SmålandsPosten > Nyheter

Thursday, 22 August, 07:24

SmålandsPosten - 12 aug 19 kl. 20:58

IVO misstänker tandläkare för att bidra till narkotikamissbrukMisstankar har väckts hos en tandläkare för att han ska ha missbrukat sin rätt att skriva ut narkotiska läkemedel till flera personer. Nu försöker IVO, inspektionen för vård och omsorg, sätta stopp för detta. .
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
IVO

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: IVO, misstänker, tandläkareför att , bidratill , narkotikamissbruk
Helsingborgs Dagblad - 03 dec 18 kl. 16:15

Tandläkare från Helsingborg så oskicklig att han kan förlora legitimationen

Ivo menar att tandläkare med egen klinik i Helsingborg utsatt sina patienter för risker..

News55 - 27 nov 15 kl. 10:28

Tandläkare drog ut tänder på asylsökande – utan diagnos

GÖTEBORG. Tandläkaren har tidigare blivit anmäld när han varit anställd inom folktandvården. Därför tog Inspektionen för Vård och Omsorg i augusti initiativet att kontrollera hans nya verksamhet, en privat läkarklinik.

Skånskan - 04 okt 18 kl. 05:00

Tandläkare förlorar sin legitimation

MALMÖ Hälso- och sjukvårdsnämndens ansvarsnämnd drar nu in legitimationen för en tandläkare i Malmö som man menar ”har varit grovt oskicklig och hänsynslös i utövande att sitt yrke och riskerat patientsäkerheten i flera fall”.– Ansvarsnämnden konstaterar att det har funnits stora brister i tandläkarens yrkesutövning, planering, dokumentation och uppföljning av behandlingarna som har betydelse för patientsäkerheten. Bristerna är allvarliga och i ett av fallen bedöms tandläkaren agerande som närmast hänsynslöst, skriver HSAN i sitt beslut.

Barometern - 21 dec 13 kl. 11:41

Tandläkare har anmälts

En tandläkare i Emmaboda har inte haft någon fungerande röntgenutrustning utan ”röntgat” med en vanlig kamera vilket lett till flera felaktiga ingrepp. Bristerna i privattandläkarens yrkesutövning är så anmärkningsvärda att patientsäkerheten hotas. Det anser Inspektionen för vård och omsorg, IVO, som efter en utredning av tandläkaren vill att Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd återkallar hans legitimation.

Barometern - 27 dec 13 kl. 07:29

Tandläkare känner sig svartmålad

– Jag känner mig orättvist behandlad. Min verksamhet har svartmålats och mitt liv är förstört. Det säger den tandläkare i Emmaboda vars verksamhet klandrats av Inspektionen för vård och omsorg, IVO, som vi kunde berätta om i lördagstidningen.

Skånskan - 09 jul 16 kl. 06:00

Tandläkare förlorar sin legitimation

malmö En tandläkare i Malmö förlorar sig legitimation efter att ha varit grovt oskicklig i sitt yrkesutövande.
Han är sedan tidigare dömd för grovt bedrägeri.Inspektionen för vård och omsorg, IVO, anmälde tandläkaren till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, i januari 2016.

Skånskan - 09 jan 19 kl. 18:00

Tandläkare drog ut alla tänderna utan anledning

Malmö Mannen gick till sin tandläkare som drog ut alla hans 22 tänder, trots att de flesta kunde behandlats. Tandläkaren skrev även ut narkotikaklassat läkemedel utan motivering.Det var förra året som den 48-årige mannen i Malmö behandlades av tandläkaren.

Barometern - 04 mar 14 kl. 06:08

Tandläkare kritiseras

Den tandläkare i Emmaboda, som anmälts till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd för undermåliga behandlingar, måste få bukt med stora patientsäkerhetsbrister på kliniken. Det fastslår Inspektionen för vård och omsorg, IVO, efter en ny inspektion av den private tandläkarens verksamhet på Nygatan i Emmaboda.
IVO slår bland annat ned på att tandläkaren inte haft kunskap om begreppet lex Maria-anmälan.

Barometern - 04 mar 14 kl. 06:08

Tandläkare kritiseras för säkerhetsbrister

Den tandläkare i Emmaboda, som anmälts till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd för undermåliga behandlingar, måste få bukt med stora patientsäkerhetsbrister på kliniken. Det fastslår Inspektionen för vård och omsorg, IVO, efter en ny inspektion av den private tandläkarens verksamhet på Nygatan i Emmaboda.
IVO slår bland annat ned på att tandläkaren inte haft kunskap om begreppet lex Maria-anmälan.

Skånskan - 23 apr 19 kl. 16:37

Brister hos tandläkare

MALMÖ Sju patientjournaler har granskats och
i dessa har inspektionen för vård och omsorg bland annat hittat felvända röntgenbilder som är svåra att tolka och uppgifter om otäta och för korta rotfyllningar.
Vid ett tillfälle bar tandläkaren sin egen långärmade skjorta när han skulle sterilisera instrument.Nu begär IVO, inspektionen för vård och omsorg att tandläkarens legitimation ska återkallas.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Regeringen räknar med avmattning

Regeringen räknar med att den svenska ekonomin nu mattas av. Prognossiffrorna skrivs ned jämfört med bedömningen i våras..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

USA:s utrikesminister ringde dansk kollega

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

USA mot 1 000 miljarder dollar i underskott

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Växjöföretag återvänder hem – vill anställa

Växjöföretaget Mionix som grundades i Växjö har haft några tuffa år. Nu är grundaren Peter Nygren tillbaka och företaget hoppas på en nystart – huvudkontoret flyttar tillbaka till Växjö. Växjö.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Plastinsamling blir till utställning

I stationshuset pågår just nu en insamling av plastförpackningar. Anledningen är den utställning på temat hållbarhet som i höst kommer till byggnaden. – Vi har inte riktigt sagt vad den ska heta, men arbetsnamnet är Hållbara Alvesta 2030, säger Anders Olsson, utställningsansvarig..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Uppvidinge: Låg med bruten höft hela natten – skulle tittats till tre gånger

Patienten är bosatt på ett LSS-boende i kommunen och fick sin medicin vid 22. Vid midnatt trillade personen och bröt höften. Det upptäckte personalen först efter åtta timmar..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Regnbågen tornar över Polens parlamentsval

Höstens parlamentsval i Polen ser ut att bli en bitter strid om moral, sexualitet och religion. Det styrande partiet Lag och rättvisa (PiS) anklagas för att piska upp hat mot hbtq-personer – av ärkebiskopen kallade "den regnbågsfärgade pesten"..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Zernard redo för medaljjakt i paradressyren

Louise Etzner Jakobssons VM var plötsligt över när hästen Zernard insjuknade i fång. Hon vet fortfarande inte varför. Däremot vet hon att hästen är fullt återställd och i dag börjar fajten om EM-guldet..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Stenson: "Det blir en bra boll"

Svenska framtidsnamnet Marcus Kinhult, topprankade britten Matthew Fitzpatrick och tävlingens dragplåster Henrik Stenson. Det är den hetaste trion som går ut tillsammans när Scandinavian Invitation inleds i dag..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Snabbare information när mediciner tar slut

Tillfällig brist på viktiga mediciner är ett växande problem. Nu får Läkemedelsverket i uppdrag att snabba på rapporteringen och i kritiska lägen tydligare vägleda om alternativa behandlingar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.