SmålandsPosten > Nyheter

Sunday, 25 August, 00:45

SmålandsPosten - 12 aug 19 kl. 21:44

Historisk rundvandring i domkyrkanUnder hela sommaren har Sirpa Abrahamsson anordnat guidade turer i Växjö domkyrka där hon under en timme berättar om alla konstverk. .
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Sirpa Abrahamsson, Växjö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Historisk, rundvandringi , domkyrkan
Skånskan - 15 aug 18 kl. 14:00

Knökfullt i Domkyrkan

LUND Fler besökare än någonsin i Lunds domkyrka. Det är känslan så här långt in i turistsäsongen, och del i en långtidstrend sedan ett par år tillbaka. För det finns mycket spännande innanför de tjocka väggarna, allt från drakar och jättar till pråliga bröllop och djursafari.

Nya Wermlands Tidningen - 25 jun 12 kl. 15:00

En historisk vandring på kyrkogården

På lördag är det premiär för kyrkogårdsvandring i Munkfors där publiken först får en presentation av ett antal bortgångna Munkforsbor innan det blir en rundvandring till de aktuella gravarna..

Kristianstadsbladet - 20 maj 17 kl. 16:00

Everödsbor fick historisk tillbakablick

Everöds sockenförening och Kristianstad Österlen Airport bjöd på lördagen in allmänheten till en rundvandring på flygplatsen och en utställning om byns utveckling..

YLE - 25 maj 17 kl. 10:24

De första gästerna har anlänt till domkyrkan

De första begravningsgäster har anlänt till Domkyrkan i morse. I morse bar Försvarshögskolans kadetter in president Mauno Koivistos kista i Domkyrkan i väntan på den sista resan. Under förmiddagen besöktes kyrkan av många som ville lämna en blomsterhyllning vid kistan, bland dem ledningen för Helsingfors Universitet, Socialdemokratiska partiet, Försvarsmakten och Finlands Bank.

Skånskan - 25 feb 16 kl. 16:40

Sportlovskul i Domkyrkan

Lund Närmare 240 barn från hela Skåne besökte Domkyrkan i Lund när Lund Stift bjöd på sportlovskul. Temat var allas rätt till mat, och genom sång, trolleri och en pedagogisk fruktstund med biskop Johan Tyrberg hade barnen roligt medan de lärde.Sedan 2012 har Lund stift och Lunds domkyrkoförsamling bjudit in barn till sportlovsaktiviteter i Lunds domkyrka.

Dagen - 10 mar 12 kl. 10:20

Arkeologiskt fynd under domkyrkan i Lund

Arkeologer har gjort ett sensationellt fynd under domkyrkan i Lund. Det rör sig om en brunn som sannolikt är från tiden före år 1050.

Brunnen fanns alltså på plats långt innan domkyrkan stod färdig.

Dagen - 21 aug 11 kl. 15:56

Krossade dyrbara fönster på domkyrkan i Västerås

En 48-årig man greps på söndagen efter att ha krossat fönsterrutor på domkyrkan i Västerås. På lördagen greps samma man efter att ha kastat sten på fönstren i Kolbäcks kyrka.

Mannen hyser agg till kyrkan, uppger vakthavande befäl Roger Götheden vid polisen i Västmanland.

Sydsvenskan - 10 mar 12 kl. 06:30

Sensationellt fynd under Domkyrkan

Foto: Linda Axelsson
Med yttersta försiktighet grävs en brunn fram. En brunn från tiden innan Domkyrkan fanns.
LUND.

Barometern - 13 sep 13 kl. 19:51

Tv-inspelning i Domkyrkan

Ute: Ljummen sensommarkväll. Inne: Adventstid. Helgens tv-inspelningar i Domkyrkan vänder lite upp och ned på årstiderna.

YLE - 12 dec 13 kl. 14:16

Italiensk jättekrubba i domkyrkan

En stor italiensk julkrubba avtäcktes i domkyrkan i Åbo på torsdagen. Julkrubban är en miniatyrmodell av det unika landskapet i gamla staden i Matera som ligger i södra Italien. Ytan på julkrubban är drygt 20 kvadratmeter och den har en höjd på flera meter.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Polisen ryter till om falska gunglarm

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Israeliskt flygangrepp i Syrien

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Kina: Amerikanska strafftullar är mobbning

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Brand: Växjöbor vittnar om brand på grekiska ön Samos

Växjöborna Åsa Tunlid och Martin Tunlid hade precis åkt i en hyrbil i byn Pythagorion på den grekiska ön Samos när de upptäckte en tjock brandrök vid bergen. – Ju närmare vi kom kände vi allt mer röklukt, men det blåste inte mot vårt håll, säger Åsa Tunlid. .

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Musikläraren Tim Lööv vann P4 nästa

Den småländske musikläraren Tim Lööv vann riksfinalen i P4 nästa. Nu ska hans låt "All I need is you" spelas regelbundet på radiokanalen..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Ringostarr Treb ostoppbar i Sundsvall

Ringostarr Treb gick inte att stoppa i Sundsvall open trot på Bergsåker. Nioåringen ledde loppet från start till mål och hyllades av sin tränare Jerry Riordan..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Stavfiasko för Bengtsson i Paris

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Oavgjort för Real Madrid mot Valladolid

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Rusning till Australiens hjärta inför förbud

Som en hägrande jättejuvel reser sig Uluru, även känd som Ayers Rock, ur det platta ökenlandskapet. Men utsikten uppifrån Australiens nationalklenod, världens största klippa, kan förbli en hägring för den som inte skyndar sig – i slutet av oktober förbjuds turistklättring för alltid..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Förlust för svenske talangen mot JuventusOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.