SmålandsPosten > Nyheter

Friday, 23 August, 22:03

SmålandsPosten - 13 aug 19 kl. 04:00

Stat på reträttDen svenska staten blir allt sämre på att upprätthålla lag och ordning. Vi hör eller läser nästan dagligen om nya våldsdåd av kriminella som endast tycks bli flitigare och djärvare med tiden. Samtidigt har varken polis eller åklagare tillräckliga resurser för att kunna utföra ett fullgott arbete..
Läs mer på SmålandsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stat, reträtt
Sydsvenskan - 03 feb 14 kl. 10:36

"Det är väljarna som ska välja sina företrädare, inte partierna."

Vintern före ett val är svensk politiks sämsta tid. Då fastställs listorna inför valet och jag hatar det. Väljaren går till vallokalen, tar en valsedel, kryssar kanske ett namn och lämnar in sin röst.

DI - 13 timmar sedan

Robotbolaget Bioservo vill ta in 64 miljoner i företrädesemission

First North-bolaget Bioservo vill ta in drygt 64 miljoner kronor i en företrädesemission. Emissionen genomförs primärt i syfte att stödja och accelerera Bioservos pågående….

Barometern - 14 mar 14 kl. 07:34

Ideella krafter mellan stat och kapital

Statliga initiativ för att stärka den ideella sektorn – nog låter regeringens politik för det civila samhället motsägelsefull. Senast i går tillsattes en utredning om hur man kan underlätta för det civila samhällets organisationer, den största i sitt slag på ett decennium. Ambitionen är, enligt ministrarna Göran Hägglund och Maria Arnholm, ”att dra ut riktningen för en politik där civilsamhället ges bästa tänkbara förutsättningar att verka och växa”.

Barometern - 14 mar 14 kl. 07:34

Ideella krafter mellan stat och kapital

Statliga initiativ för att stärka den ideella sektorn – nog låter regeringens politik för det civila samhället motsägelsefull. Senast i går tillsattes en utredning om hur man kan underlätta för det civila samhällets organisationer, den största i sitt slag på ett decennium. Ambitionen är, enligt ministrarna Göran Hägglund och Maria Arnholm, ”att dra ut riktningen för en politik där civilsamhället ges bästa tänkbara förutsättningar att verka och växa”.

DN - 05 sep 18 kl. 21:25

Sant att SD röstat för att avskaffa icke-svenska medborgares rösträtt

Flera företrädare för Liberalerna har under måndagen och tisdagen spridit ett påstående om att Sverigedemokraterna röstat i riksdagen om att avskaffa rösträtten för personer som bor i Sverige men som inte är svenska medborgare. Det är faktiskt helt sant..

BT - 27 jul 14 kl. 09:02

Är Nordlund lämplig som företrädare?

I torsdagens Borås Tidning och sedan i ett antal andra riksmedia ger Jerker Nordlund, andra namn på kommunvalsedeln för Miljöpartiet i Herrljunga sin syn på Israel. Åsikterna som han uttrycker är att staten Israel är en sinnessjukdom och att det bör startas ett globalt krig mot Israel. Jag blir både upprörd och förskräckt över att en av vår kommuns politiker och en kandidat inför höstens kommunval utrycker sig på detta fördömande sätt och också vill utplåna en stat erkänd av världssamfundet.

Politologerna - 13 sep 14 kl. 09:30

Vad hade hänt om alla röstat?

Skulle det spela någon roll för valresultatet om alla röstade, eller skulle valresultatet bli ungefär detsamma även med ett lågt valdeltagande? Denna fråga är naturligtvis svår att svara på eftersom vi inte säkert kan vet hur alla som inte röstat skulle ha röstat om de var tvungna. Vi kan däremot göra uppskattningar av hur valresultatet skulle kunna bli om alla hade röstat.

BT - 08 okt 14 kl. 10:19

Huvudlöst att erkänna palestinsk stat

I fredags fick Sverige en ny regering, med åtföljande ny regeringsförklaring. Här finns en mängd inrikespolitiska inslag som kommer att analyseras av partier och kommentatorer. Men det största frågetecknet gäller Sveriges överraskande nya internationella hållning.

Dagen - 20 jan 12 kl. 03:00

1. Bör Palestina erkännas som en egen stat? 2. Vad tycker ditt parti om Centerns utspel?

:

Miljöpartiet, Peter Rådberg, försvarspolitisk talesperson och medlem i riksdagens Israel-Palestinska nätverk:
- Ja. Israel har ju ockuperat landet, det är uppenbart. Det säger även FN.

SvD - 13 apr 17 kl. 12:49

Kärlek och säkerhet - Samhälle och stat

Två genomgående teman i många politikers och opinionsbildares kommentarer efter det fruktansvärda terrordådet på Drottninggatan har varit att terrorismen aldrig kommer att besegra oss, samt att vi ska bemöta terrorismen/hatet med mer ”kärlek”. Den första kommentaren är korrekt och den fyller uppenbart en utomordentligt viktig funktion omedelbart efter en attack som den i fredags. Men den är samtidigt så självklar att den långsiktigt inte är särskilt relevant.

GöteborgsPosten - 17 okt 17 kl. 16:37

Reträtt i Kirkuk fördjupar kurdisk splittring

Peshmerga lämnade Kirkuk utan att göra motstånd – ett omstritt område som många kurder har sett som hjärtat i en framtida stat. Men nu växer sprickan som löper djupt genom irakiska Kurdistan och drömmen om självständighet tycks allt mer avlägsen..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Ymer förlorade kvalfinal – missar US Open

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

Swedbankchefer efterlyser grön finanspolitik

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Tunisisk presidentkandidat gripen

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Ilestedts Bayern vann enkelt i hemmapremiären

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Kamp mot Karlshamn gånger två i trean

Växjö Norra tar ett av Karlshamnslagen och Grimslöv det andra. Samtidigt ställs Älmhult mot ett topplag när länslagen i trean spelar i helgen..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Bollywood gör film om flygattack mot Pakistan

Bollywood ska göra en film om Indiens flygattack mot ett pakistanskt område tidigare i år. Producenten Vivek Oberoi vill beskriva det indiska flygvapnets insatser under händelsen – trots att uppgifterna om utgången går vitt isär..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

2,8 miljoner kronor för cykelväg i Hovmantorp

Nu har Lessebo kommun antagit ett bud för att anlägga ny cykelväg och bro i anslutning till Kvarndammen i Hovmantorp. Älmby Entreprenad vann upphandlingen med ett bud på 2,8 miljoner kronor. .

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Kosovo vill gripa kosovoserbisk nationalist

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Källor: Israel genomförde flygattacker i Irak

Israel har genomfört minst en flygattack mot Irankopplade mål i Irak, och den irakiska regeringen oroas över att dras djupare in i konflikten mellan USA och Iran, rapporterar (NYT)..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Björk höll krutet torrt i regnet över Göteborg

Efter att ha missat kvalgränsen de två senaste åren är Alexander Björk klar för helgens spel i Scandinavian Invitation. ”Det känns stabilt”, säger Växjö GK-proffset som ligger på delad tionde plats, fem slag efter ledande engelsmannen Matt Fitzpatrick..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.