Sydsvenskan > Opinion

Friday, 23 August, 13:20

Sydsvenskan - 12 aug 19 kl. 22:18

Wall Street inledde veckan på minusDe ledande indexen på Wall Street föll på måndagen, bland annat som en följd av protesterna i Hongkong. Även oron kring det pågående handelskriget med Kina påverkade. Banksektorn hade en tung dag. Storbankerna JP Morgan och Goldman Sachs sjönk, ner 1,8.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Street, Wall Street, Hongkong, Kina, JP Morgan, Goldman Sachs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Wall, Streetinledde veckan på , minus
GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Blandat på Wall Street

De ledande indexen på Wall Street gick åt olika håll på torsdagen. Investerarna var fortsatt avvaktande i väntan på Fed-chefen Jerome Powells tal på fredagen. Fed sänkte förra månaden den amerikanska styrräntan för första gången på över tio år, men att det skulle vara början på en period av ytterligare räntesänkningar har Powell tidigare dementerat..

Dagens PS - 09 feb 18 kl. 06:35

Wall Street skakar – Asien följer efter

New York-börsen greps återigen av ångest på torsdagen med kraftiga börsfall som följd. Marknadsturbulensen bottnar i oro för stigande inflation och därmed stigande marknads- och centralbanksräntor, vilket i sin tur kan komma att påverka tillväxten i ekonomin. Detta har satt sin prägel på marknaden som under det senaste året sett börsen stiga rejält (S&P 500 upp 19 procent i fjol).

Dagens PS - 02 mar 18 kl. 07:19

Trumps chockbesked sänker Wall Street

New York-börsen sjönk för tredje dagen i rad på torsdagen. Sentimentet tyngdes av beskedet att president Donald Trump går vidare med förslagen om att införa handelstullar på import av stål och aluminium med 25 respektive 10 procent. Marknaden smälte också på kommentarer från Federal Reserve-chefen Jerome Powell som talade i senaten.

DI - 11 feb 16 kl. 18:14

Rejält minus på Wall Street

Få ljusglimtar syntes på Wall Street som några timmar in i torsdagshandeln låg rejält på minus..

DI - 03 jan 19 kl. 22:01

Surt avslut på Wall Street – S&P 500 ned 2,5 procent

Apples vinstvarning på onsdagen efter börsens stängning satte tonen för torsdagens dystra handel på Wall Street. De ledande indexen avslutade som de inledde – bestämt på minus. Dow Jones stängde på minus 2,8 procent, tekniktunga Nasdaqs kompositindex backade 3 procent medan bredare S&P 500 föll 2,5 procent..

DN - 05 aug 19 kl. 22:33

Ras på Wall Street – samtliga branschindex slutade på minus

De amerikanska börserna föll kraftigt på måndagen i likhet med många börser världen över. Nedgången på Wall Street var bred – samtliga branschindex slutade på minus..

Dagens PS - 06 aug 19 kl. 07:37

Årets värsta dag skakade Wall Street

New York-börsen inledde handelsveckan med rejäla fall efter att handelskriget mellan USA och Kina trappats upp, och alla tre huvudindex såg de skarpaste procentuella nedgångarna hittills i år. Kina har svarat USA:s nya importtullar med att låta sina statligt kontrollerade bolag stoppa all import av amerikanska jordbruksprodukter. På den breda marknaden sjönk S&P 500-index för sjätte dagen på raken, med 2,98 procent till 2 844,7.

BT - 08 aug 11 kl. 16:02

Börsfall på Wall Street

USA-börserna föll direkt när handeln på Wall Street i New York öppnade i dag.Dow Jones industriindex backade med nära 2,0 procent och Nasdaqs kompositindex med 3,4 procent. Bank of America rasade med sju procent i den inledande handeln och Caterpillar med 4,1 procent.

Sydsvenskan - 24 aug 15 kl. 17:16

Wall Street hämtar sig efter ras

Kurserna rasade i den inledande börshandeln på Wall Street. Nasdaqs kompositindex tappade initialt med över 8 procent, medan Dow Jones industriindex föll drygt 7 procent i den inledande handeln.Nedgången dämpades ganska snart och vid 17-tiden svensk tid låg både Nasdaqs och Dows index runt 2,5 procent minus.

Helsingborgs Dagblad - 24 aug 15 kl. 17:16

Wall Street hämtar sig efter ras

Kurserna rasade i den inledande börshandeln på Wall Street. Nasdaqs kompositindex tappade initialt med över 8 procent, medan Dow Jones industriindex föll drygt 7 procent i den inledande handeln.Nedgången dämpades ganska snart och vid 17-tiden svensk tid låg både Nasdaqs och Dows index runt 2,5 procent minus.

Helsingborgs Dagblad - 17 aug 11 kl. 22:15

Dämpat på Wall Street

Förbundskansler Angela Merkel och president Nicolas Sarkozys, i marknadens ögon, veka förslag för att rädda eurosamarbetet låg under onsdagen kvar som en våt filt över Wall Street. Dow Jones industriindex stannade på plus minus noll, 11 410,2 och Nasdaqs kompositindex sjönk med 0,5 procent till 2 511,5. Dell blev en av dagens stora förlorare sedan företaget redovisat lägre vinst än förväntat i sin kvartalsrapport..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Hovrätten skärper straff för cyanidmord

Hovrätten skärper fängelsestraffet för en kvinna i 55-årsåldern som dömdes i tingsrätten för att ha giftmördat sin sambo i Norrtälje. Svea hovrätt dömer kvinnan till 18 års fängelse. Kvinnan, som nekar till brott, dömdes i tingsrätten i juni i år till 1.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

FAM ska få fart på Malmös musikliv

Målet är att bygga ett community som sträcker sig över stora delar av Malmös musikscen..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Kiin Kiin 71: Vindlande gastronomihajk i Sydostasien

Efter nästan 40 serveringar landar man på fötterna på Kiin Kiin 71..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Klarna-grundarens fond gör sin första investering i Skåne

Niklas Adalberths stiftelse Norrsken finansierar idéer som kan lösa stora samhällsproblem.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Microsoft startar datacenter i Staffanstorp

En "mångmiljardsatsning" byggs väster om tätorten..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Många döda i krock mellan buss och lastbil

17 människor har omkommit i en olycka där en buss har krockat med en mötande lastbil i delstaten Kwara i Nigeria, meddelar trafiksäkerhetsmyndigheten. – På grund av att båda förarna körde för fort kunde de inte hantera den skarpa kurvan ordentligt, och.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Skulptören och bildhuggaren som levde flera liv

I Helsingborg fick Risto Karvinen ett nytt genombrott när han var närmare 60 år..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Oro för ökade spänningar i Tchad

Spänningarna i Tchad riskerar att förvärras av president Idriss Débys senaste åtgärder för att sätta stopp för etniska sammandrabbningar i landets östra delar, befarar människorättsorganisationer. I måndags meddelade president Déby att 5 000 soldater sk.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Kapten på räddningsfartyg nobbar hedersmedalj

Den tyska kaptenen Pia Klemp riskerar fängelse i Italien för att ha räddat hundratals migranter på Medelhavet. Hon står anklagad för att ha medverkat till illegal invandring – men hyllas av andra som en hjälte. I juli tilldelades hon en hedersmedalj av.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Rysk oppositionsledare släppt från fängelse

Den ryske oppositionelle politikern politikern Aleksej Navalnyj har släppts efter att ha avtjänat sitt 30 dagar långa fängelsestraff, enligt hans talesperson. Han dömdes den 24 juli för att ha anordnat en demonstration utan tillstånd. Domen kom några da.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.