Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Monday, 26 August, 08:56

Trelleborgs Allehanda - 12 aug 19 kl. 20:40

Sex körer sjöng på körkväll i StadsparkenDen ljumma augustikvällen bjöd inte bara på vacker kvällssol, utan också på skön körsång. I Stadsparken var det fullt av folk som kommit för att njuta av musiken, vädret och varandras sällskap. .
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Stadsparken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sex, körer, sjöng, körkvälli , Stadsparken
Kristianstadsbladet - 14 sep 12 kl. 09:17

Polen växer - Berlin i blom

På få timmars avstånd från östra Skåne ligger Polen med snart 40 miljoner invånare och Berlin-Brandenburgområdet med nästan sex miljoner.
Det är områden som nu kommer ut ur de sista skuggorna av den kommunistiska perioden. Beslutet att göra Berlin till huvudstad i det nya Tyskland har efterhand förvandlat staden till ett kulturellt och ekonomiskt centrum i norra Tyskland, vid sidan av det tidigare allt överskuggande Hamburg.

YA - 14 sep 12 kl. 09:59

Polen växer - Berlin i blom

På få timmars avstånd från östra Skåne ligger Polen med snart 40 miljoner invånare och Berlin-Brandenburgområdet med nästan sex miljoner.
Det är områden som nu kommer ut ur de sista skuggorna av den kommunistiska perioden. Beslutet att göra Berlin till huvudstad i det nya Tyskland har efterhand förvandlat staden till ett kulturellt och ekonomiskt centrum i norra Tyskland, vid sidan av det tidigare allt överskuggande Hamburg.

BT - 10 dec 12 kl. 10:43

En logisk och kaotisk värld

Efter mer än tusen sidor slutar Thomas Pynchons roman Mot dagen med att besättningen på luftskeppet Obekvämligheten styr ut på ännu en resa. Sista meningen i boken lyder: De flyger mot nåden.
Den nåd som avses beskrivs som att en oväntad och obelönad godhet skulle ha utvecklats i Skapelsen.

Sydsvenskan - 17 jan 13 kl. 06:30

Nej, det är sannerligen inte mycket berliner i svenskskockarna.

Ich bin ein Berliner. Ja, efter nio år säger jag så.Det känns inte särskilt märkvärdigt.

Sydsvenskan - 26 maj 13 kl. 06:30

Några munfullar vänskapskorruption

FRÅGA: Du skrev förra veckan om ord såsom nepotism, svågerpolitik med mera. Jag undrar nu över historien bakom ett liknande ord: vänskapskorruption.VänSVAR: Det är sannolikt Vilhelm Moberg som myntat ordet vänskapskorruption.

Sydsvenskan - 18 jul 13 kl. 06:30

Palm funderade över hur han hade upplevt sina sista ögonblick. Panik över att inte kunna andas? Kunde spädbarn ha sådana känslor? Eller hade han lugnt somnat in när lungorna fylldes av det kalla vattnet?

Kapitel 16Strax före sex ringde Vetter. Pojken hade varit vid liv då någon burit honom till dammen och tryckt ned den lilla kroppen i det smutsiga och kalla vattnet. Alltså mord, alternativt dråp.

BT - 16 dec 13 kl. 12:20

Twin Peaks lade grunden till allt

Livet varar för evigt och därför ser jag om en TV-serie jag älskade när jag gick i sjuan. När det första pilotavsnittet av Twin Peaks sändes i Sverige förstod jag något om besatthet och rus, trots att det enda jag dittills varit besatt av var Richard Herrey och det enda ruset jag känt var att snurra fort fort fort och sedan falla ihop på någon gräsmatta av yrsel. Den vagt drömlika vinjettmusiken, skådespelarnamnen som trycktes fram i överstrykningspennegrönt mot en fond av nordamerikanska skogar och sågverk.

BT - 21 feb 14 kl. 08:07

Dans som sprakar och engagerar

Hjort är hjort? Visst, men bara om begreppet används för att beskriva en art. I yttre avseende uppfattas hjortar vanligtvis som märkvärdigt lika varandra.

Sydsvenskan - 12 sep 14 kl. 05:30

Läslugn i bokcirkeln

SVT har ”Babel” och det är utmärkt så. Det betyder dock inte att alla tittare kan använda sig av just det programmet när det gäller att bli inspirerade till läsning. Därför är ”Kristina Lugns bokcirkel”, vars andra avsnitt sändes i veckan och som finns på SVT Play, ett så utmärkt program.

Skånskan - 03 nov 15 kl. 09:37

Dokumentärt om utopier och verklighet

Dokumentärfilm Ingela Brovik sammanfattar sina intryck av dokumentärfilmfestivalen i Leipzig, DOK Leipzig, som avslutades på söndagen 1 november.Fler priser:
DOK Leipzigs stora pris, Den gyllene duvan för bästa internationella dokumentära långfilm gick till den polska regissören Wojciech Starons Brothers (Bracia) och hedersomnämnande i samma kategori till den grekiska regissören Marianna Economous film The Longest Run (O pio makris dromos).Leipzig hösten 1989 var en stad i förfall där folk börjar samlas för att protestera mot DDR-diktaturen, ett folkligt uppror som följs av dokumentärfilmaren Andreas Voigt.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Vårdare som spände fast patient är åter i tjänst

De tre skötarna på Rättspsykiatriskt centrum som i november stängdes av från sina jobb är sedan en tid tillbaka i tjänst. Trots att polisutredningen i ärendet inte är avslutad..

Trelleborgs Allehanda - 12 timmar sedan

TFF räknar med nyförvärvet mot Varberg

Ett officiellt ja från Migrationsverket är vad som återstår. TFF räknar med att få det under måndagen och har därför tagit ut Fatawu Safiu i matchtruppen mot Varbergs Bois..

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Trelleborgsföretag nominerad till Stora turismpriset

Förmågan att skapa samarbeten och bygga upp ett dryckescentrum i Trelleborg har gett Hällåkra vingård uppmärksamhet. ”Det är en ära att få denna respons på vårt arbete.” säger Joanna Andersson Kristensson..

Trelleborgs Allehanda - 14 timmar sedan

Årets sista dopp? Inte alls!

TA begav sig till Dalabadet för att kolla in årets sista dopp. Men det visade sig att trelleborgarna inte vill släppa greppet om badsommaren..

Trelleborgs Allehanda - 14 timmar sedan

Nytt träningsupplägg har fått kaptenen på lätta fötter

Kroppen har sagt ifrån. Därför har Salif Camara Jönsson lagt om träningen. Lägre träningsintensitet ska leda till en piggare lagkapten när det väl är allvar.

Trelleborgs Allehanda - 16 timmar sedan

Rugby: Pingvins damer tog andra raka segern

Spelmässigt finns mer att hämta, men det var aldrig någon tvekan om vart segern skulle gå när Pingvins damer slog tillbaka West Gota i den andra omgången i allsvenskan. 31–10 på bortaplan innebar andra raka triumfen..

Trelleborgs Allehanda - 16 timmar sedan

Ishockey: Vikings föll i första träningsmatchen

Efter endast tre träningspass på is spelade Tif Vikings säsongens första träningsmatch. Jonstorp, som kommer att spela i samma serie som Vikings, vann med 2–1 (1–0, 0–0, 1–1) på hemmaplan..

Trelleborgs Allehanda - 17 timmar sedan

Brott: Man knivhotad av släkting

Trelleborgs Allehanda - 19 timmar sedan

Enkla baklängesmål kostade för TFF i svår bortamatch

TFF fortsätter att slita med formen efter sommaruppehållet. Bortamatchen mot Böljan var fjärde raka matchen utan seger. Hemmalaget från Falkenberg ledde med 3–0 i paus och vann med 4–1..

Trelleborgs Allehanda - 19 timmar sedan

Johanna Nylander: Posten ska inte öppna paket

Posten är en av de samhällsinstitutioner som förändrats drastiskt det senaste åren med många klagomål som följd. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.