DN > Opinion

Sunday, 18 August, 23:39

DN - 12 aug 19 kl. 20:30

M-politiker ska inte göra sig till nyttiga idioterDN 13/8 2019. Ryssland göder den högernationalistiska nätsfären. Svenska riksdagsmän måste vara på sin vakt..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: M-politikerska inte , görasig till , nyttiga, idioter
Cornucopia - 18 nov 16 kl. 10:59

Kremls kommentarsagenter: Mest nyttiga volontärer, få påverkansoperatörer

Under onsdagen och torsdagen genomförde jag ett praktiskt test av aktiviteten hos Kremls kommentarsagenter, aka troll. Slutsatsen är att de mest består av nyttiga svenska volontärer och få ryska påverkansoperatörer. Följden av det är också att Kreml inte för stunden mobiliserat sina påverkansoperatörer och att man inte planerar något just nu, då det anekdotiskt kan vara betydligt värre aktivitet när Ryssland samtidigt genomför t ex beredskapskontroller, annekteringar av grannländer eller bombningar av sjukhus.

Sydsvenskan - 17 jan 12 kl. 00:05

"Inför nyttiga rikskuponger"

Information eller straffskatt räcker inte. För att komma till rätta med svenskarnas kost- och levnadsvanor krävs flera parallella strategier. Det skriver Martin Jönsson, talesperson för Lunchfrämjandet, som föreslår ett nytt slags rikskuponger som bara gäller för inköp av hälsosamma luncher.

Sydsvenskan - 05 apr 16 kl. 16:26

Hur länge ska man lyckas hålla oss finansiella idioter utanför?

Det kallas historiens största läcka: 40 års dokumentation från advokatbyrån avslöjar politiker, affärsmän och celebriteter runtom i världen som kunder till den panamanska advokatbyrån Mossack Fonseca, världsledande på brevlådeföretag i skatteparadis. Nordea har fungerat som grossist, en av de största i härvan, åt hundratals svenskar - vars namn i skrivande stund ännu inte offentliggjorts.Det är ett stort avslöjande - men idag knappast chockerande för särskilt många.

Cornucopia - 13 aug 16 kl. 11:08

Därför får vi inga politiker med integritet

Gymnasie- och kunskapslyftminister Aida Hadzialic (s) avgår efter att efter ett Danmarksbesök blåst 0.2 promille vid gissningsvis hennes regerings införda gränskontroll efter Öresundsbron. Denna minister med integritet, kompetens och sunda värderingar avgår och kvar blir bara maktfullkomliga idioter.

SVT Debatt - 16 jan 19 kl. 12:17

”Folk är inte idioter – men hur är det med politiker?”

”Det finns de som hävdar att vi får de politiker vi förtjänar. En politiker idag kan aldrig använda den ursäkten. Det är aldrig väljarnas fel om de tappat förtroende för politikerna”, skriver Torbjörn Sjöström, vd för opinionsinstitutet Novus, apropå den utdragna regeringsbildningen..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

SD-toppen rasar mot idioter: "Skämmer ut partikamrater"

Flyktingkrisen har debatterats flitigt den senaste tiden. Och under senaste veckan har vi kunnat se flera ganska korkade och osmakliga åsikter och kommentarer från Sverigedemokrater.
LÄS MER: Här jämför SD-politiker flyktingar med nazister
LÄS MER: Här är SD:arnas riktigt äckliga ord om krisen
LÄS MER: Se SD:arens försvar när han anklagats för att skratta åt flyktingar Och nu har Henrik Vinge, SD:s presschef, fått nog.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Man aldrig blir rättvist framställd i media"

Han ringer till redaktionen nästan varje dag. Han vill diskutera publiceringar – och han har aldrig fel. Det är det alltid andra som har.

Cornucopia - 14 feb 15 kl. 13:48

Konventionell terrorbalans råder mellan Ryssland och NATO - ingen kan vinna

"80-talet ringde och ville ha tillbaka sitt kalla krig" - Jag, men jag var nog inte först för ett så givet uttalandeEn djupare analys av förbandskartan i Europa visar att Ryssland och NATO har uppnått en ömsesidig konventionell terrorbalans. Även om NATO i utgångsgrupperingarna är svagare och Ryssland starkare finns inte någon möjlighet till ett avgörande på det konventionella slagfältet. En konflikt riskerar därmed att eskalera till kärnvapenkrig när låsta positioner uppnås eller Ryssland följer sin doktrin och sätter in taktiska kärnvapen.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Som vanligt när det gäller invandrare!"

Att överhuvudtaget sätta sig ner och studera, eller ännu hellre använda, en annan persons Facebookflöde är intressant. På ett sätt ger det en privat inblick som få andra saker gör. Att då ha tillgång till flera olika konton är självklart en fördel som journalist.

Kristianstadsbladet - 28 jun 14 kl. 12:37

Ett bra beslut, eller...

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

För 20 år sedan, den 30 juni 1994, dracks gravöl på Norringarnas kaserner på Näsby och åts flyttgröt hos Wendisterna i Norra Åsum. Ett politiskt beslut gick till verkställighet, Norringarna gick in i historiens skuggor och Wendister lämnade Kristianstad efter 200 år för att etablera sig i Hässleholm, ovetande om den dolda agendan om artilleriets framtid.Med Sovjetunionens fall 1991, fullföljdes besluten om att avveckla det svenska försvarets uppgift att försvara landet till förmån för att lösa konflikter på Balkan, i Afrika och Afghanistan.

Fler nyheter från DN

DN - 6 timmar sedan

Frihetskampen i Hongkong är också vår sak

Omvärlden sviker med sin tystnad demonstranterna i Hongkong. De vågar med risk för sina liv stå upp för demokratiska rättigheter mot ett mäktigt kommunistparti. .

DN - 17 timmar sedan

Demokraterna får inte bli frihandelns fiende nummer ett

DN 18/8 2019. Donald Trump har dragit ut i handelskrig. Demokraterna i USA måste börja dra åt andra hållet..

DN - I förrgår: 16:55

Sudans forne diktator måste straffas för sina brott

DN 17/8 2019. Det finns anledning för sudaneserna att vara försiktigt optimistiska inför framtiden. Det finns också all anledning att hålla den nära historien i färskt minne, och….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.