Dagen > Kultur

Thursday, 22 August, 12:00

Dagen - 12 aug 19 kl. 15:57

Sänk inte församlingen!Tänk om vår attityd blir en självuppfyllande profetia, skriver gästrkrönikör Linda Alexandersson..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Linda Alexandersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sänkinte , församlingen
Skånskan - 14 nov 18 kl. 05:00

Församlingen kan tvingas att upplösas

SKANÖR/FALSTERBRO Konflikter kring hur Skanör-Falsterbos församling ska skötas har lett till att kyrkoherden har sparkats.
Uppsägningen har dock skett regelvidrigt och Lunds stift överväger nu åtgärder som kan leda till att församlingen tvingas att upplösas som en egen enhet.– Stiftsstyrelsens arbetsutskott har initierat en utredning för att följa utvecklingen i församlingen.

YLE - 25 jan 16 kl. 10:25

Frivilliga är livsviktiga för församlingen

Anna Edgren är tvåbarnsmamma i en regnbågsfamilj och jobbar till vardags som kulturkoordinator för fritidssektorn i Åbo. Fritiden ger hon åt Åbo svenska församling. Anna Edgrens engagemang i församlingen började med att hon valdes in i församlingsrådet för snart tio år sedan.

Skånskan - 28 nov 18 kl. 05:00

Nytt överklagande kring församlingen

Skanör/Falsterbo Nu görs ett nytt överklagande kring kyrkorådets agerande vid avskedandet av kyrkoherden i Skanör-Falsterbo.
Dessutom uttalar sig biskopen i Lunds stift, Johan Tyrberg, och säger att stiftet har erbjudit hjälp med att medla i konflikten.– Situationen i församlingen är mycket sorglig och det går ut över medarbetare, församlingsbor och förtroendevalda.

Dagen - 03 mar 19 kl. 14:20

Vasaloppet engagerar hela församlingen

Snart kan Equmeniaförsamlingen Fridhemskyrkan i centrala Mora pusta ut. Årets mest intensiva vecka är slut. Genom engagemanget för Vasaloppet gör församlingen både en insats för alla åkare och bidrar till bygden.

Skånskan - 17 jun 19 kl. 16:39

Judiska församlingen får miljonbelopp i donationer

MALMÖ Företagsledarna Dan Olofsson och Lennart Blecher donerar totalt 40 miljoner kronor till judiska församlingen i Malmö. Donationerna är avsatta för en tioårsperiod. Donatorerna är bekymrade över den senaste tidens utveckling då antalet medlemmar i Malmös judiska församling fortsätter att minska och antisemitismen fortfarande är ett utbrett samhällsproblem.

Kristianstadsbladet - 20 maj 13 kl. 09:05

Bondens gåva räddade församlingen

Foto: Lasse Ottosson
Skogen och den gamla gården fick Oppmanna församling som gåva. Tack vare att den ensamstående lantbrukaren testamenterade sina marker till kyrkan kan församlingen överleva ekonomiskt.
Grusvägen slingrar sig genom den massiva grönskan.

YLE - 02 sep 15 kl. 09:53

Gunilla Teir får inte predika i hemförsamlingen

Nyblivna prästen Gunilla Teir i Kristinestad får inte hålla högmässa i sin hemförsamling. Tf kyrkoherdens övertygelse om att kvinnor inte ska vara präster sätter stopp för det. Många församlingsmedlemmar vill se och höra henne i predikstolen, och inte minst för deras skull vore det önskvärt med lite liberalare förhållning till kvinnliga präster i hemförsamlingen, tycker Gunilla Teir.

Skånskan - 18 apr 18 kl. 10:05

Bombhotade Judiska församlingen – bad om ursäkt

Två högstadieelever bad om att få "träffa judar" och bombhotade sedan judiska församlingshemmet. Nu har de bett om ursäkt.I december så kastades en brandbomb mot ett kapell på Judiska begravningsplatsen.

BT - 28 sep 12 kl. 09:43

Sprängladdning exploderade vid judiska församlingen i Malmö

Judiska församlingen på Kamrergatan i Malmö utsattes natten till fredagen för ett attentat. En ruta krossades och en sprängladdning exploderade utanför dörren som skadades, enligt Skånepolisens vakthavande befäl Peter Martinsson. Ingen människa skadades.

Världen Idag - 08 sep 15 kl. 00:00

I Betelförsamlingen falnar inte trosgnistan

Betelförsamlingen i Runemo, mellan Edsbyn och Bollnäs, har sitt ursprung i Maranataväckelsen, ett väckelseskede som under 60-talet berörde stora delar av Skandinavien. Som en följd av det bildades Maranataförsamlingen Edsbyn-Bollnäs, den 3 juli 1965, med Erik Ståhl som föreståndare. Under de första drygt tio åren hade församlingen sina möten i hyrda lokaler, främst i Edsbyn, men även på andra platser i närområdet.

Skånskan - 04 dec 15 kl. 19:39

Judiska församlingen söker stöd

MALMÖ Judiska församlingen söker bidrag av kommunen för att inrätta ett informationscenter i synagogan.
Med centrets hjälp hoppas församlingens ordförande öka kunskapen hos Malmöbor om judiskt liv, traditioner och religion.I våras fick församlingen ett kommunalt engångsbidrag på 275 000 kronor för att kunna finansiera en halvtidstjänst för en person som dels kunnat visa upp och guida runt i synagogan, dels gjort besök och informerat i kommunens skolor.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 30 minuter sedan

Lättare för scouter i Göteborg att få bidrag

En avslutande bön ska inte diskvalificera föreningar från att söka bidrag för övrig icke religiös verksamhet, har kommunstyrelsen i Göteborg bestämt..

Dagen - 45 minuter sedan

"Bra att prata om döden i barnlitteraturen"

Forskare: Många fler får dö i de svenska barnböckerna än i de engelska..

Dagen - 20 timmar sedan

Lär ditt barn att lyssna på läraren

Ansvarsfulla föräldrar bidrar till en bättre skola, skriver Frida Park..

Dagen - 20 timmar sedan

Att tjäna utan att personligen tjäna

Vi måste söka godheten och låta den vinna, ta över och få oss att handla, skriver gästkrönikör Nuri Kino..

Dagen - 19 timmar sedan

Finns det en kristen höger i Finland?

Allt fler frikyrkliga lockas av Sannfinnländarnas identitetspolitik.

Dagen - 20 timmar sedan

Selektivt om forskning av mikrovågor

Vi vill nyansera farhågor som vi tror är obefogade..

Dagen - 20 timmar sedan

"Det borde bli en gemensam kallelse att flytta till landet"

Efter att ha växlat mellan katedern och predikstolen hela sitt arbetsliv är nu Lennart Thörn pensionär sedan tio år. Men jobbet som vakanspastor i Mönsterås lockade för mycket..

Dagen - 20 timmar sedan

Kyrkans kraft kan förändra

Utvecklingen går både åt rätt och fel håll..

Dagen - 20 timmar sedan

Fängslade journalisten Dawit Isaak inbjuds till bokmässan

Fängslade journalisten Dawit Isaak inbjuds till bokmässan.

Dagen - 19 timmar sedan

Förlorade sin mamma - nu cyklar han mot cancern

Jonathan Wickström: Man blir så hjälplös när man står vid sidan om. Därför betyder den här insamlingen jättemycket..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.