Skånskan > Nyheter

Saturday, 24 August, 09:26

Skånskan - 13 aug 19 kl. 05:00

Sommarrallyt blev en framgång i kampen mot polio i världenlövestad Sommarrallyt blev en framgång för arr Detta var första gången de samarbetade och det med mersmak.Under sex timmar på söndagen kunde alla hugade köra runt med bil eller MC runt Lövestads fina trakter.
100 kronor kostade startavgiften för bilar, och 50 kronor för tvåhjulingarna.
Start och mål var vid Mejerigatan 7 i Lövestad, och här hade arrangörerna satt upp tält och det stod på för fullt på grillen med korv.
På startplatsen stod det en del läckra bilar, som en jaguar och Mustang för att nämna några.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sommarrallyt, Detta, MC, Lövestads, Mejerigatan, Lövestad, Mustang, Andarum, Vollsjö, Noreke, Rotary, Rotaryklubb, Motorklubben, Solveig Svensson, Sjöbo Rotary, Rosenlund, Rotarymedlemmar, Bill, Melinda Gates, Sommarrally, Erik Noreke

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sommarrallytblev en , framgångi , kampenmot , polioi världen
Skånskan - 09 aug 19 kl. 05:00

Sommarrally ska bidra till att stoppa polio

lövestad På söndag, den 11 augusti, är det dags för Sommarrally i Lövestad.
Ett arrangemang som Lövestads Motorklubb och Sjöbo Rotary står bakom.Arrangörerna lovar att det blir en tur runt Lövestad i historiska miljöer och fantastisk natur.

HBL - 19 apr 14 kl. 20:39

Finland framgångsrikt i kampen mot aids

I färska boken Karanteeni – kuinka aids saapui Suomeen reder Hanna Nikkanen och Antti Järvi ut varför Finland lyckats bättre i kampen mot viruset än de flesta övriga länderna. Det låga antalet smittade har dock lett till vårdslöshet, enligt skribenterna.Finland var ett modelland i kampen mot hiv och aidsepidemin på 1980-talet.

SVT Debatt - 25 apr 14 kl. 14:01

(C) måste föra kampen för de fattiga – och mot nazismen

CENTERPARTIET Tidigare generationers centerpartister manade till kamp och lät aldrig engagemanget för de fattiga eller kampen mot nazism och fascism falna. Det ska inte heller vi göra. I dag inleds Centerpartiets EU-dagar i Göteborg.

Politologerna - 23 okt 13 kl. 08:00

Kampen om opinionen under den långa valrörelsen avgörande

Det här är ett gästinlägg av Jesper Strömbäck, professor i politisk kommunikation och journalistik, Mittuniversitetet.
*** Om mindre ett år är det dags för nästa riksdagsval. Då kommer vinnare och förlorare i kampen om opinionen åter att koras.

SmålandsPosten - 23 aug 13 kl. 06:45

Effektiva insatser behövs i kampen mot sjögull

Enskilda kommuner klarar inte att ensamma bekämpa den gulliga men ack så farliga vattenväxten sjögull. Det krävs en nationell samling och ett slags biologisk insatsstyrka. ?

SVT Debatt - 12 jul 13 kl. 00:16

Sveriges ansvar i kampen mot aids, tuberkulos och malaria

Miljontals människor som drabbats av hiv/aids, tuberkulos och malaria runt om i världen står just nu inför en tid fylld av politiska beslut som dramatiskt påverkar deras chanser till behandling och överlevnad. De mest utsatta människorna i världen är beroende av att stora givarländer som Sverige tar sitt ansvar. Nu måste Sverige och biståndsminister Gunilla Carlsson göra det enda rätta och fortsätta stödja kampen mot tre av världens största epidemier, skriver Johan Mast, generalsekreterare för Läkare Utan Gränser.

Sydsvenskan - 27 jul 15 kl. 19:33

Turkiet har en nyckelroll i kampen mot IS. Förhoppningsvis som en del i en enad Natofront

Alla inser att ett Turkiet som kan använda sin styrka effektivt kan förändra situationen i Syrien, Irak och hela regionen. Uttalandet kommer från den turkiske premiärministern Ahmet Davutoglu någon dag innan tisdagens extrainkallade Natomöte. Det är sant att Turkiet kan spela en konstruktiv roll i den krigshärjade regionen – om landet tonar ner sina egna politiska intressen och använder sin styrka för att bekämpa det stora hotet Islamiska staten, IS.

Helsingborgs Dagblad - 27 jul 15 kl. 19:33

Turkiet har en nyckelroll i kampen mot IS. Förhoppningsvis som en del i en enad Natofront

Alla inser att ett Turkiet som kan använda sin styrka effektivt kan förändra situationen i Syrien, Irak och hela regionen. Uttalandet kommer från den turkiske premiärministern Ahmet Davutoglu någon dag innan tisdagens extrainkallade Natomöte. Det är sant att Turkiet kan spela en konstruktiv roll i den krigshärjade regionen – om landet tonar ner sina egna politiska intressen och använder sin styrka för att bekämpa det stora hotet Islamiska staten, IS.

DrivaEget - 27 okt 16 kl. 10:45

Undvik fällorna som de framgångsrika gått i

 Inspiration  Vilka misslyckanden och problem har några av Sveriges mest framgångsrika råkat på? I en ny bok delar flera entreprenörer med sig av sina snedsteg. Spana in vilka här!

BT - 04 apr 14 kl. 10:57

Ta kampen mot hatbrotten

Hatbrotten mot det homosexuella paret i Mark är oacceptabla, och det måste göras mer i kampen mot den här typen av brott – från alla inblandade instanser. Det skriver i dag två moderata riksdagsledamöter. I Kinna har ett par otaliga gånger drabbats av hat, vandalisering, misshandel och trakasserier den senaste tiden.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

”Underbart obehagligt”

Köttets tid
Författare: Lina Wolff
Förlag: Albert Bonniers FörlagEfter succén med De polyglotta älskarna, som gav henne Augustpriset 2016 för det årets bästa svenska skönlitterära bok, kommer nu Lina Wolff med romanen Köttets tid. En svensk skribent åker till Madrid för att få inspiration till sitt nästa skrivprojekt. Hon träffar en man, Mercuro, som tror sig vara förföljd av skaparna till en ljusskygg nätshow, som han medverkat i.

Skånskan - 3 timmar sedan

Bioramabiljett ska kosta mer

SKURUP Kommunala biografen Biorama gick back förra året.
Nu höjer politikerna biljettpriset för att i år minska förlusten något.Förr var det videobutikerna, nu är det kanske möjligheten att streama film från nätet som gör att folk inte går på bio så mycket.

Skånskan - 3 timmar sedan

Gav sig på tre på samma dag

sjöbo En 25-årig man misstänks för att ha gett sig på och misshandlat tre män under en och samma dag i Sjöbo centrum.
Nu har mannen, ett år senare, åtalats.Det var den 19 juli förra året som, enligt åklagaren, den 25-åriga mannen gav sig på tre män vid olika tillfällen men samma dag.

Skånskan - 12 timmar sedan

Hon följde sin designerdröm

modedesigner. Hon säger att hon alltid känt sig annorlunda och att ingen tog henne på allvar när hon berättade att hon ville bli modedesigner.Men i dag har Felicia Bexell från Ulvs utanför Perstorp en examen från Textilhögskolan i Borås och examenskollektionen kommer att visas både i Stockholm och i London.

Skånskan - 15 timmar sedan

Hel byggnadsställning stals

Hörby Byggarbetarna på ett bygge i nordvästra Hörby fick sig förmodligen något av en överraskning när de kom till jobbet onsdagen den 21 augusti.
Någon gång mellan föregående arbetsdagens slut tills dess att de kom till jobbet på onsdagsmorgonen hade en eller flera okända personer haffat en hel byggnadsställning ”med tillhörande delar såsom hjul och någon slags plattform” från bygget.
Hur stor ställningen var, hur mycket den var värd eller hur tjuvarna ens bar sig åt för att baxa bort hela ställningen är höljt i dunkel..

Skånskan - 15 timmar sedan

Bil fick framrutan krossad

Hörby Natten till den 16 augusti vandaliserade någon en personbil som stod parkerad i norra Hörby.
Personen har slagit hål i framrutan så att den spruckit.
Ingen är i nuläget misstänkt för skadegörelsen..

Skånskan - 15 timmar sedan

Miljökrav i fokus för nya bygget

eslöv På fredagen togs första spadtaget för Ebos bygge av 81 nya hyreslägenheter vid stadsbiblioteket. Projektet sticker ut som Ebos första miljöcertifierade hus.Det innebär att energiförbrukning, innemiljö, materialval och annat måste uppfylla högt ställda krav.

Skånskan - 15 timmar sedan

27-åring ny ägare till gård i Lövestad

Lövestad Torbjörn Erik Alexander Paulsson, 27, är ny ägare till lantbruksfastigheten på adressen Hölerödsvägen 62-30 i Lövestad. Gården omfattar ett hus med en boyta på 130 kvadratmeter samt en åkermark på 7 hektar. Dessutom står en ekonomibyggnad på 194 kvadratmeter på fastigheten.

Skånskan - 15 timmar sedan

65-åring ny ägare till 40-talshus i Höör

Höör Kurt Göran Ingemar Hansmar, 65, är ny ägare till fastigheten på adressen Sjunnerup 205 i Höör. Huset är byggt 1947 och har en boyta på 107 kvadratmeter. Säljare är Kjell Arne och Lena Ingegerd Persson.

Skånskan - 15 timmar sedan

Fram­ti­da möj­lig­heter med ny ac­kre­di­ter­ing

Lund Lunds Ekonomi­hög­sko­la har nu fått yt­ter­li­ga­re en kvalitettsstämpel. Ter­minens stu­denter tror att det kan öka deras kar­ri­är­möj­lig­heter.Eko­no­mi­hög­sko­lan i Lund till­hör nu en pro­cent av väl­dens ekonomi­hög­sko­lor som in­ne­har båda ac­kre­di­ter­ingarna EQUIS och AMBA.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.