Dagens Medicin > Nyheter

Sunday, 25 August, 03:04

Dagens Medicin - 13 aug 19 kl. 00:31

Positiva fynd för klamydiavaccinEn vaccinkandidat mot könssjukdomen klamydia ser ut att vara säker och kan trigga immunsystemet på ett bra sätt, enligt nya resultat i tidskriften Lancet Infectious Diseases..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Lancet Infectious Diseases

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Positiva, fyndför , klamydiavaccin
Dagen - 21 okt 11 kl. 03:00

"Det här går inte att förstå, de var positiva och glada människor"

Alingsås. Polisen är förtegen om dubbelmordet i Långared, utredningen pågår intensivt. Och i det lilla samhället är förstämningen stor.

GöteborgsPosten - 05 maj 15 kl. 13:57

Klamydiavaccin på väg

Ett danskt klamydiavaccin är på väg att utvecklas..

Kristianstadsbladet - 11 mar 11 kl. 02:15

Nytt avlopp ger gamla fynd

Foto: Annica Jönsson
Just i det här fallet gav det kunskap om en gigantisk handelsplats från slutet av 700-talet.
Under 600-talet utvecklades handeln snabbt i södra Sverige. Kontakter knöts med exempelvis de brittiska öarna.

Affärsvärlden - 14 maj 13 kl. 11:49

Lundin-fynd över förväntan

Brunnsresultatet för Johan Sverdrup-fältet visade på oväntat positiva siffror..

YLE - 10 jan 17 kl. 11:08

TV-profilens fynd kan blotta lucka i Johaugs försvar

Den norska journalisten Ernst Lersveen har hittat ett apotekskvitto som kan avslöja en lucka i Therese Johaugs försvar i dopningshärvan kring den norska skidstjärnan, skriver tidningen VG. Enligt Verdens Gang har TV2-redaktören Lersveen kommit över ett kvitto som kan stå Therese Johaug dyrt. Om dryga två veckor inleds förhören där Johaugs avstängning ska slås fast.

BT - 27 apr 13 kl. 16:37

Många gjorde fynd på Ekhagen marknad

Det är trångt. Människor och prylar överallt. Det är fyndläge på Ekhagen marknad.

SmålandsPosten - 20 jul 13 kl. 08:28

Arkeologiskt fynd talar för Växjö som vallfärdsort

Utgrävningarna vid Växjö domkyrka har resulterat i ett unikt fynd. Ett minst 600 år gammalt märke befäster staden som pilgrimsort, och symboliserar Sankt Sigfrids betydelse för de medeltida männi­skor som till helgonets ära färdats till Växjö. ?

YLE - 19 jul 15 kl. 08:00

Fantastiska fynd från stenålders-Vanda

I Vanda har arkeologer, både erfarna och mindre erfarna sådana, varit euforiska efter att ha gjort fynd efter fynd på utgrävningarna i Ånäs. Utgrävningarna som pågått i flera år ska avslutas i år för att sedan bli en bok. I en månad har omkring 160 amatörarkeologer från alla håll i Finland grävt i Ånäs i Vanda.

YLE - 11 aug 17 kl. 09:03

Nya arkeologiska fynd ställs ut i Åbo – härstammar från museets gård

Under sommaren 2017 har man grävt fram två förstörda stenhus på Aboa Vetus & Ars Novas innergård. Utgrävningarna avslöjade fynd från tiden innan Åbo brand. Sommarens utgrävningar har utförts på museets innergård som vetter mot Nunnegatan.

YLE - 05 aug 15 kl. 17:00

”Årets mest positiva i Hangö är äkta”

Bloggaren, turistguiden och marthornas ordförande Tarja Kvarnström är en äkta människa. Hon älskar Hangö och kastar sig outtröttligt med i olika projekt. Tarja Kvarnström har en passion för allt hon gör och hon gör det helhjärtat.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - Igår: 14:28

Region Kronoberg: ”Kvalitetsregistren tar onödig tid”

Region Kronoberg överväger att dra sig ur vissa av de nationella kvalitetsregistren. Att administrera uppgifterna tar för mycket arbetstid..

Dagens Medicin - Igår: 14:07

Karolinska ska öppna ÖNH-mottagning på Danderyds sjukhus

Vårdvalet har försvårat utbildningsuppdraget och för att förbättra kvaliteten i ST-utbildningen i öron- näs- och halssjukdomar får Karolinska universitetssjukhuset ett utökat uppdrag..

Dagens Medicin - Igår: 14:01

Tjänstefel misstänks efter grov våldtäkt

En man som nekats hjälp på en psykakut misstänks ha begått en grov våldtäkt mot en 16-årig flicka strax därefter. Nu ska åklagare utreda om någon på sjukhuset gjort sig skyldig till tjänstefel..

Dagens Medicin - Igår: 14:03

”Verksamheterna är nog inte nöjda”

Socialstyrelsens personal har fått jobba övertid i sommar för att se till att läkare utan legitimation får vikariera..

Dagens Medicin - Igår: 13:39

VGR: ”Karenstid säkerställer ökad tillgång till vård”

Praktikertjänst riktar i en debattartikel stark kritik mot Västra Götalandsregionens krav i två aktuella upphandlingar på en sex månaders karenstid för legitimerade medarbetare som slutar sin anställning i regionen för att arbeta hos en privat aktör. ”Karenskravet har varit ett verktyg för att säkerställa en total ökad tillgång till vård vid upphandlingar”, hävdar VGR..

Dagens Medicin - Igår: 12:18

KI riskerar 8 miljoner i upphandlingsböter

Karolinska institutet har genomfört en otillåten direktupphandling av molekylärbiologiska produkter. Det anser Konkurrensverket, KKV, som nu yrkar hos Förvaltningsrätten i Stockholm att KI ska dömas att betala 8 miljoner kronor i upphandlingsskadeavgift..

Dagens Medicin - Igår: 12:01

Jämtland Härjedalen sparar ännu mer

Ytterligare 50 tjänster ska bort i Region Jämtland Härjedalen efter årsskiftet. Regionstyrelsens ordförande Mats Gärd (C) säger också att fler besparingar kommer..

Dagens Medicin - I förrgår: 01:30

Stöd för polypill i studie

Dagligt intag av en enda tablett med flera läkemedel minskade risken att utveckla hjärt-kärlsjukdom jämfört med enbart råd om livsstilsförändringar, enligt en omfattande studie i Lancet. Men i Sverige råder delade meningar om nyttan..

Dagens Medicin - I förrgår: 16:26

Politiker vill öppna förlossningen i Karlskoga – chef säger nej

Karlskogas förlossning stängdes i juni, då patientsäkerheten bedömdes vara otillräcklig. Nu vill politikerna öppna igen, efter att ett antal åtgärder vidtas. Men verksamhetschefen anser inte att åtgärderna är tillräckliga för att trygga patientsäkerheten..

Dagens Medicin - I förrgår: 15:13

Fler överlever hjärtstopp efter nya riktlinjer

Fler hjärt-lungräddningar utförs i Sverige efter att kravet på mun mot mun-metoden slopats för livräddare som inte genomgått utbildning för hjärt-lungräddning. Det i sin tur är kopplat till att fler personer överlever hjärtstopp, enligt en studie i tidskriften Circulation..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.