DI > Ekonomi

Monday, 19 August, 00:17

DI - 12 aug 19 kl. 21:26

Ekonomen varnar för överoptimism: ”Tecknen blir allt fler”Rekordfå hushåll oroar sig för att tappa jobbet. Det smittar av sig på bostadsmarknaden där priserna stiger och en majoritet räknar med fortsatta prisökningar. Men privatekonomen Jens Magnusson varnar för en alltför ljus bild av framtiden. ”Tecknen på avmattning blir allt fler.” .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Jens Magnusson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekonomen, varnarför , överoptimism, Tecknenblir allt , fler
DI - 26 jul 18 kl. 18:18

Bolaget rusar men ekonomen varnar: "Många har bränt sig"

Det svenska teknikbolaget har rusat 27 procent sedan i måndags, efter att en analys lugnat marknaden.  Men Johanna Kull, sparekonom på Avanza varnar för aktien.  "Man ska vara medveten om den extremt höga risken", säger hon.

Computer Sweden - 22 feb 11 kl. 05:50

Ekonomen varnar för Excel

"Det är omöjligt att ha kvalificerad kontroll".

DI - 27 maj 16 kl. 07:21

Ekonomen varnar för fondvinnaren

Den genomsnittliga obligationsfonden har i år klått både den genomsnittliga korta räntefonden och aktiefonden. Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet, höjer dock ett varningens finger för kategorin..

ÖstersundsPosten - 29 jan 13 kl. 15:48

Ekonomisk överoptimism får inte prägla sjukvården

Med en veckas perspektiv till landstingets katastrofala bokslut, går det att göra några reflektioner. En är att sjukvårdens prognosinstrument är för trubbiga. En annan att det vårdas för mer pengar än systemet rymmer.

Affärsvärlden - 18 jan 18 kl. 08:20

Rådgivningsbolaget: Indikatorerna pekar på överoptimism

Söderberg & Partners ser många indikatorer som pekar på överoptimism bland företag, hushåll och investerare..

Dagens PS - 22 maj 18 kl. 11:06

Nobelpristagaren Shiller varnar för kryptovalutor

Nobelpristagaren och Yale-professorn Robert Shiller varnar för kryptovalutor genom att likna dem vid några av de mest kända misslyckade valutaexperimenten i historien. Robert Shiller, som är känd för att ha varnat för husbubblan och IT-haussen i slutet av 1990-talet, uppger att tidigare försök har gjorts med ”tidspengar”. Vad han syftar på är att försöken att ersätta valutakopplingen till guldet har förekommit i tidigare skeden i historien men att samtliga har misslyckats.

Dagens PS - 29 aug 17 kl. 08:28

SEB varnar för ”stora ekonomiska bakslag”

Det skriver banken i en konjunkturprognos. Sveriges BNP väntas enligt SEB växa mer i år och nästa år än tidigare prognos och drivkraften i ekonomin är bostadsinvesteringar medan privat konsumtion utvecklas lugnare. Det är Nyhetsbyrån Direkt som återger vad storbanken kalkylerar med och enligt konjunkturprognosen  stagnerar den offentliga konsumtionsvolymen – trots att jobbtilväxten är rekordhög.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Norsk bank varnar för julkrediter

En halv miljon norrmän har egentligen inte råd men deltar i julens konsumtionsfest ändå. Lösningen är att handla på kredit ? vilket riskerar att leda till ekonomisk baksmälla, varnar ekonomen Magne Andersen på Sparebank 1.

TA - 08 dec 12 kl. 14:38

Norsk bank varnar för julkrediter


En halv miljon norrmän har egentligen inte råd men deltar i julens konsumtionsfest ändå. Lösningen är att handla på kredit - vilket riskerar att leda till ekonomisk baksmälla, varnar ekonomen Magne Andersen på Sparebank 1.En konsumentundersökning från banken visar att 61 procent upplever sig inte ha råd, från sällan till alltid.

Trelleborgs Allehanda - 15 jul 12 kl. 19:00

De vill hjälpa andra se tecknen

Foto: Tom Wall
Lena och Lennart Johansson förlorade sin dotter Frida i en överdos. De vill att andra föräldrar ska lära sig se tecken på om deras barn är på väg in i ett missbruk och har därför skänkt 30?000 kronor som ska användas till föreläsningar på Trelleborgs skolor.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Elektriker omkom i olycka

En elektriker som utförde ett arbete på en ö i Orust kommun på söndagseftermiddagen fick ström i sig. .

DI - 1 timme sedan

Tvillingsystrar släpper gemensam bok: ”Rivit sönder många halvfärdiga verk”

Tvillingsystrarna Lisen och Emma Adbåge är två av Sveriges bäst säljande barnboksförfattare och illustratörer..

DI - 2 timmar sedan

Skatteverket får rätt att punktbevaka i hemlighet

En ny lag har gett utredare på Skatteverket rätt att punktbevaka personer som myndigheten misstänker ägnar sig åt omfattande kriminell verksamhet..

DI - 2 timmar sedan

Femstjärnerörelsen dömer ut Matteo Salvini

Det italienska regeringspartiet Femstjärnerörelsen (M5S) ser inte längre Legas partiledare Matteo Salvini som en tillförlitlig samtalspartner, skriver M5S i ett uttalande..

DI - 2 timmar sedan

Elon Musk vill ­­– återigen – atombomba Mars

Den amerikanske entreprenören Elon Musk har flera gånger under de senaste dagarna twittrat om han vill atombomba Mars, och lagt upp en bild på en t-shirt med budskapet i fråga..

DI - 3 timmar sedan

Fondjättarna tjänar storkovan – branschledaren lyfte 1,8 miljarder

De svenska fondjättarna går lysande. Totalt ökade vinsterna för de större bolagen med 1,3 miljarder kronor, motsvarande 28 procent..

DI - 3 timmar sedan

Vinsterna rusar – men nu väntar tuffare tider

Framtiden ser lite magrare ut för den svenska fondbranschen. Ökad efterfrågan på indexfonder och stark konkurrens från börshandlade fonder, ETF:er, drar ned intäkterna..

DI - 3 timmar sedan

USA bekräftar tankar på att köpa Grönland

Vita huset bekräftar att USA:s president Donald Trump kikar på möjligheten att köpa Grönland från Danmark..

DI - 4 timmar sedan

Fredligaste helgen hittills i Hongkong

På söndagen slöt över 100.000 upp i fredliga demonstrationer i Hongkong. Invånarnas stöd för demokratirörelsen tycks inte ha minskat nämnvärt, trots den kritiserade….

DI - 4 timmar sedan

Iskallt för prospektering - “vårt rykte har fått sig en törn”

Intresset för gruvprospektering har sjunkit rejält i Sverige.  Sedan toppåret 2006 har antalet ansökningar om undersökningstillstånd minskat med 67 procent. ”Det har gett signaler….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.