YLE > Finland

Sunday, 25 August, 17:21

YLE - 13 aug 19 kl. 05:32

I Vasa planeras byggen för tiotusen nya invånare – efterfrågan på nya bostäder fortfarande storI Vasa har det byggts flitigt de senaste åren, och flera större projekt inleds inom kort. Staden beräknar att det i centrum med omnejd kan byggas bostäder för tiotusen nya invånare..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I Vasa, planeras, byggenför , tiotusennya , invånare, efterfrågan, på nya bostäder fortfarande stor
YLE - 28 jan 13 kl. 15:02

Musikhuset i Vasa planeras vid gamla busstationen

Planerna på ett musikhus i Vasa går vidare. Stadens ledningsgrupp hade möte på måndagen och tog ställning till arbetsgruppens förslag. Arbetsgruppen föreslog att musikhuset byggs vid havet på Brändö, men det anser stadens tjänstemän att blir för dyrt.

Blekinge Läns tidning - 19 apr 17 kl. 21:59

Nytt monument över Vasa planeras

Femhundra år har gått sedan Gustav Vasa en vårdag på flykt från Danmark steg i land på Stensö udde. På årsdagen 2020 ska händelsen firas i Kalmar. Kanske med ett nytt Vasamonument..

YLE - 06 jun 17 kl. 15:28

Inre hamnen i Vasa kan få flytande restaurangterrass

Inre hamnen i Vasa planeras få en flytande terrasspaviljong. Två förslag har gallrats fram i en tävling som avgjordes på måndagen. Det är vid strandområdet mellan elevatortornen och tullpackhuset (nuvarande Kuntsi-museet) som terrasspaviljongen skulle finnas.

YLE - 13 aug 19 kl. 05:32

Byggnader för tiotusen nya invånare planeras i Vasa – efterfrågan på nya bostäder fortfarande stor

I Vasa har det byggts flitigt de senaste åren, och flera större projekt inleds inom kort. Staden beräknar att det i centrum med omnejd kan byggas bostäder för tiotusen nya invånare..

YLE - 03 jun 14 kl. 11:27

Tiotusen besökare väntas till missionsfest i Vasa

Tiotusen besökare väntas till Finska missionssällskapets tvåspråkiga missionsfest i Vasa på veckoslutet. Kyrkoherde Tor-Erik Store säger att Vasa kommer att få en ännu mer internationell prägel under några dagar. Sven Lindholm är en av de sjuhundra frivilliga som ställer upp.

YLE - 02 mar 16 kl. 04:58

Snart är energilaboratoriet i Vasa klart

Det nya energilaboratoriet i Vasa är fem före färdigt men än har man inte kommit överens om placeringen av en gastank. Gasforskningen är en prioritet för det nya laboratoriet. Laboratoriet kallas VEBIC eller Vaasa Energy Business Innovation Centre.

YLE - 31 maj 16 kl. 05:56

"Bygg inte för högt i vinterstaden Vasa"

Arbetet med delgeneralplanen för Vasa centrum 2040 är i full gång och tanken är att framöver utveckla staden så att den kan fortsätta växa och locka till inflyttning. Arkitekten Johan Ångerman vill att staden är försiktig med att bygga på höjden. I utkastet till delgeneralplanen för centrum 2040 står att man nu aktivt bör planera för att förtäta staden och även diskutera möjligheterna att bygga på höjden.

YLE - 17 mar 15 kl. 04:30

Nya bostäder står tomma i Vasa

Just nu byggs det väldigt mycket nya bostäder i Vasa - samtidigt som bostadsmarknaden går väldigt trögt. Ett exempel är det nya Folkhälsanhuset i Vasa, där knappa hälften av bostäderna ännu väntar på köpare eller hyresgäster Av de 52 lägenheterna i Folkhälsanhuset står ännu 22 tomma. Merparten av de lägenheterna ägs av harry Schaumans stiftelse, men också Folkhälsan bjuder ut tomma lägenheter.

YLE - 08 okt 16 kl. 11:12

Tiotusen österbottningar stod gemensamt upp för Vasa centralsjukhus

Manifestationen för Vasa centralsjukhus samlade uppskattningsvis 10 000 människor på torget i Vasa. Torget i Vasa var fullt av människor och folkmängden överträffade förväntningarna med råge. Vasa sjukvårdsdistrikts direktör Göran Honga uppskattade att ungefär 10 000 personer samlats.

YLE - 31 mar 17 kl. 15:02

Vasa förnyas - 31 olika byggprojekt på gång

Planläggningen i Vasa har för tillfället 31 olika projekt på gång. Det gäller bland annat torgparkeringen, fiskstranden och ishallen. Många detaljplaner ska spikas under pågående år.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Centralkriminalpolisen: Poliserna hotades och besköts direkt när de kom fram

Poliserna som skadades i samband med en skottlossning i Borgå åkte ut på ett vanligt uppdrag. Men när de kom till platsen hotades och besköts de direkt.. I nuläget misstänks två män för mordförsök.

YLE - 15 minuter sedan

Centralkriminalpolisen: Poliserna hotades och uppmanades lämna i från sig sina vapen strax innan de besköts

Poliserna som skadades i samband med en skottlossning i Borgå åkte ut på ett vanligt uppdrag. Enligt den nuvarande informationen hotades och besköts poliserna direkt när de kom till platsen. I nuläget misstänks två män för mordförsök.

YLE - 13 timmar sedan

Två poliser har skadats i skottlossning i Borgå - Centralkriminalpolisen: De misstänkta är farliga och beväpnade men utgör inget konkret hot

Två poliser har skadats i en skottlossning samband med ett uppdrag i Borgå, meddelar polisen i Östra Nyland..

YLE - 2 timmar sedan

Live klockan 17: Centralkriminalpolisen informerar om skottlossningen i Borgå

Två poliser skadades i en skottlossning på ett industriområde i Borgå natten mellan lördag och söndag. Centralkriminalpolisen informerar om händelseförloppet klockan 17. Yle direktsänder presskonferensen..

YLE - 4 timmar sedan

Statsminister Antti Rinne om händelserna i Borgå: Oförlåtligt - vittnar om en förändring i samhället

Statsminister Antti Rinnes valde att kommentera nattens händelser i Borgå när han för första gången deltog i programmet Statsministerns frågetimme..

YLE - 6 timmar sedan

Dags att förkorta sommarlovet? Enligt svensk rapport skulle barnens framtida inkomst gynnas av längre terminer

Det har redan en längre tid diskuterats om läroplikten borde förlängas i Finland. Det som däremot inte har diskuterats lika mycket är om man istället borde förlänga terminerna. Enligt en svensk undersökning skulle längre terminer gynna både barnens inlärning och framtida inkomst..

YLE - 9 timmar sedan

27-åriga Jarno Saarinen kämpade för bättre säkerhet på tävlingsbanorna, tills banans stålräcke tog hans liv – 40 år senare blir den stora drömmen sann

Nu görs en internationell tv-serie om motorcykellegenden Jarno Saarinens liv. Huvudpersonerna i den sexdelade dramaserien är Jarno och Soili Saarinen, och genom dem upplever man 1970-talets roadracingcirkus..

YLE - 9 timmar sedan

Antskog får en Raseborgsskylt – byn som är nära granne till Lojo vill stärka invånarnas identitet som raseborgare

Raseborgs stad blir mera frikostig när det gäller namnskyltar med stadens namn vid landsvägar..

YLE - 9 timmar sedan

Lena Sommer fick verktyg att tackla sonens treårstrots - ABC-träffar hjälper föräldrar göra vardagen mindre konfliktfylld

Dagliga bråk med tioåringen, evigt tjat av sjuåringen och en trotsig treåring på det. I en barnfamilj är det omöjligt att helt undvika konflikter och bråk. Men det finns hjälp att få gällande hur man tacklar dylika situationer..

YLE - 13 timmar sedan

Två poliser har skadats i samband med skottlossning i Borgå

Två poliser har skadats i en skottlossning samband med ett uppdrag i Borgå, meddelar polisen i Östra Nyland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.