YLE > Finland

Tuesday, 20 August, 11:54

YLE - 13 aug 19 kl. 06:00

"Viljan finns" - men planerna på gemensamt europeiskt biljettboknignssystem för tåg går trögtAtt boka tågresor på nätet är fortfarande betydligt besvärligare än att hitta flyg trots att klimatmedvetenheten ökar. Enligt VR:s expert finns viljan att skapa ett enhetligt system, men historiska orsaker gör det svårt att få till stånd förändring..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
VR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Viljanfinns men , planerna, gemensamt, europeiskt, biljettboknignssystem, för tåg går trögt
YLE - 21 jan 15 kl. 09:21

Europeiskt samlingslag i hockeyns World Cup

De europeiska länder som inte får plats ställer upp med ett gemensamt lag. Ett annat lag består av nordamerikanska spelare under 23 år. I veckan offentliggörs detaljerna kring World Cup i ishockey 2016.

YLE - 21 jan 15 kl. 09:21

Klart: europeiskt samlingslag i hockeyns World Cup

De europeiska länder som inte får plats ställer upp med ett gemensamt lag. Ett annat lag består av nordamerikanska spelare under 23 år. I veckan offentliggörs detaljerna kring World Cup i ishockey 2016.

BT - 17 dec 12 kl. 13:25

Gemensamt asylsystem nära

Solidaritet med människor som har rätt till internationellt skydd är en del av den svenska själen som jag är stolt över och som kan vara ett föredöme för många av Europas länder när det gemensamma asylpaketet ska implementeras, menar Cecilia Wikström. Nu finns det goda utsikter att den sedan länge närda drömmen om ett gemensamt europeiskt asylsystem kan bli verklighet. Det syftar till ett gemensamt euro-?

SR - 04 apr 14 kl. 05:49

SDU i nytt europeiskt samarbete

Sverigedemokratisk ungdom (SDU) förstärker sitt samarbete med främlingsfientliga europeiska partier. I dag startar SDU och tre andra organisationer ett gemensamt europeiskt ungdomsförbund, bland annat i syfte att driva gemensam EU-kritisk politik inom EU..

FriaTider - 04 apr 14 kl. 08:49

SDU startar europeiskt ungdomsförbund – kan få EU-bidrag för att bekämpa EU

Sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU förstärker sitt samarbete med invandringskritiska europeiska partier, rapporterar Sveriges Radio. Ett gemensamt europeiskt ungdomsförbund ska startas tillsammans med ungdomsförbund knytna till Vlams Belang, Front National och FPÖ..

Affärsvärlden - 09 jan 13 kl. 16:30

Telekomjättar vill skapa gemensamt telenät i Europa

De ledande teleoperatörerna ska med EU-kommissionens goda minne studera ett gemensamt europeiskt telenät..

SvD - 27 aug 15 kl. 17:30

”Flyktingsituationen kräver ett gemensamt svar i EU”

Tyskland vicekansler Sigmar Gabriel och utrikesminister Frank-Walter Steinmeier skriver att det krävs ett gemensamt europeiskt svar i flyktingpolitiken. De listar nedan tio punkter på vad som krävs..

YLE - 17 mar 17 kl. 14:19

Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt vill skapa gemensamt sjukhus på västkusten

Sjukvårdsdistriktet i Egentliga Finland utreder möjligheterna att slå ihop sjukhusen i Åbo, Vasa och Björneborg och skapa ett gemensamt universitetscentralsjukhus på västkusten. Det säger sjukhusdirektör Petri Virolainen vid Åbo universitetscentralsjukhus som anser att enheterna kunde spara pengar på att ha sin verksamhet och administration under samma tak. Idén kring Västkustens universitetscentralsjukhus dök upp förra veckan då Yle arrangerade en gemensam kommunalvalsdebatt med tidningarna Ilkka och Pohjolainen.

Uppsalanyheter.se - 04 sep 15 kl. 16:53

Gemensamt intresse blev antik- och retrobutik

Ett stort och gemensamt intresse för gamla saker - och lyckan är gjord när den perfekta affärslokalen dyker upp! För även om viljan finns får ju allt inte plats där hemma. Före detta grannarna och väninnorna Charlotta Johansson och Ilona Szatmari Waldau – de träffades faktiskt i sandlådan!

BT - 20 maj 14 kl. 13:46

Folkpartiet kräver europeiskt FBI

Även i den här EU-valrörelsen driver Folkpartiet kravet på att inrätta ett europeiskt FBI för att bekämpa organiserad brottslighet. – Om brottsligheten organiseras internationellt så måste även brottsbekämpningen göra det, säger FP-ledaren Jan Björklund. Folkpartiet vill att Europol ska få kraftigt utökade resurser och operativa befogenheter.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Orpo pikar regeringen för att satsningar på utbildning dröjer

Samlingspartiets partiordförande Petteri Orpo gick hårt ut mot regeringen Rinnes politik då han öppnade Samlingspartiets lednings sommarmöte i Åbo på tisdagen..

YLE - 15 minuter sedan

Prisjämförelse: Taxfree-shoppande ofta mycket dyrare än nätshoppande

Föreställer du dig att taxfree-affärer är billiga? Hör du till dem som tror att du gör kap medan du väntar på att ditt flyg ska avgå? Kanske dags att tänka om i så fall.

YLE - 1 timme sedan

Båt nära att köra på sten utanför Hangö - sjöräddningen berömmer båtförarens snabba agerande

Vid sjutiden på måndagskvällen (19.8) fick sjöräddningen larm om en åtta meters långfärdsbåt mellan Hangö udd och Bromarv som fått ett maskinfel och riskerade krocka med stenar. Ombord på båten fanns två personer..

YLE - 1 timme sedan

Tidigare toppolitikern i Vanda Tapani Mäkinen åtalas för mutbrott

Den före detta justitieministern Antti Häkkänen (Saml) före detta specialmedarbetare Tapani Mäkinen åtalas för att ha tagit emot mutor samt missbruk av förtroendeställning..

YLE - 1 timme sedan

Före detta justitieministerns specialmedarbetare Tapani Mäkinen åtalas för mutbrott

Den före detta justitieministern Antti Häkkänen (Saml) före detta specialmedarbetare Tapani Mäkinen åtalas för att ha tagit emot mutor samt missbruk av förtroendeställning..

YLE - 1 timme sedan

Före detta justitieministerns specialarbetare Tapani Mäkinen åtalas för mutbrott

Den före detta justitieministern Antti Häkkänen (Saml) före detta specialarbetare Tapani Mäkinen åtalas för att ha tagit emot mutor samt missbruk av förtroendeställning..

YLE - 3 timmar sedan

President Niinistö höll tal till ambassadörerna – läs huvudpoängerna här

President Sauli Niinistö höll på ambassadörsdagarna i Helsingfors..

YLE - 2 timmar sedan

Boendekostnaderna fortsätter att stiga under de kommande åren –Tillväxtcentra drabbas sannolikt hårdast

Regeringen minskar på stöd för energiproduktion som orsakar koldioxidutsläpp och höjer skatten på fossila bränslen. Det kan höja boendekostnaderna speciellt i Helsingfors, Esbo, Vanda och Åbo..

YLE - 2 timmar sedan

Släckningsarbetet i Lovisa ledde till vattenläckage – 40 hushåll utan vatten

Under natten tisdagen den 20 augusti härjade en svårsläckt brand i Café Saltbodan i Lovisa. Släckningsarbetet krävde stora mängder vatten, vilket fick vattenledningarna att spricka..

YLE - 3 timmar sedan

President Niinistö håller tal till ambassadörerna – Svenska Yle direktrapporterar

President Sauli Niinistö håller tal på ambassadörsdagarna i Helsingfors..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.