DN > Utrikes

Thursday, 22 August, 19:37

DN - 13 aug 19 kl. 05:49

Översvämningar i Norge – människor evakueras21 personer har evakuerats på grund av översvämningar i Brumunddal i Ringsaker i norska Hedmark..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Norge, Brumunddal, Ringsaker, Hedmark

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Översvämningari , Norgemänniskor , evakueras
Kristianstadsbladet - 16 sep 14 kl. 03:36

Nya översvämningar på Balkan


Serbien och Kroatien har på nytt drabbats av översvämningar efter den senaste veckans regnande. I östra Serbien omkom i måndags en kvinna i byn Tekija vid Donau, där runt 300 av byns 1 000 invånare måste evakueras, enligt tv-kanalen RTS.Även andra delar av Serbien drabbades av stigande vattennivåer.

BT - 16 sep 14 kl. 03:36

Nya översvämningar på Balkan

Serbien och Kroatien har på nytt drabbats av översvämningar efter den senaste veckans regnande. I östra Serbien omkom i måndags en kvinna i byn Tekija vid Donau, där runt 300 av byns 1 000 invånare måste evakueras, enligt tv-kanalen RTS. Även andra delar av Serbien drabbades av stigande vattennivåer.

DN - 29 apr 19 kl. 00:34

Tusentals evakueras från översvämningar i Kanada

Omkring 5.000 invånare i en förort till Montreal, Kanada, har fått evakueras efter att ett dammbrott lett till omfattande översvämningar..

Kristianstadsbladet - 14 sep 13 kl. 17:56

Hundratals saknas i översvämningar

De brutala regnen i de norra delarna av den amerikanska delstaten Colorado i USA fortsätter och minst fyra dödsoffer har bekräftats.
Enligt officiella källor som nyhetsbolaget CNN refererar till saknas dessutom så många som 218 människor."Många samhällen i bergen i väster är helt isolerade, inget dricksvatten, ingen rening, inget avlopp, vi har förlorat varenda vägförbindelse", rapporterar myndigheterna i Boulder County i ett uttalande.

BT - 14 sep 13 kl. 17:59

Hundratals saknas i översvämningar

De brutala regnen i de norra delarna av den amerikanska delstaten Colorado i USA fortsätter och minst fyra dödsoffer har bekräftats. Enligt officiella källor som nyhetsbolaget CNN refererar till saknas dessutom så många som 218 människor."Många samhällen i bergen i väster är helt isolerade, inget dricksvatten, ingen rening, inget avlopp, vi har förlorat varenda vägförbindelse", rapporterar myndigheterna i Boulder County i ett uttalande.

BT - 27 maj 13 kl. 04:05

Översvämningar på tillbakagång

Vattenståndet i de stora insjöarna i Norge väntas fortsätta att stiga, men den värsta dramatiken i årets översvämningar är över, enligt norska vatten- och energimyndigheten NVE. - Det är fortsatt höga vattenflöden, men översvämningarna är definitivt på tillbakagång, säger Elin Langsholt, hydrolog på NVE.Översvämningarna började för nästan en vecka sedan på olika håll i södra delen av landet, framförallt på Østlandet i sydöstra Norge, där de lett till stora problem..

NT - 22 jan 13 kl. 12:17

Översvämningar hotar tiotusentals

Så många som 50 000 människor kan behöva evakueras på grund av kraftiga översvämningar i södra Mocambique. Sedan regnperioden började i oktober har 35 personer dött i översvämningarna, som lett till att vattennivån i flera större floder är upp till sex meter högre än normalt..

BT - 05 aug 14 kl. 16:23

Översvämningar hotar efter skalvet

Räddningsarbetare för en kamp mot klockan mot hotande översvämningar i Yunnan i Kina efter jordskalvet. Medan byar evakueras inför det nya hotet försvagas hoppet om att hitta överlevande. Jordmassor i det kraftiga skalvets spår har stängt av floder och bildat konstgjorda sjöar i Yunnan-provinsen, sjöar som hotar svämma över i regnen.

Helsingborgs Dagblad - 16 sep 14 kl. 03:38

Nya översvämningar på Balkan

Serbien och Kroatien har på nytt drabbats av översvämningar efter den senaste veckans regnande. I östra Serbien omkom i måndags en kvinna i byn Tekija vid Donau, där runt 300 av byns 1 000 invånare måste evakueras, enligt tv-kanalen RTS. Även andra delar av Serbien drabbades av stigande vattennivåer.

Sydsvenskan - 18 jun 17 kl. 07:38

Grönlandskust evakueras efter översvämningar

Stora vågor har sköljt över Grönlands västkust och vidsträckta områden är översvämmade. Enligt meteorologer kan orsaken vara ett berg som har kollapsat i havet. Under lördag kväll larmades polisen om översvämningar som ska ha ödelagt flera hus.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Här är de mest lästa böckerna på Sveriges tyngsta anstalter

”Följ fucking order”, en bok om Södertäljemaffian, toppar listan över de mest lånade böckerna på både Kumla och anstalten Hall i år..

DN - 30 minuter sedan

DN tipsar: Här är 10 filmer du absolut bör se i höst

Svenska komedikungar, sydkoreanska familjeterrorister och ett sensuellt fransk kärlekspar präglar filmhösten..

DN - 1 timme sedan

Långt fängelsestraff för uppmärksammat tyskt knivdåd

BERLIN. En 24-årig man har dömts till ett långt fängelsestraff för den dödliga knivattacken i Chemnitz, i östra Tyskland för ett år sedan..

DN - 1 timme sedan

S kräver ny utredning av Internationella bibliotekets flytt

Bara en dryg vecka innan Internationella biblioteket stänger sina portar kastar socialdemokraterna i stadshuset in en ny brandfackla i debatten..

DN - 2 timmar sedan

Ny mätning: Kanadensare numera lyckligast i världen

Andelen människor som säger sig vara lyckliga sjunker, visar en årlig global mätning. På åtta år har den gått ner med 13 procentenheter..

DN - 2 timmar sedan

Brand i radhus i Sköndal i Stockholm

Det brinner i ett radhus i Sköndal i södra Stockholm. Räddningstjänst och polis är på plats. – En person som är skadad initialt och har förts till sjukhus för kontroll, säger….

DN - 4 timmar sedan

Polisen anmäler sig själv efter misstänkt mord i Stockholm

Grannar hörde skrik och bråk från en lägenhet och såg en kniv kastas ut från ett fönster. Polisen larmades, men var på plats först flera timmar senare när kvinnan redan var död..

DN - 4 timmar sedan

Baryard om EM-rysaren: Allt kan fortfarande hända

ROTTERDAM. Torsdagen var inte de svenska hoppryttarnas dag i EM i Rotterdam. Bommarna föll och Sverige trillade ner från bronsplats till femte plats..

DN - 4 timmar sedan

Klimatministern kritisk till Bolsonaros attack på miljörörelsen

Sveriges klimatminister Isabella Lövin är starkt kritiskt till att Brasiliens president anklagar miljöorganisationer för att ligga bakom bränder i Amazonas..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.