SR > Vetenskap

Saturday, 24 August, 11:14

SR - 13 aug 19 kl. 06:00

Vaccin mot klamydia testat på människorEtt vaccin mot världens vanligaste sexuellt överförda sjukdom, klamydia, har för första gången testats på människor, med lovande resultat..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vaccinmot , klamydia, testatpå människor
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Snart kan ett vaccin mot klamydia bli verklighet

Klamydia är en av de vanligaste könssjukdomarna i världen.LÄS MER: Forskare har utvecklat vaccin mot klamydiaNu kan amerikanska forskare ha utvecklat ett vaccin mot sjukdomen. Experter på Harvard Medical School tror nu att de kommit på varför ett vaccin från 1960 inte fungerade.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Forskare har utvecklat vaccin mot klamydia

Danska forskare har lyckats tillverka ett vaccin mot klamydia, skriver Läkemedelsvärlden. Under nästa år kommer man att börja prova vaccinet på männsikor.Under 2014 diagnosticerades över 36 000 personer i Sverige med klamydia, så man kan lugnt säga att ett vaccin är välkommet.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Högsäsong för klamydia – det här måste du tänka på

Nu när sommaren lider mot sitt slut så ökar samtidigt klamydiafallen i Sverige. Augusti och september är de månaderna på året då flest fall rapporteras in, och enligt Anna Blom, barnmorska på RFSU, är det inte så konstigt. – Under sommaren så har folk fler oskyddade kontakter, sen går de och testar sig och då hittar vi klamydia.

SR - 16 okt 17 kl. 06:00

Vaccin utvecklas mot klamydia – ges som sprej

På flera håll i världen, däribland Örebro universitet, utvecklas nu vaccin mot klamydia. Vaccinet ska inte tas med spruta utan som nässprej..

Kristianstadsbladet - 29 okt 14 kl. 10:08

Älskad koala hotas av klamydia


Australiens högt älskade nationalsymbol koalan hotas inte bara av att deras livsmiljö stadigt krymper utan även av - klamydia. Nu har forskare tagit fram ett vaccin som beskrivs som ett genombrott i kampen mot den sexuellt överförbara sjukdomen som i allt högre utsträckning hotar de trädlevande pungdjuren.Klamydia kan leda till blindhet, infertilitet och till och med döden för koalorna.

Helsingborgs Dagblad - 29 okt 14 kl. 10:11

Älskad koala hotas av klamydia

Australiens högt älskade nationalsymbol koalan hotas inte bara av att deras livsmiljö stadigt krymper utan även av — klamydia. Nu har forskare tagit fram ett vaccin som beskrivs som ett genombrott i kampen mot den sexuellt överförbara sjukdomen som i allt högre utsträckning hotar de trädlevande pungdjuren. Klamydia kan leda till blindhet, infertilitet och till och med döden för koalorna..

BT - 29 okt 14 kl. 10:08

Älskad koala hotas av klamydia

Australiens högt älskade nationalsymbol koalan hotas inte bara av att deras livsmiljö stadigt krymper utan även av - klamydia. Nu har forskare tagit fram ett vaccin som beskrivs som ett genombrott i kampen mot den sexuellt överförbara sjukdomen som i allt högre utsträckning hotar de trädlevande pungdjuren. Klamydia kan leda till blindhet, infertilitet och till och med döden för koalorna.

SvD - 29 okt 14 kl. 10:08

Älskad koala hotas av klamydia

Australiens högt älskade nationalsymbol koalan hotas inte bara av att deras livsmiljö stadigt krymper utan även av - klamydia. Nu har forskare tagit fram ett vaccin som beskrivs som ett genombrott i kampen mot den sexuellt överförbara sjukdomen som i allt högre utsträckning hotar de trädlevande pungdjuren..

DI - 29 okt 14 kl. 11:24

Gulliga djuret hotas av klamydia

Australiens högt älskade nationalsymbol koalan hotas inte bara av att deras livsmiljö stadigt krymper utan även av — klamydia. Nu har forskare tagit fram ett vaccin som beskrivs som ett genombrott i kampen mot den sexuellt överförbara sjukdomen som i allt högre utsträckning hotar de trädlevande pungdjuren..

DN - 29 okt 14 kl. 12:10

Vaccin ska rädda koalor från klamydia

Australiens högt älskade nationalsymbol koalan hotas inte bara av att deras livsmiljö stadigt krymper utan även av — klamydia..

Fler nyheter från SR

SR - 22 timmar sedan

Östersjön har blivit varmare

Vattnet i Östersjön blir allt varmare. Det menar forskare vid den finska forskningsstationen Tvärminne, vid Helsingfors universitet..

SR - 22 timmar sedan

Jordnära asteroid kan ge svar på hur jorden bildades

Asteroiden Ryugu har närgånget studerats av rymdsonden  Hayabusa2. Förhoppningen är att det ska ge oss bättre kunskap om vår egen jord..

SR - Igår: 06:56

Genkniven kan användas för att ställa diagnoser

Nu har forskare för första gången kunnat ta fram en metod för att ställa diagnoser med hjälp av genkniven CRISPR inuti i ett papper. Det skulle kunna användas för ebola..

SR - Igår: 06:00

Hittills största genetiska kartläggningen av malaria

Den nya Malaria-atlasen täcker hela parasitens komplicerade livscykel och kan fungera som ett bibliotek för forskare som jobbar för att bekämpa sjukdomen..

SR - Igår: 12:52

App för att leta självmordstecken

Självmord är svåra att förutse. Amerikanska forskare försöker nu ändra på det genom att registrera tonåringars mobilanvändning..

SR - Igår: 13:03

Örats ben ger kunskap om kvinnors hälsa

För första gången har mänskliga hörselben använts för att studera näringstillgången för foster under graviditeten..

SR - Igår: 11:42

Högt blodtryck i medelåldern ökar risken för demens

Redan i tidig medelålder är hjärnan känslig för ett högt blodtryck vilket ger en ökad risk för kognitiva problem, som demens, senare i livet..

SR - I förrgår: 11:11

Mångkultur och skallkorrigering under kroatiska senantiken

Första tecknet på artificiell kraniedeformation, en medveten förändring av skallformen hos människor, har nu hittats i Kroatien..

SR - I förrgår: 08:30

Även lätt fysisk aktivitet minskar risken för tidig död

Är du medelålders eller äldre? Rör på dig så minskar du risken för att dö tidigt, och det oavsett hur intensiv aktiviteten är..

SR - I förrgår: 06:00

Framgångsrikt arbete för klimatanpassning i Bangladesh

Bangladesh kan komma att drabbas svårt av klimatförändringar med högre havsnivåer och värre stormar. Men arbetet med att göra landet mer motståndskraftigt går bra..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.