handlar om klimatförändringar? Oavsett bör åtgärder för att undvika liknande händelser igen vara de samma.
Med klimatförändringarna förväntas Skandinavien får allt mer nederbörd, men det går inte att säga att vare sig den torra och rekordvarma juli eller de senaste veckornas rekordregn beror på klimatförändringar.

YLE - 12 feb 16 kl. 11:03

Allmänheten ska lära sig hantera översvämningar

I flera österbottniska älvar och åar har vi just nu lika stort vattenflöde som på våren. Tidpunkten för flödet är exceptionellt säger projektledare Satu-Miakela Burman från NTM- centralen. Hon jobbar med att informera allmänheten om vad man själv kan göra för att förebygga och bekämpa översvämningar.

YLE - 17 apr 13 kl. 08:29

Översvämningar i Österbotten

Översvämningar drabbar nu flera vattendrag i Österbotten. Flera av vattendragen är i farozonen och under natten har arbetet fortgått med att förhindra översvämningarna. Från i natt finns uppgifter om att Toby å har svämmat över och det senaste dygnet har läget har varit särskilt akut i Lappfjärds å.

BT - 27 jul 13 kl. 15:52

Fler översvämningar att vänta

De kraftiga regn som dragit fram över Sverige de senaste dagarna har lett till stora problem. Att städer översvämmas efter skyfall kan komma att bli allt vanligare.Under lördagsmorgonen drabbades Göteborg av åskväder och skyfall.

BT - 27 jul 13 kl. 10:42

Fler översvämningar att vänta

De kraftiga regn som dragit fram över Sverige de senaste dagarna har lett till stora problem. Att städer översvämmas efter skyfall kan komma att bli allt vanligare. Under lördagsmorgonen drabbades Göteborg av åskväder och skyfall.

Fler nyheter från YA

YA - 30 minuter sedan

När soulen kom till Saltan

Oscar Soul Experience är det unga soulbandet från Stockholm som en fredagskväll i augusti kom till Ystads Saltjsöbad för att spela riviga toner blandat med mjuka soulmelodier. Och södra Sverige återkommer de mer än gärna till, om de själva får bestämma..

YA - 30 minuter sedan

Svenskarna inom ett nedslag från EM-brons

Peder Fredricson och Henrik von Eckermann är med i kampen om EM-medaljerna. Båda tog chansen i den individuella hoppfinalens första omgång. Med felfria rundor är de två av tolv ekipage i finalen som avgörs senare i eftermiddag.

YA - 1 timme sedan

Bob Dylans barndomsvän bryter tystnaden

I flera decennier har biografiförfattare och andra nyfikna försökt få Louie Kemp att lyfta på locket om sin barndomskompis Bob Dylan. Men i alla år har han varit tyst. Tills nu..

YA - 1 timme sedan

Norén: "Klart man är besviken"

Alex Noréns avslutning på Scandinavian Invitation blev inte vad han hade hoppats på. 37-åringen landade på sju under par totalt – långt från täten. Alexander Björk hade en desto bättre runda med sex under par och ser ut att nå en fin slutplacering..

YA - 45 minuter sedan

Johanna Nylander: Posten ska inte öppna paket

Posten är en av de samhällsinstitutioner som förändrats drastiskt det senaste åren med många klagomål som följd. .

YA - 45 minuter sedan

Kim Amb över VM-kvalgränsen

YA - 30 minuter sedan

Rydsgård föll i toppmötet: ”2–2 hade varit mer rättvist”

Det svängde fram och tillbaks i toppmötet på Granhällan mellan Rydsgård och VMA, och till slut var det gästerna som stod som segrare med 2–3 och åkte hem med samtliga poäng..

YA - 1 timme sedan

Döda grodor har hittats i mindre vattendrag

Flera döda grodor har hittats i ett vattendrag vid Vallarum. Men miljöenheten säger att det kan ha naturliga orsaker. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.