SR > Nyheter

Saturday, 24 August, 08:50

SR - 12 aug 19 kl. 21:05

Skärpta regler för fattiga i USAI USA har Trumpadministrationen i dag presenterat skärpta regler för invandrare som vill försöka få permanent uppehållstillstånd eller bli amerikanska medborgare. Steget är helt i linje med president Trumps löften att minska antalet icke-amerikaner i USA..
Läs mer på SR
Läs mer om:
USA, Trumpadministrationen, Trumps

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skärpta, reglerför , fattigai , USA
YLE - 21 maj 15 kl. 16:43

Finlands Bank: Skärpta regler för bolånen behövs

Skärpta regler för bostadslån behövs för att minska riskerna för att hushållen blir för sårbara för överskuldsättning. I dag står en tiondedel av de skuldsatta hushållen för hälften av bolånen. Ett snitthushåll är har i dag kring 71 000 euro i bostadslån.

DN - 19 jun 19 kl. 21:20

Ingen minskning av allvarliga nätstörningar – operatörerna slapp skärpta regler i flera år

Redan 2015 röt Post- och telestyrelsen till mot svenska mobil- och internetoperatörer. Skärpta regler skulle tvinga dem att rusta mot driftstörningar. Men efter protester fick operatörerna flera års uppskov, och de skärpta reglerna har ännu inte trätt i kraft.

Nya Wermlands Tidningen - 30 okt 12 kl. 07:30

Skärpta regler ger säkrare gravstenar

Säkrare gravstenar är målet för de nya och skärpta regler som nu ska tillämpas på kyrkogårdar över hela landet. I Karlskoga och Degerfors har personalen gått en utbildning om de nya nationella regler som Centrala gravvårdskommittén tagit fram..

SR - 01 jul 15 kl. 19:57

Skärpta regler för arbetskraftsinvandring får kritik

Justitieministern Morgan Johansson vill se skärpta regler för arbetskraftsinvandring. Det handlar om både ökad kontroll av arbetsgivare och bindande avtal för de som kommer till Sverige för att jobba. Men företrädare för skogs- och lantarbetsgivarna vill inte se fler regler..

Helsingborgs Dagblad - 16 okt 12 kl. 10:41

Motionerar om skärpta regler

Efter HD:s avslöjande om den omfattande brottsligheten i tobakshandeln, har flera riksdagsledamöter lämnat in motioner om skärpta regler..

Sydsvenskan - 01 jul 13 kl. 12:37

Skärpta regler mot laserpekare

Regeringen vill införa skärpta regler mot laserpekare som i praktiken innebär att det blir förbud för allmänheten att inneha dem. Laserpekare kan orsaka ögonskador. De har bland annat använts mot poliser..

Polisen - 17 feb 14 kl. 12:59

Skärpta regler mot laserpekare

Från den 1 januari 2014 gäller skärpta regler för användning av starka laserpekare. Den som har en laserpekare utan tillstånd måste lämna den på en återvinningscentral före den 1 mars i år..

Kristianstadsbladet - 14 mar 14 kl. 12:37

Skärpta regler för friskolor


Regeringen föreslår i en lagrådsremiss skärpta regler för friskolor. Bland annat ska en friskola kunna tvingas betala vite så länge den inte åtgärdar brister som, enligt Skolinspektionen "allvarligt försvårar förutsättningar för elever att nå målen för utbildningen."Om bristerna är återkommande ska Skolinspektionen analysera om skolan har tillräckligt med lärare.

UNT - 14 mar 14 kl. 12:37

Skärpta regler för friskolor

Regeringen föreslår i en lagrådsremiss skärpta regler för friskolor. Bland annat ska en friskola kunna tvingas betala vite så länge den inte åtgärdar allvarliga brister som Skolinspektionen påpekat.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 14 mar 14 kl. 12:43

Skärpta regler för friskolor

Regeringen föreslår i en lagrådsremiss skärpta regler för friskolor. Bland annat ska en friskola kunna tvingas betala vite så länge den inte åtgärdar brister som, enligt Skolinspektionen "allvarligt försvårar förutsättningar för elever att nå målen för utbildningen." Om bristerna är återkommande ska Skolinspektionen analysera om skolan har tillräckligt med lärare..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

USA:s svar: Höjer strafftullar på kinesiska varor igen

USA svarar nu på beskedet från Kina om höljda tullar på amerikanska varor..

SR - 2 timmar sedan

Armén kan sättas in i Amazonas

Den brasilianska försvarsmakten ska sättas in mot skogsbränderna i Amazonas. Det har Brasiliens president Jair Bolsonaro beslutat, meddelar myndigheter i Roraima, en av de drabbade delstaterna..

SR - 5 timmar sedan

Demens och posttraumatisk stress svåra att skilja åt

Personer som lider av posttraumatisk stress, PTSD, riskerar att få diagnosen demens. Nu ska man i Skåne och region Stockholm genomföra en studie för att bättre skilja dem åt..

SR - 7 timmar sedan

Omstritt ryskt kärnkraftverk till havs

Rysslands första flytande kärnkraftverk har lämnat hamnen i Murmansk för att via Arktis ta sig till ryska Fjärran Östern. Men det 21 000 ton tunga projektet är kontroversiellt..

SR - 7 timmar sedan

Norsk regeringskris avvärjd - vägavgiftsfrågan löst

Samtliga regeringspartier har nu accepterat statsminister Erna Solbergs ultimatum om de så kallade "bompengarna"..

SR - 7 timmar sedan

Lindhagen kritiserar insamlingsförbud

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) kritiserar nu det utökade tiggeriförbud som Täby och Danderyd vill införa..

SR - 10 timmar sedan

Norge hotas av regeringskris efter bråk om vägavgifter

Statsminister Erna Solberg kräver att den norska fyrpartiregeringen enas om ett nytt kompromissförslag vad gäller de så kallade "bompengarna", alltså vägavgifter - annars hotas regeringsprojektet säger hon..

SR - 11 timmar sedan

Man anhållen misstänkt för olaga hot i Linköping

I Linköping har en man anhållits misstänkt för hoten mot Linköpings universitet under fredagen, enligt ett pressmeddelande från åklagarmyndigheten. Mannen i 25-årsåldern är anhållen på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot. Han greps tidigare ikväll av polis i sitt hem..

SR - 11 timmar sedan

Greenpeace: Ett väldigt välkommet besked

Efter beskedet att det blir regeringen och inte en domstol som ska avgöra om Preem får bygga ut raffinaderi i Lysekil hoppas nu miljöorganisationen Greenpeace att även andra projekt med stor miljöpåverkan ska kunna avgöras på samma sätt..

SR - 13 timmar sedan

Ramberg: Ganska ovanligt att regeringen tar över

Det är ganska ovanligt att regeringen tar över en prövning som annars en domstol skulle ta upp, säger Tomas Ramberg, Ekots inrikespolitiske kommentator..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.