DI > Ekonomi

Saturday, 24 August, 23:13

DI - 12 aug 19 kl. 21:41

Analytiker åtalas för insynshandel – tjänade nära 1 miljonEn junioranalytiker vid RBC Capital Markets i New York åtalas för insynshandel knappt ett år efter att han tillträdde tjänsten efter sina collegestudier. 23-åringen uppges ha tjänat 100.000 dollar på affären. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
RBC Capital Markets, New York

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytikeråtalas för , insynshandel, tjänade, nära1 , miljon
PrivataAffärer - 16 aug 16 kl. 08:45

Analytiker förvånade över vd-bytet

Bankanalytiker som Nyhetsbyrån Direkt varit i kontakt med förvånas av att Frank Vang-Jensen får lämna vd-posten på Handelsbanken efter bara ett drygt år....

Dagens PS - 13 jul 17 kl. 07:50

Analytiker: Därför rasar börsen snart

”När räntor stiger går vi in i ett riskfyllt läge på börserna och då kommer ränta och inflation i fokus. Andra halvåret kan bli skakigt”, säger Peter Malmqvist, analytiker på finansbolaget Remium, till Svenska Dagbladet. Han ser det som troligt att börsen kan komma att rasa med omkring 20 procent, och bakgrunden är framför allt högt belånade placerare som snart börjar dra bort sina exponeringar mot aktiemarknaden, oberoende av att konjunkturen är god.

DI - 14 jan 16 kl. 19:07

Analytiker spår att Statoil tar över Lundin-bolaget

Analytiker är förvånade över Statoils intåg i Lundin Petroleum och letar efter "det verkliga" skälet till aktieköpet. Kanske förbereds ett totalt övertagande på lite sikt, kanske vill det norska bolaget bara blockera potentiella konkurrenter, spekulerar de..

Kristianstadsbladet - 23 jun 14 kl. 07:00

Dömdes för insiderbrott

En man från Hässleholm har dömts till villkorlig dom och 40 dagsböter för insiderbrott. Dessutom ska förtjänsten av hans aktiehandel förverkas, som straff för marknadsmissbruk.
Den 35-årige mannen hade aktier i Swede Resources, ett oljebolag som investerar i källor i USA och Ungern och som är noterat på Aktietorget.

YLE - 11 sep 13 kl. 16:25

"Monopolchefer har för hög lön"

Riksdagen debatterade statsbolagens chefslöner på fredagen. Många riksdagsledamöter uttryckte en allmän oro över girigheten i samhället. Finansminister Jutta Urpilainen (SDP) hoppades att cheferna i statsbolagen genom måttliga lönehöjningar skulle visa exempel för övriga chefer i samhället.

Kristianstadsbladet - 30 jan 13 kl. 14:01

Norman: Bankvinster visar på problem

Swedbank slår vinstförväntningarna för fjärde kvartalet och nu väntar guldregn över aktieägarna. Bankernas vinster är så höga att de pekar på ett problem, enligt finansmarknadsministern.
Swedbanks aktie lyfte med runt 7 procent i den inledande handeln på Stockholmsbörsen efter presentationen.

BT - 20 nov 14 kl. 14:37

Framtidsjobben finns i kommunerna

Framtiden ser ljus ut för blivande arbetsterapeuter, kemister och inredningsarkitekter, enligt Sacos rapport över akademikernas arbetsmarknad. Många av de nya jobben finns i kommuner och landsting.Lärare, datavetare, matematiker och biomedicinska analytiker är andra säkra kort på framtidens arbetsmarknad, visar Sacos prognos.

GöteborgsPosten - 26 okt 16 kl. 10:39

Valet av Ericsson-chef förvånar

Krisdrabbade Ericssons nye vd Börje Ekholm har rekryteras från bolagets styrelse. Analytiker är förvånade över valet. Han är delvis ansvarig för den strategi som lett fram dagens kris, menar en analytiker..

E24 - 26 okt 16 kl. 12:00

Valet av Börje Ekholm förvånar

Krisdrabbade Ericssons nye vd Börje Ekholm har rekryteras från bolagets styrelse. Analytiker är förvånade över valet. Han är delvis ansvarig för den strategi som lett fram dagens kris, menar en analytiker..

News55 - 09 jan 17 kl. 12:32

Pensionärer nekas bolån hos bankerna

Allt fler pensionärer riskerar att bli så kallade ”fattigpensionärer” samtidigt som många sitter på en stor förmögenhet i sin bostad, det skriver Svenska Dagbladet. Mellan sju och tio pensionärer i åldersgruppen 60 till 70 år äger sin bostad. Enligt en rapport från Pensionsmyndigheten skulle många av dessa kunna frigöra stora summor pengar genom att belåna sina bostäder.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Så sparar du säkert i minusräntans värld

Trots rekordlåga boräntor är minusräntans värld inte okomplicerad för sparsamma hushåll. Antalet sparformer med god avkastning till begränsad risk är få..

DI - 2 timmar sedan

Nya räntesignaler belönar fondsparare som tar risk

Fondsparare som valt lite högre risk i räntefonder har belönats väl i år. De 15 bästa företagsobligationsfonderna har avkastat mellan 3 och 8 procent i år..

DI - 3 timmar sedan

Superentreprenören bygger bilar som ingen annan

Är Batman på semester? I den vackra havsbukten, i Utvälinge söder om Ängelholm, är frågan plötsligt relevant..

DI - 4 timmar sedan

Macrons budskap på toppmötet: Alla förlorar på handelsoron

Den ökade protektionismen utmålas som ett allvarligt hot mot världsekonomin vid G7-mötet i Frankrike..

DI - 5 timmar sedan

Experterna: Tullsmockor bäddar för börsfall – så ska du agera

Nya kursfall hotar direkt när börsen öppnar igen på måndag efter upptrappningen av handelskriget mellan Kina och USA..

DI - 5 timmar sedan

Skådespelarpolarna möts i filmen som skrämt privata investerare

Sedan tonåren har Matias Varela och Gustaf Skarsgård varit bröder och vapen­dragare. Relationen bygger på total uppriktighet..

DI - 6 timmar sedan

Gradvall: ”Att vara älskad av alla är inte vägen till framgång”

Det handlar inte om hur saker och ting är. Det handlar om hur de uppfattas. Sell the myth, not the facts..

DI - 6 timmar sedan

Nordkorea har avfyrat robotar

För sjunde gången på kort tid har Nordkorea avfyrat vad som bedöms vara kortdistansrobotar. De två projektilerna slog ned i Japanska sjön, utanför den japanska ekonomiska zonen,.

DI - 7 timmar sedan

Tusk varnar Trump: Handelskrig leder till recession

EU-rådets avgående ordförande Donald Tusk varnade USA:s president Donald Trump för konsekvenserna av eskalerande handelkrig inför lördagskvällens G7-möte..

DI - 8 timmar sedan

Telia pressar leverantörer att leva upp till kraven

Hållbara investeringar är redan en het trend. Nu vill Telia använda sina upphandlingar för att öka tempot i klimatarbetet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.