Kristianstadsbladet > Nyheter

Monday, 19 August, 15:59

Kristianstadsbladet - 12 aug 19 kl. 23:00

Hitler gjorde sig av med kommunisternaKommunismen som ideologi och jämförelsen med fascism är minst sagt motsägelsefullt. Det första Hitler gjorde var att göra sig av med just kommunister..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Hitler

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hitlergjorde sig av med , kommunisterna
Sydsvenskan - 06 mar 13 kl. 06:30

Vi ser vad Hitler ville att vi skulle se

Männen står uppradade mot väggen. Strax ska de få stryk.Vi befinner oss i en källare någonstans i Berlin.

Cornucopia - 08 jul 17 kl. 13:17

Kommunisterna är beroende av liberalismens välstånd för att göra upplopp

Kommunisterna och socialisterna, samt andra som hatar det välstånd och den välfärd som liberalism och öppna, fria marknader gett Europas folk, har valt att under G20-mötet i Hamburg plundra och elda upp delar av staden. Med tanke på att den tyska polisinsatsen handlar om 70 000 poliser, så bör nog Sverige ta med sig budskapet att inte hålla några toppmöten.
Fast det är klart - man kan välja att inte lägga ett toppmöte mitt inne i en storstad, utan istället någonstans på landet, med dåliga kommunikationer och bristande liberal infrastruktur, som är förutsättningen för socialisternas och kommunisternas logistik.

SmålandsPosten - 10 jul 16 kl. 23:18

1933: Adolf Hitler blir tysk rikskansler

Tyskland drabbades hårt av den världsomfattande ekonomiska lågkonjunkturen som inleddes hösten 1929. Den bräckliga tyska demokratin kunde inte hantera de påfrestningar krisen innebar i de följande riksdagsvalen gick såväl kommunisterna som nationalsocialisterna framåt..

Kristianstadsbladet - 13 jul 11 kl. 06:30

Hitler byggde sin egen myt

Myten Adolf Hitler skapades av Hitler själv, och det redan i hans egen, notoriskt opålitliga, oftast grovt lögnaktiga självbiografi Min kamp.
Mycket har den enorma, voluminösa, rent monstruösa forskningen om Hitler och nazismen kunnat vederlägga. Kring vissa perioder, särskilt om Hitler under första världskriget, har dock till och med en världsauktoritet Ian Kershaw tvingats tassa tyst och försiktigt.

SVT - 12 jul 18 kl. 04:34

”Tjeckiens Trump” tar stöd av kommunisterna

Sedan miljardären Andrej Babis, även kallad ”Tjeckiens Trump”, vann valet i höstas har det politiska läget varit osäkert i Tjeckien. Nu bildar han minoritetsregering med stöd av kommunisterna. Det är första gången sedan 1989 som kommunisterna får inflytande på riksnivå i landet..

Sydsvenskan - 20 jun 11 kl. 06:30

Hitler som bestseller

Förra året kom det ut 37 titlar, sju gånger fler än för tjugo år sedan. Nya böcker om andra världs­kriget kommer i en strid ström. Och mest skrivs det om Führern själv.

BT - 12 jul 13 kl. 00:30

Eidem sa mer om Hitler än någon annan vågade

Den 2 maj 1934 stegade den svenske ärkebiskopen Erling Eidem upp på rikskansliet i Berlin i akt och mening att tala Adolf Hitler till rätta. Med obarmhärtig uppriktighet konstaterade Eidem efteråt att han hade ?fullkomligt misslyckats?

Dagens PS - 20 dec 17 kl. 06:18

Hitler inspirerar Nordeatopp: ”Kan förstå synpunkterna”

Ramaskri i sociala medier. ”Jag kan förstå synpunkterna”, säger storbankens kommunikationschef. Nordeas personalchef Karen Tobiasen säger i en intervju i med den danska affärstidningen Börsen att hon inspireras av bland andra Adolf Hitler.

Sydsvenskan - 22 apr 14 kl. 05:30

En annan historia om Hitler

Adolf Hitler dog inte i Berlin 1945. Han lyckades istället fly till Indonesien där han tog sig namnet Georg Anton Poch och verkade som läkare på sjukhuset i byhålan Dompu på ön Sumbawa. 1964 gifte sig Hitler med en indonesisk kvinna vid namn Sulaesih.

Nyheter 24 - 26 nov 13 kl. 10:25

Hjälp! Min hund ser ut som Adolf Hitler: "Alla kallar honom Adolf nu"Fler saker som liknar Hitler

YORK. Visst minns ni hunden som såg ut som Rysslands president Vladimir Putin? Nu kommer vovven med en ännu mer osmickrande look-alike.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Stjärntätt på Finnkampen – 17 VM-svenskar

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Omedelbart stopp för fri rörlighet vid brexit

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

19-åringen vill överklaga Asap Rocky-dom

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Tusenlappar mer för senare pension

Att förlänga arbetslivet ett år kan öka pensionen med flera tusenlappar varje månad. En tumregel är att pensionen ökar mellan sex och elva procentenheter i månatlig utbetalning för varje extra år i arbete efter 65, enligt en ny rapport från Pensionsmyndigheten..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Tv-toppen: Avslutande allsång sågs av flest

1,5 miljoner tv-tittare såg Sanna Nielsen och en blandad skara artister sjunga ut sommaren i säsongens sista "Allsång på Skansen". I övrigt letar sig ett par säsongspremiärer in på topplistan, så som långköraren "Fångarna på fortet", med näst flest tittare..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Emery: Vi vill aldrig möta Liverpool

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Dyrare dela Volvobilar

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Skandaler och gamla favoriter i höstfilmerna

Rafflande journalistik och folkkära personligheter som Hasse och Tage och Sara Lidman förgyller svensk film i höst. Och lagom till jul blir det musikaldags..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Annie Lööf väntar sitt andra barn

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

al-Bashir: Jag fick 870 miljoner av SaudiOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.