Skånskan > Nyheter

Monday, 19 August, 18:08

Skånskan - 12 aug 19 kl. 21:33

Programmering stod i fokus på BarnlandetMalmö Programmering, kan det vara någonting för barn?
I Barnlandet kunde såväl små som stora prova på under måndagen.
– Syftet är att ge barnen ett intresse för vetenskap i allmänhet, säger Rebecka Rådström som arbetar för Vattenhallen Sciencecenter som håller i ExperimentExpressen under festivalen.Det var fullt av liv och rörelse i solskenet på Barnlandet mitt emot Stadsbiblioteket under måndagseftermiddagen. I Vattehallens tält satt små och stora med fokuserade blickar framför datorer och knappade, medan andra låg på marken och försökte få små robotnyckelpigor att svänga på rätt ställen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Barnlandet, Programmering, Rebecka Rådström, Vattenhallen Sciencecenter, ExperimentExpressen, Stadsbiblioteket, Vattehallens, Rebecca Rådström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Programmering, stodi , fokus, Barnlandet
Sydsvenskan - 11 aug 18 kl. 17:15

Malmöfestivalen - Barnlandet lockar familjer med roliga aktiviteter

Barnen kan prova på allt från fäktning, programmering, pumptrack till wrestling och mycket mer..

YLE - 05 sep 17 kl. 04:23

Förståelse, förmåga, fascination - det ska programmering ge eleverna

I höst kommer många skolelever att bekanta sig med programmering, som från och med i fjol varit en del av den nationella läroplanen. Men varför ska alla barn nu lära sig om kodning och programmering? I Kottby lågstadieskola i Helsingfors lär sig eleverna att programmera.

Corren - 28 dec 18 kl. 20:30

Lokalt stod i fokus på Gamejam

På Gamejam får unga lära sig programmering och spelutveckling..

Sydsvenskan - 30 sep 15 kl. 08:37

Programmering ska ingå i grundskolan

Tillgång till dator i skolan är i sig inte tillräckligt för att ge elever den digitala kompetens som behövs, enligt regeringen. Därför ger man Skolverket i uppdrag att ta fram en ny IT- och digitaliseringsstrategi där också dataprogrammering blir en del av grundskolans kursplan."Programmering handlar inte enbart om att skriva kod.

Helsingborgs Dagblad - 30 sep 15 kl. 08:37

Programmering ska ingå i grundskolan

Tillgång till dator i skolan är i sig inte tillräckligt för att ge elever den digitala kompetens som behövs, enligt regeringen. Därför ger man Skolverket i uppdrag att ta fram en ny IT- och digitaliseringsstrategi där också dataprogrammering blir en del av grundskolans kursplan."Programmering handlar inte enbart om att skriva kod.

Skånskan - 10 maj 16 kl. 14:00

Med nya kunskaper i fokus

Furulund För två år bjöd slöjdläraren Jan-Peter Göransson drygt 200 kollegor till fortbildning på sin egen hemmaplan, Ljungenskolan.
Konceptet blev en sådan succé att han nu breddat det till att i år omfatta också lärare i idrott och teknik.– Jag vill få med andra ämnen som har svårt att få utbildning, säger Jan-Peter Göransson, som kommande år funderar på att också bjuda in exempelvis musiklärare och hemkunskapsditon.

Dagensanalys.se - 19 maj 16 kl. 17:31

Nu ska barnen lära sig programmering

För att skapa förutsättningar för barn som vill utforska programmering satsar Dataföreningen på hackledarutbildningar för lärare, pedagoger och engagerade vuxna. Syftet är att erbjuda verktyg och mötesplatser för alla som vill bidra till att öka den digitala kunskapen bland unga. I dag använder de flesta yngre surfplattor och mobiler för att konsumera tjänster, men saknar kunskap om hur allt hänger ihop.

YLE - 23 okt 13 kl. 10:58

"Lär ut programmering i grundskolan"

- Det är helt bra att kunna virka en pannlapp men lär ut programmering i grundskolan - det är framtidens handarbete, säger Rasmus Roiha. Roiha är vd på Progravaruentrepenörerna rf som hjälper företag inom programvarubranschen att växa till sig. Finland klarar sig just nu bra inom spelbranschen med bland annat Rovio och Supercell i spetsen.

Nerikes Allehanda - 11 mar 15 kl. 05:13

Programmering tar eleverna in i framtiden

– Programmering är ett språk som de behöver kunna lika mycket som svenska och engelska, säger Jerker Porat, lärare och skolutvecklare i Nora, som hjälper andra lärare i kommunen att föra in programmering i undervisningen..

Computer Sweden - 01 sep 15 kl. 11:00

Funktionell programmering ska ge enklare kod


Funktionell programmering innebär en kursändring för den som är van vid objektorienterad programmering. Tanken är att till varje pris undvika komplexitet som beror på sidoeffekter i programkod. Tomas Ekholm har funderat mycket på det här.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Guide ska främja arbete utomhus

MALMÖ Ett bord, några stolar och ett parasoll. Mer behövs inte för att flytta ut arbetsplatsen och under måndagen invigdes flera tillfälliga utearbetsplatser på stadshusets innergård.Ett 50-tal anställda från Malmö stad har deltagit i forskningsprojektet StickUt och deras erfarenheter har nu resulterat i en guide med massor av tips och reflektioner.

Skånskan - 45 minuter sedan

Sex nyfödda barn smittades på SUS

MALMÖ Neonatalavdelningen på SUS i Malmö anmäler sig själv sedan sex nyfödda barn smittats med colibakterier. Smittvägarna har inte kunnat spåras och nu vidtas en rad hygieniska åtgärder på avdelningen för nyfödda barn.Det var i januari som det upptäcktes att sex nyfödda barn som vårdades på neonatalavdelningen på SUS i Malmö bar på E colibakterier.

Skånskan - 1 timme sedan

Flera bilar i krock på E6

Trafik Flera personbilar, samt en lastbil är inblandade i en trafikolycka på E6.Enligt polisen har olyckan inträffat i norrgående körriktning i höjd med Löddeköpinge, E6 är nu avstängd.
Det är ännu oklart om någon skadats..

Skånskan - 1 timme sedan

Färre på loppisen än vanligt

LÖBERÖD Det ymniga regnandet i helgen innebar att loppisen i Löberöd drog färre besökare än vanligt. Runt 1 500 personer och uppåt brukar det ligga på vid bra väder.
– I år var det kanske 1 000 personer eller strax däröver, säger Staffan Persson i arrangerande Löberöds IF.

Skånskan - 2 timmar sedan

Flera skolor ska blivit beskjutna

KÄVLINGE/SVEDALA/VELLINGE Flera skolor på Söderslätt har utsatts för skadegörelse under den senaste tiden, bland annat i form av skott med något luftvapen.De aktuella skolorna är: Kyrkskolan i Svedala, där flera fönster skottskadades och någon har rispat djupa spår i ett annat fönster och Klågerupsskolan, där fyra fönster skottskadades och två rispade. Dessutom upptäckte personalen på Sandeplansskolan i Vellinge i förra veckan att åtta fönster har skottskadats av någon form av luftvapen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Universitetet en del av unika grävningar

lund På måndagen startade en treveckorsperiod av arkeologiska undersökningar på Gribshunden och Västra Vång i Blekinge.
Lunds universitet är en del av projektet och kommer att ha flera forskare på plats.År 1495 sjönk det danska flaggskeppet Gribshunden vid Stora Ekön i Ekösund i Ronnebys skärgård.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ett skrämmande aktuellt evangelium

Litteratur/recension BOK
Ålevangeliet
Författare: Patrik Svensson
Förlag: Albert BonniersVad har Aristoteles gemensamt med den baskiska separatiströrelsen? Vad är det som länkar samman Sigmund Freud och skånska fiskare? Vari ligger förbindelsen mellan the Troubles i Nordirland och Fritiof Nilsson Piratens Bombi Bitt och jag?

Skånskan - 2 timmar sedan

Larm om dubbla bränder

Malmö En brand har utbrutit i en lägenhet på Kronetorpsgatan i Malmö. Enligt ett vittne på plats har branden orsakat stora skador.
Polisen uppger att branden startat i lägenhetens kök.

Skånskan - 2 timmar sedan

Känn till ditt smittskydd

Förslaget om ett nationellt, digitalt register för vaccinationer faller under kategorin ”Det borde redan finnas”. Att som regeringen föreslår snabbutreda och förhoppningsvis skyndsamt införa ett sådant register är en mycket god idé, som de senaste fallen där folk smittats av mässlingen i Göteborgsområdet visar.
I nuläget hänvisas sjukvårdspersonal och patienter till pappersdokumentation för att ta reda på vilket skydd de har, vilket ger alltför stort utrymme för misstag och papper som försvinner.

Skånskan - 2 timmar sedan

Dansk snickare väljer att runda av

sjunnerup Globen och lutande tornet i Pisa i all ära. Danske snickaren Ajuna Møller har tagit skapandet av runda hus till en ny nivå. Häromdagen besökte SkD hans snickarverkstad i Sjunnerup strax norr om Höör.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.