BT > Nyheter

Monday, 19 August, 18:52

BT - 12 aug 19 kl. 22:29

Polisen öppnar kriminalteknisk laboratorium i BoråsPolisen genomför en omorganisation och placerar ett nationellt forensiskt centrum (NFC) i Borås, vilket P4 Sjuhärad var först med att berätta om. .
Läs mer på BT
Läs mer om:
Borås, NFC, P4 Sjuhärad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polisenöppnar , kriminalteknisk, laboratoriumi , Borås
BT - 10 okt 14 kl. 23:12

Polisen slarvade bort boråsares båtmotor - får betala skadestånd

En Boråsare i 50-årsåldern bestals förra våren på sin båtmotor. Utombordaren påträffades ett par månader senare och lämnades in till polisen. Men boråsaren fick inte tillbaka motorn, utan på grund av slarv fick i stället upphittaren behålla den.

SVT - 01 jan 14 kl. 11:55

Polisen: Misshandel i Borås ingen slump

Den 12-årige pojke som i går misshandlades svårt i Borås valdes inte ut på en slump av gärningsmannen, enligt polisen..

Polisen - 07 dec 12 kl. 10:19

Tittarna får besöka statens kriminaltekninska laboratorium i veckans Blåljus

I veckans avsnitt av Blåljus besöker vi statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping. Kriminaltekniker Kent Johansson visar hur utbildningslokalen ser ut, där poliser utbildas i kriminalteknik bland annat genom att undersöka fiktiva brottsplatser..

Polisen - 21 jan 11 kl. 16:24

Polisen i Jönköpings län bra på DNA-träffar

Sedan flera år tillbaka pågår uppbyggnaden av ett DNA-register vid Statens kriminaltekniska laboratorium dit Polisen runt om i landet skickar DNA-spår för analys..

Polisen - 08 maj 12 kl. 14:07

Polisen får ny haschdatabas

Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, har sjösatt en ny nationell haschdatabas. Den gör det enklare för polisen att söka efter liknande beslag i övriga landet..

Polisen - 22 sep 14 kl. 15:41

Pressinbjudan: Polisen informerar Östergötlands kommuner om nya Polismyndigheten

21 polismyndigheter, Statens kriminaltekniska laboratorium och Rikspolisstyrelsen kommer bilda en sammanhållen polismyndighet 1 januari 2015. – En av de viktigaste utgångspunkterna för arbetet med att reformera svensk polis är att stärka den lokala närvaron och tillgängligheten, säger Björn Lidö, biträdande operativ chef vid polismyndigheten i Östergötlands län och fortsätter: – Det finns en....

BT - 17 jun 14 kl. 15:35

Fängelse för alkoholsmugglare i Borås

Fyra månaders fängelse blir domen för en 47-årig boråsare som har smugglat in och sålt alkohol i Borås. Verksamhetens omfattning upptäcktes i samband med att polisen spanade på boråsaren. Efter att man iakttagit mannen då han sålde whiskey ur sin bil kunde polisen genomföra en husrannsakan i mannens bostad.

Polisen - 20 feb 18 kl. 09:55

Borås: Medborgarlöfte klart för särskilt utsatta områden

Polisen, Borås stad och AB Bostäder i Borås gör en gemensam satsning för ökad trygghet och minskad brottslighet i de särskilt utsatta områdena i Borås..

Polisen - 14 dec 15 kl. 12:16

Ny samverkansöverenskommelse mellan polisen och Borås stad

Ökad trygghet och minskad brottslighet. Det är målet med den nya samverkansöverenskommelsen som polisen och Borås stad skriver under i dag, måndag 14 december..

Polisen - 21 sep 16 kl. 15:41

Polisen i Borås JO-anmäld

Riksdagens ombudsmän, JO, har beslutat att inleda en utredning med anledning av klagomål som framförts angående ett omhändertagande av en minderårig flicka. Polisen i Borås ska senast den 28 november 2016 ha lämnat ett yttrande till JO. Svaret ska innehålla en redogörelse för handläggningen och myndighetens bedömning av denna.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

BORÅS: Klippte av offers finger i sadistiskt dåd – nu misstänkt för nytt grovt brott

Mannen släpptes förra ifjol ett långt fängelsestraff. Brottet: grovt rån – och tortyr med ett avklippt finger. Efter att polisen för ett par veckor sedan hittat ett avsågat gevär riskerar han en ny flerårig påföljd..

BT - 45 minuter sedan

Polisen: Volvo sedd vid nytt försvinnande

Polisen rubricerar nu en 80-årings försvinnande i Malå som människorov. Polisen bekräftar också att den Volvo som stals i samband med mordet på en 70-årig man i Markaryd i Kronobergs län har setts i Malå kommun dagarna innan 80-åringen försvann..

BT - 1 timme sedan

Uppoffringarna som fört Fredricson till toppen

Peder Fredricson, 47, har medvetet – om än något motvilligt – anpassat sig till de krav som ställs på världsstjärna. Då finns inte mycket tid till annat än en ständig strävan efter perfektion..

BT - 1 timme sedan

S-veteranen Enn Kokk är död

BT - 1 timme sedan

Lars-Inge Andersson:”Vi behöver inte fler chefer- vi behöver en stadsarkitekt”

Sedan Måns Hallén på grund av kränkningsanmälningar lämnade sin tjänst som förvaltningschef i slutet på 2018, har Marks kommun saknat stadsarkitekt. Nu riktar Kristdemokraterna kritik mot Markmajoriteten. – Nu ska alla tycka till, det blir ingen enhet och allt tar längre tid, säger Lars-Inge Andersson, ledamot för KD i kommunstyrelsens arbetsutskott..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.