Världen Idag > Nyheter

Saturday, 24 August, 10:49

Världen Idag - 13 aug 19 kl. 00:00

Mitt i drevet behöver kyrkan hålla kursenEn het diskussion har väckts i Dalarna, och de vapen som används är maktspråk och ekonomiska hot. Den uppblossade debatten kring äktenskap och sexualitet är oroväckande, men kan samtidigt bli ett viktigt tillfälle att befästa en biblisk grundsyn och kristenhetens roll i samhället. Jakten på frikyrkligheten har varit hård. De som har avtal med frikyrkor har pressats av media, med förutsägbar respons: fruktan för att själv hamna i drevet, och därav en räddhågsen distansering. Trycket har varit hårt mot församlingar och samfund att lägga sig för det sekulära samhällets moralsyn, och ledaren i Dalarnas Tidning har gått mycket långt i intoleranta utfall mot dem som håller fast vid den äktenskapssyn som gällt i tusentals år och som samtliga svenska partier hade fra
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Dalarna, Dalarnas Tidning

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mitt i drevetbehöver , kyrkan, hålla, kursen
Dagens PS - 22 nov 16 kl. 10:34

Fem tips när drevet går

I alla större organisationer pågår ett politiskt spel. Det handlar om makt och om högre positioner, om att få vara med i gänget och om att bli omtyckt. Spelar du dina kort väl kan du bli befordrad.

YLE - 21 okt 13 kl. 14:02

Wallgren: Drevet mot Hautala obehagligt

Tomas Wallgren från Finlands Svenska Socialdemokrater anser att det politiska klimatet är obehagligare än tidigare. Det har fått honom att tänka efter, men han ställer ändå upp som FSD-kandidat i EU-valet. Avdelningen utser honom till sin kandidat på sin kongress på veckoslutet.

YLE - 12 jan 15 kl. 11:36

”Kan man vila i kyrkan utan kista?”

Förväntningarna var anspråkslösa. Kantor och musiker Pami Karvonen hoppades på ett tjugotal intresserade till avslappningskursen som ordnas på söndagar i Sjundeå kyrka. Till Karvonens stora förvåningar dök betydligt flera upp.

YLE - 02 dec 14 kl. 04:28

Så använder kyrkan sina pengar

Kyrkan fick in över en miljard euro i kyrkoskatt under fjolåret. Skattinkomsterna ökade i fjol trots att medlemsantalet stadigt har minskat de senaste åren. Men vad använder kyrkan pengarna till, och vad går den som lämnar kyrkan miste om?

YLE - 26 feb 17 kl. 04:00

Stiftets präster vill behålla vigselrätten

Största delen av prästerna i Borgå stift vill inte ge ifrån sig vigselrätten till det civila samhället. Det här visar en enkät som de finlandssvenska medierna har gjort. Biskop Björn Vikström har tidigare föreslagit att kyrkan borde ge ifrån sig vigselrätten.

Cornucopia - 14 aug 16 kl. 16:02

Nu lämnar jag Svenska Kyrkan

Efter att ha varit medlem i Svenska Kyrkan sedan födseln lämnar jag nu denna privata klubb. Även om de på pappret i teorin står för sunda värderingar agerar man helt i strid med dessa och någon gud finns oavsett inte. Istället kommer jag att bli månadsgivare till specifika humanitära organisationer lokalt såväl som globalt.

YLE - 20 jul 13 kl. 15:46

"Räsänen belastning för regeringen - och problem för kyrkan"

Inrikesminister Päivi Räsänen har blivit en belastning för regeringen - det säger Olav S Melin, informationsansvarig på den finlandssvenska tankesmedjan Magma, och med lång erfarenhet av och med insyn i den finländska kyrkan. Enligt Melin har Räsänen också blivit ett problem för kyrkan. Melins recept är att slutgitligt skilja åt stat och kyrka.

Dagen - 11 feb 11 kl. 09:12

Svenska kyrkan erbjuder nygifta kurs i kärlek

20 000 par gifter sig varje år i Svenska kyrkan. På många platser i landet erbjuder kyrkan kurser för par som vill stärka sin relation.

Det är så kallade PREP-kurser, praktiska redskap för ett engagerat parförhållande.

SVT Debatt - 11 sep 13 kl. 16:26

Kyrkan är en tillflyktsort från socialism och liberalism

KYRKOVALET Svenska kyrkan och kristendomen är oupplösligt sammanflätade med vårt lands kultur och historia. Men idag påverkas kyrkan allt mer negativt av liberala och socialistiska värderingar. Svenska kyrkan måste bejaka rollen som förvaltare av det nordiska, kristna kulturarvet.

SVT Debatt - 25 sep 13 kl. 11:41

Jesus skulle hålla med oss om att SD är ett hot

KYRKOVALET Människor dör varje dag för att de föds med fel kön, fel läggning, fel hudfärg. Denna strukturella diskriminering är vi inte heller helt fria från i Sverige. Inför kyrkovalet mobiliserade Socialdemokraterna som folkrörelse och som parti.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 10 timmar sedan

Hela familjer kan lösa samhällsproblemen

Familjen är en grundsten i både samhället och den kristna församlingen. Stabila och väl fungerande familjer leder till såväl stabila och väl fungerande samhällen som stabila och väl fungerande församlingar. Inom politiken har familjens värde ständigt nedvärderats.

Världen Idag - 18 timmar sedan

”Det finns hopp” enar kyrkorna i norr

Tältkampanjen Det finns hopp har inletts i Piteå, som redan förra sommaren hade en mindre tältsatsning med Sebastian Stakset. – Det här kommer att beröra hela norra Sverige. Gud skakar det här landet, säger Marcus Sandström, pastor i Kustkyrkan, Jävre..

Världen Idag - 23 timmar sedan

Kristofobi i spåren av ny Netflixserie: ”Propaganda”

Netflix nya serie ”The family” som uppges ”avslöja” ett kristet nätverk på högsta politiska nivå i USA har rönt stor uppmärksamhet. Samtidigt som den hyllas i Sverige får den i USA, även av sekulära bedömare, kritik för att delvis vara konspiratorisk, kristofobisk och hårt vinklad..

Världen Idag - Igår: 10:30

Judisk markering mot Wallström efter Iranbesök

Utrikesminister Margot Wallström får hård kritik från flera håll för samtalet med Irans utrikesminister Javad Zarif på tisdagen. Ordföranden för Judiska församlingen i Stockholm, Aron Verständig, protesterar genom att tacka nej till UD:s minnesföreläsning på Raoul Wallenbergs dag..

Världen Idag - Igår: 10:00

Många klagar på störande måsar om sommaren

Klagomålen om störande fåglar har ökat med åren, enligt skadedjursföretaget Rentokil. – Problemet är ganska stort, säger skadedjursexpert Andreas Tapper..

Världen Idag - Igår: 11:55

Antisemitiska åsikter hos visselblåsare

Google svartlistar vissa kristna och konservativa nyhetssidor, enligt visselblåsare. Detta berättade Världen idag och flera andra medier om nyligen. Det är Zach Vorhies, tidigare Googleanställd, som släppt uppgifterna.

Världen Idag - I förrgår: 09:39

Adaktusson anmäler SVT och DN

Riksdagsledamoten Lars Adaktusson har via sitt juridiska ombud advokat Rolf Åbjörnsson anmält sin tidigare arbetsgivare Sveriges Television (SVT) till Granskningsnämnden. Dagens Nyheter (DN) anmäldes till Allmänhetens Pressombudsman redan i juni..

Världen Idag - I förrgår: 09:06

Stakset ber mamma om förlåt i ny låt

I fredags släppte Sebastian Stakset sin nya låt, ”Mamma förlåt”, i samarbete med den unge ”gangsterrapparen” Einár. Det uppmärksammades av såväl Nyhetsmorgon i TV 4 som Kulturnyheterna i SVT och Sveriges Radio, som intervjuade artisterna i studion..

Världen Idag - I förrgår: 08:49

Unikt uttalande: Iran medger kristet skeende i landet

Massomvändelser pågår ”rakt framför våra ögon”. Det sade Mahmoud Alavi, minister med ansvar för underrättelsetjänsten i Iran, nyligen när han talade vid en samling för shiamuslimska ledare. Där erkände han också det som landets företrädare annars förnekat: att Iran arbetar aktivt för att stoppa omvändelser till Kristus..

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Det är ett liv av att ge vidare gåvor av nåd från Gud till medmänniskan.

2 Mos 19:3–8 Rom 12:3–8 Vi lever i en mycket speciell tid. Det finns gott om orosmoln, lätta att upptäcka, på så många områden i vårt land i dag. Samtidigt är vi många som upplever hur öppet det är för evangeliet i människors hjärtan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.