DI > Ekonomi

Tuesday, 20 August, 04:48

DI - 12 aug 19 kl. 22:00

Global oro gav breda nedgångar på Wall StreetWall Street stängde med breda nedgångar på måndagen efter att riskviljan åter dämpats i takt med ökade global oro. På bolagsfronten tillhörde banksektorn förlorarna i spåren av fallande räntor..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wall Street, Street

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Global, oro, gav, breda, nedgångar, Wall, Street
VA - 06 apr 11 kl. 16:01

Oro gav färre introduktioner

6 april Katastrofen i Japan och den politiska oron i Nordafrika drog i slutet av första kvartalet ned aktiviteten vad gäller börsintroduktioner i världen. Det konstaterar Ernst & Young i rapporten Global IPO Update för det första kvartalet. Globalt gjordes 290 introduktioner under årets tre första månader till ett samlat värde om drygt 46 miljarder dollar vilket kapitalmässigt är nedgång med 14 procent från motsvarande period 2010.

VA - 12 jul 11 kl. 07:30

Skuldoro gav breda nedgångar

12 juli De amerikanska börserna inledde handelsveckan nedåt på måndagen. Växande farhågor för att den europeiska skuldkrisen ska spridas till Italien tyngde handeln på måndagen, liksom frånvaron av framsteg i de pågående förhandlingarna mellan demokrater och republikaner kring en reduktion av det amerikanska budgetunderskottet och en höjning av skuldtaket. Vid stängning var Dow Jones ned 1,2 procent till noteringen 12.

E24 - 21 nov 11 kl. 18:09

Norden: svagt risksentiment gav breda nedgÅngar, omxn40 -3,6%

De nordiska börserna föll med USA och Europa på måndagen i spåren av oro för att förhandlingarna i USA:s superkommitté har strandat kring hur USA ska spara minst 1.200 miljarder dollar över tio år..

DI - 18 jun 18 kl. 16:36

Räntor och valutor: Global oro tynger fortfarande

Risksentimentet tyngdes på måndagen av oro för ett globalt handelskrig och euron pressades inledningsvis av fortsatt oro kopplad till den tyska regeringskoalitionen..

Nyhetskanalen - 11 jan 11 kl. 13:24

Global oro över högre matpriser

Det finns en oro bland världens ledare för att de allt högre priserna på bland annat mat hotar den globala ekonomiska återhämtningen..

DI - 23 nov 11 kl. 07:51

Asienbörser: Global oro sänker börserna

Börserna i Asien backade på bred front under onsdagen, efter att investerarnas oro för den globala ekonomiska tillväxten spätts på av svaga indikatorer från såväl USA som Kina..

DI - 09 dec 14 kl. 17:46

Nordenbörser: Global oro satte prägeln

Nordenbörserna följde med i den globala nedgången på tisdagen, som präglades av oro för den kinesiska finansmarknaden och för ett tidigarelagt presidentval i Grekland. Två danska försäkringsbolag klarade sig dock fint efter höjda riktkurser..

DI - 17 apr 15 kl. 22:10

USA-börser: Global oro smittade av sig

Aktiekurserna på Wall Street sjönk brett på fredagen och tog därmed rygg på börserna i Europa och Asien. Oro för ett grekiskt utträde från eurogruppen och nya regler som främjar blankning i Kina sänkte investerarnas sentiment. Dessutom kom svaga rapporter från AMD och American Express..

DI - 17 dec 15 kl. 18:19

New York: Global oro tynger

Några timmar in i torsdagshandeln låg Wall Street på minus och orkade således inte försvara onsdagens rally som kom efter Feds räntehöjning. Fallande råvarupriser och oro over den globala konjunkturen samt vinsttillväxten lockade fram säljarna..

DI - 20 jan 16 kl. 16:21

New York: Global oro tynger

Fortsatt oro för den globala tillväxten och oljan pressade Wall Street som öppnade onsdagen i rött. På rapportfronten backade IBM och Goldman Sachs samtidigt som marknaden fortsatte att detaljgranska inkommande rapporter..

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Nytt hopp för utbombade börsbolag

Välfärdsbolagen sätter nya bottenrekord på börsen trots att konjunkturoron borde gynna sektorn. Nya politiska initiativ kan dock få vinden att vända för de pressade bolagen..

DI - 6 timmar sedan

Tangiamo Touch får order på 1,2 miljoner kronor

Tangiamo Touch, som är verksamma inom sensorteknologi för touchskärmar, har erhållit en första serieorder om cirka 1,2 miljoner kronor från TCS John Huxley på ADR system, utifrån….

DI - 6 timmar sedan

S&P 500 och Dow Jones upp för tredje dagen i rad

Återhämtningen på Wall Street fortsatte på måndagen med uppgångar för de ledande indexen på hopp om nya stimulanser från regeringar och centralbanker..

DI - 7 timmar sedan

Postnord skjuter upp planer på postutdelning varannan dag

Postnord skjuter upp planerna på att testa postutdelning varannan dag, rapporterar SVT och Sekotidningen..

DI - 7 timmar sedan

Efter rapportfiaskot – analytiker splittrade om Ekholms sanering

Efter sommarens rapportfiasko är synen på Ericsson mer splittrad än på länge. Bland analytikerna finns en som tycker att aktien ska upp med 50 procent - medan en annan ser en….

DI - 7 timmar sedan

Oljepriset fortsätter att stiga – guldet backar

Råoljan steg kraftigt under måndagen med 2,5 procent i kölvattnet av att risksentimentet i fredags hittade tillbaks till marknaden. .

DI - 8 timmar sedan

Vd:ns oro över handelskriget: ”Hela Asien är skakat”

Milljöteknikbolaget Nederman växer snabbt tack vare flera förvärv och valutamedvind.  Men bolaget visar en svag organisk tillväxt och framför allt går det trögt i Kina.    ”.

DI - 8 timmar sedan

Twitter anklagar Kina för desinformationskampanj i Hongkong

Enligt CNBC anklagar mikrobloggen Twitter Kina för att bedriva en desinformationskampanj riktad mot protesterna i Hongkong..

DI - 8 timmar sedan

Småspararaktien har mångdubblats inför rapporten: ”Risken är skyhög”

Quickbit noterades i mitten av juli och har efter en kursrusning under sommaren seglat upp som ett av de största bolagen på handelsplatsen NGM Nordic MTF..

DI - 8 timmar sedan

Börsåterhämtning i New York – Apple leder uppgången

New York-börserna var med ett par timmar kvar av måndagens handel tydligt upp för andra dagen i rad sedan hopp om nya stimulanser från regeringar och centralbanker förbättrat….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.