SR > Nyheter

Monday, 26 August, 01:02

SR - 13 aug 19 kl. 03:14

Färre tar sitt liv på anstalt efter screeningmetodSenaste det skedde ett självmord på en anstalt i Sverige var november 2016. Förklaringen är, enligt Kriminalvården, en metod där alla som ska avtjäna ett fängelsestraff utreds..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige, Kriminalvården

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Färre, tar, sitt, liv, anstaltefter , screeningmetod
Expressen - 15 aug 18 kl. 20:18

”Ingen ska behöva må så dåligt att man tar sitt liv”

Viktor Fasth har tagit del av Ben Meisners gripande historia och öde.Den svenske OS-målvakten tror att prestationsångest är vanligare än man tror och uppmanar spelare att vara öppna med om de mår dåligt.– Ingen ska behöva må så dåligt att man tar sitt liv, säger Växjömålvakten..

YLE - 06 apr 13 kl. 14:33

Allt fler barn och unga i Sverige tar sitt liv

Sveriges barnombudsman Fredrik Malmberg oroas av det faktum att allt fler barn och unga i Sverige begår självmord. Malmberg och barnpsykologen Åsa Landberg kräver i DN.se Debatt att regeringen stiftar en lag om obligatorisk dödsfallsutredning efter barns självmord.

YLE - 06 apr 13 kl. 14:39

Allt fler barn i Sverige tar sitt liv

Sveriges barnombudsman Fredrik Malmberg oroas av det faktum att allt fler barn och unga i Sverige begår självmord. Malmberg och barnpsykologen Åsa Landberg kräver i DN.se Debatt att regeringen stiftar en lag om obligatorisk dödsfallsutredning efter barns självmord.

SmålandsPosten - 10 jan 18 kl. 14:04

1 100 svenskar tar sitt liv varje år - Regionen saknar förbyggande arbete

Varje år är det drygt 1 100 personer som tar sitt eget liv i Sverige. Dessutom registreras omkring 350 dödsfall där avsikten bedöms som oklar..

Sydsvenskan - 10 apr 15 kl. 16:48

Färre tar sitt liv inom psykiatrin

Antalet självmord har halverats. Bättre riskbedömningar tros vara en förklaring. Men missar sker fortfarande..

Skånskan - 04 aug 18 kl. 14:00

Marias dotter tog sitt liv – nu vill hon hjälpa andra

Självmord. Fanny finns inte mer. Den 4 september 2017, precis en månad före hennes 18-årsdag, somnade hon in för alltid.

YLE - 02 okt 16 kl. 09:00

Munthers vän tog sitt liv efter negativt beslut

Asylsökande Munther Al-Assaf var bekant med en person som tog sitt liv efter ett negativt asylbeslut. Stämningen på asylboendena är låg och många flyktingar går på antidepressiva. Ett negativt beslut blev droppen som fick bägaren att rinna över.

SmålandsPosten - 11 sep 14 kl. 09:30

Fler tog sitt liv under 2013

I går, den 10 september, var det suicidpreventiva dagen. Under 2013 tog 1?600 personer sitt liv i landet, en högre siffra än på många år.

SVT - 27 nov 11 kl. 10:47

Pirjos man tog sitt liv

Fler än fyra äldre män i veckan tar sitt liv. Det är nästan tre gånger så många äldre män som tar sitt liv än kvinnor i motsvarande ålder..

GöteborgsPosten - 08 sep 18 kl. 20:42

Varje dag tar fyra människor sitt liv

När Marcus Eriksson började må dåligt på gymnasiet vände han sig till sin pappa för att få hjälp. Sju år senare tog pappan sitt liv.
– Fyra människor tar sitt liv varje dag i Sverige och något generellt stöd över hela landet för anhöriga finns inte i dag.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Trump lovar Johnson stort frihandelsavtal

Donald Trump lovade i dag Boris Johnson ett omfattande frihandelsavtalden dagen Storbritannien lämnar EU..

SR - 3 timmar sedan

Internt fel orsak till strömavbrott på Nyköpings lasarett

Anledningen till att reservkraften inte gick i gång på Nyköpings lasarett på lördagen var ett internt fel på sjukhuset..

SR - 4 timmar sedan

”Tecken på en farlig upptrappning”

Vattenkanoner och tårgas har satts in under protesterna i Hongkong och för första gången sedan oroligheterna inleddes så har polis avfyrat ett skarpt skott. Det finns inga uppgifter om skadade – det tycks vara ett varningsskott. Torbjörn Lodén, professor emeritus i sinologi vid Stockholms universitet, ser allvarligt på utvecklingen..

SR - 4 timmar sedan

Två gripna efter polisskjutning i Finland

I Finland uppger polisen att man har gripit två personer som misstänks ha att göra med polisskjutningarna i Borgå natten mot söndag..

SR - 6 timmar sedan

Smart textil hjälper dövblinda kommunicera

Kläder som förmedlar information genom vibrationer kan ge dövblinda ett större oberoende. Textilhögskolan i Borås visar upp de första provplaggen..

SR - 6 timmar sedan

Oro för att ebolautbrott ska påverka handeln

På gränsen mellan Rwanda och Kongo-Kinshasa är oron fortsatt stor för att blödarfebern ebola ska sprida sig. Fyra fall har konstaterats i två-miljonersstaden Goma i Kongo. För några veckor sedan stängde Rwanda gränsen i några timmar, vilket påverkade tiotusentals som lever på gränshandeln..

SR - 7 timmar sedan

Moderaterna kräver besked om IS-barn

I en debattartikel i Expressen i dag begär moderatledaren Ulf Kristersson och partiets utrikespolitiske talesperson Hans Wallmark att få svar på vilka planer regeringen har för barnen till IS-anhängare med koppling till Sverige, som nu befinner sig i läger utomlands..

SR - 7 timmar sedan

Irans utrikesminister till G7-möte

Irans utrikesminister Javad Zarif gör ett överraskande besök på G7-mötet i Biarritz i Frankrike, för att hålla möten med flera världsledare. Det hotade kärnenergiavtalet är ett av de ämnen som är högst på agendan där..

SR - 7 timmar sedan

Varningsskott mot demonstranter i Hongkong

I Hongkong är det oroligt på gatorna igen med nya protester och sammandrabbningar. Tusentals människor har demonstrerat i dag i protest mot regeringen i Peking..

SR - 10 timmar sedan

Två år efter folkmordet – rohingyer vägrar återvända

Det har nu gått exakt två år sedan som rohingyer i tusental flydde våldet, dödandet och de sexuella övergreppen över till Bangladesh, till det som nu är världens största flyktingläger Cox's Bazar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.