Sydsvenskan > Utrikes

Monday, 26 August, 11:01

Sydsvenskan - 12 aug 19 kl. 21:00

Moskva är en stad där stor konst ständigt skuggats av repressionenOppositionens historia blir synlig på promenad i fängslade författares fotspår..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Moskvaär en stad där , stor, konst, ständigt, skuggats, av repressionen
Helsingborgs Dagblad - 12 aug 19 kl. 21:00

Moskva är en stad där stor konst ständigt skuggats av repressionen

Oppositionens historia blir synlig på promenad i fängslade författares fotspår..

DI - 16 sep 14 kl. 11:55

Storägaren: "Fullständigt vansinnigt"

Hexagon-vd:n Ola Rollén är en av storägarna bakom Fingerprint Cards. "Jag tycker det är dags för Fingerprint Cards att växa upp", säger han till Svenska Dagbladet..

HBL - 28 sep 14 kl. 07:33

Livsmedelsbojkott väcker olust i Moskva

I snart två månader har Ryssland bojkottat livsmedel från EU och USA. Men fortfarande kan man köpa finländska ostar i Moskvabutikerna: Stora detaljhandlare får in varor via ett tredje land. De som lider är mind­re restauranger och småföretagare.

Kristianstadsbladet - 12 dec 12 kl. 07:00

Indisk konst som breddar vårt synfält

Foto: Genevieve Hanson
Satsningen på Indien på det danska konstmuseet Arken är lika lovvärd, som nödvändig, skriver konstskribent Thomas Kjellgren, men tycker att de aktuella utställningarna, med konst och mode, borde problematisera mer och gestalta mindre.
Konst
"India: Art Now" Arkens konstmuseum, Ishøj (Köpenhamn), Danmark till 13/1 2013 Arkens stora utställningssatsning ?India: Art Now?

BT - 02 aug 13 kl. 17:07

Stor ilska över Snowden i USA

Ilskan är stor i USA efter Rysslands beslut att låta Edward Snowden stanna i landet. Men Amnesty International kallar det en positiv utveckling som ger omvärlden anledning att fokusera på USA:s olagliga övervakningsprogram. Beskedet om att Snowden får stanna i Ryssland i åtminstone ett år får det att gnissla i relationerna Washington?

Kristianstadsbladet - 07 okt 13 kl. 09:37

Konst, komik och kaos

Foto: Mattias Ankrah
Den franska komedin ?Konst? har blivit en flitigt spelad pjäs av allt mer omtalade Yasmina Reza.

YLE - 07 dec 13 kl. 15:06

Konst i kvarteret

Konst kan vara många saker. Ibland kan konsten finnas i ett kvarter nära dig och vara gjord av en konstnär från orten. Någon gång kan konsten även vara ovanligt tillgänglig prismässigt för den som vill ta upplevelsen med sig hem.

Kristianstadsbladet - 01 sep 14 kl. 16:25

Konst i underjorden

Foto: Anders Sune Berg
Det är en av de häftigaste kulturbyggnaderna inte bara i Köpenhamn, utan i hela Europa. Det skriver författare och skribent C-J Charpentier om Cisternerne, vars historia går tillbaka till 1800-talet.
1853 drabbades Köpenhamn av en svår koleraepidemi som skördade nära femtusen människoliv.

YLE - 01 jul 15 kl. 08:43

ÖT och HS: Kroatiska bolaget kan spåras till Moskva

Det kroatiska bolaget Migrit Solarna Energija som dök upp som stor delägare (8,89 %) i Fennovoimas kärnkraftsprojekt i Pyhäjoki har väckt en hel del frågor. Experter på energipolitik är skeptiska till bolaget, och många frågar sig varför det finns ett intresse för en dylik investering på Balkan. - Investeringen från Kroatien tyder på att det varit väldigt svårt för Fennovoima att hitta investerare både i Finland och i resten av EU, säger forskaren Antto Vihma vid Utrikespolitiska institutet.

Kristianstadsbladet - 26 feb 13 kl. 04:06

Ständigt denne Vilks

Foto: BJÃ RN LINDGREN / SCANPIX
Provokatören Lars Vilks fortsätter att utmana. Det är en mission han ska uppmuntras att hålla fast vid.
Än en gång har konstnären Lars Vilks hamnat mitt i händelsernas centrum.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Fler får chansen att se Winnerbäck i höst

Fler biljetter har släppts till Lars Winnerbäcks arenaturné i höst. Efter ett högt biljettryck med flera utsålda datum har turnéarrangörerna valt att flytta på scenen för att ge plats åt en större publik under turnén. Den tolv spelningar långa turnén st.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Tyskt affärsklimat dystrare än väntat

Det tyska affärsklimatet är sämre än väntat, visar ett index från det Münchenbaserade forskningsinstitutet Ifo. Ifos index för det tyska affärsklimatet faller till 94,3 i augusti, vilket kan jämföras med en snittprognos bland analytiker på 95,1. I juli.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Person skjuten på Sergels väg

Personen har allvarliga skador och flera patruller är på plats..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Nedåt på börsen när handelsspänningen ökar

Ökade spänningar mellan USA och Kina ökar oron på börsmarknaden. Stockholmsbörsen följer tidigare nedgångar i Asien och inleder dagen med fallande kurser. Börsen öppnar nedåt och OMXS-index har efter tio minuters handel backat 1,3 procent med 29 av 30 s.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Trump: Kina vill ta upp förhandlingarna

USA:s president Donald Trump säger i samband med G7-mötet i franska Biarritz att amerikanska förhandlare mottagit samtal från Kina som säger att landet är redo för att återuppta förhandlingarna. Samtalen kommer att återupptas "väldigt snart" säger Trump.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Man skjuten i benet av polis

Polisen har skjutit en man i benet i ett industriområde i Heby i Uppland under morgonen. Mannen uppträdde hotfullt och aggressivt och var dessutom beväpnad med kniv. – På plats avlossas först ett varningsskott och när inte det ger effekt skjuter man äve.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

SMHI:s sommarbesked: Kan bli 28 grader

Vädergudarna ger i veckan semestersega svenskar en mjukstart på jobbet genom att förlänga sommaren något. Men väderomställningen blir kortvarig – sommarens sista suck regnar bort redan på torsdag. Högtrycket gav sig till känna redan i helgen och den nya.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Hon tar erfarenheterna inom psykiatrin till scenen

Lizah Cronemyr har skrivit och regisserar pjäsen ”Där Satan har sin tron”..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Ökade klyftor när värnskatten tas bort

Slopad värnskatt kostar staten drygt sex miljarder kronor per år. Ekonomerna är oeniga om effekterna. – Reformen gynnar de hushåll som har bäst ekonomi och sparar mest, säger LO:s chefsekonom Ola Pettersson.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Snabbkoll på nattens nyheter

Det hände när du sov..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.