GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 22 August, 02:47

GöteborgsPosten - 12 aug 19 kl. 09:44

Göteborgare ville skylta för fult – fick avslagSedan tidigare finns det 97 förbjudna bokstavskombinationer – nu lär siffran ligga på 99..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Göteborgareville , skyltaför , fultfick , avslag
GT - 09 jul 15 kl. 18:25

Bilskyltarna du inte får skylta med på vägarna

Har du funderat på att ha "VODKA6" eller "SLAYERN" på registreringsskylten? Tänk om. – Det enda jag kan göra är att gilla läget, säger Martin Andersson, som fick avslag på sin skyltönskan..

YLE - 07 feb 13 kl. 05:16

Enspråkiga skolor och daghem måste skylta på två språk

Enspråkiga skyltar
Enspråkiga skolor och daghem måste skylta på två språk, säger biträdande justitiekanslern som klagar på Lojo. Enligt biträdande justitiekanslern finns det brister i den tvåspråkiga skyltningen i Lojo. Lojo stad har av justitieministeriet fått uppfattningen att det är praxis att skylta bara på finska om skolan är finsk - och bara på svenska om dagiset är svenskt - och att skolornas och daghemmens namn kan vara enspråkiga.

Cornucopia - 07 aug 19 kl. 15:03

Åtalet mot göteborgare för foton på skyddobjekt blottlägger brister i omodern säkerhet och lagstiftning

En göteborgare och aktiv i frivilliga försvarsorganisationen FRO har åtalats för att systematiskt dokumenterat skyddsobjekt, främst telesystem. Detta är den nuvarande toppen på ett intressant isberg, där bloggen nedan har mer om vad som finns under ytan. I grunden blottlägger göteborgaren de omfattande brister som finns inom säkerheten kring skyddsobjekt och en lagstiftning som inte följer verkligheten - vare sig skyddsåtgärderna eller hur världen ser ut idag.

Cornucopia - 03 sep 18 kl. 11:38

Massiv ökning för avslag om sjukersättning under Socialdemokraterna och Miljöpartiet

Under den sittande socialistiska regeringen ledda av Socialdemokraternas Stefan Löfven (s) och med Annika Strandhäll (s) som socialförsäkringsminister, har man med stöd av Miljöpartiet och regeringens stödparti Vänsterpartiet massivt ökat andelen avslag om sjukersättning. Från 26.7% i avslag under alliansens sista år levererade försäkringskassan 78.

Sydsvenskan - 04 dec 15 kl. 08:07

Miriam Bryant är årets göteborgare

Miriam Bryant har utsetts till årets göteborgare. Den "Så mycket bättre"-aktuella artisten får utmärkelsen för att det i "hennes artisteri ryms både glädje och vemod, oavsett om hon framför egna låtar eller tolkar andras. Från Utby till världen har hon med sitt okonstlade och omedelbara sätt nått över alla generationsgränser och är en värdig årets göteborgare 2015", som motiveringen lyder.

Helsingborgs Dagblad - 04 dec 15 kl. 08:07

Miriam Bryant är årets göteborgare

Miriam Bryant har utsetts till årets göteborgare. Den "Så mycket bättre"-aktuella artisten får utmärkelsen för att det i "hennes artisteri ryms både glädje och vemod, oavsett om hon framför egna låtar eller tolkar andras. Från Utby till världen har hon med sitt okonstlade och omedelbara sätt nått över alla generationsgränser och är en värdig årets göteborgare 2015", som motiveringen lyder.

Kristianstadsbladet - 21 aug 12 kl. 06:30

Skylta med kulturen

Gustaf Hellströmsällskapet vill att Kristianstad ska skylta bättre med sin rika litteraturhistoria. För att förverkliga sitt projekt hoppas de på praktisk och ekonomisk hjälp av kommunen.
I december berättade Disa Lundgren, ordförande i Gustaf Hellströmsällskapet, i den här tidningen om föreningens planer på att i samarbete med kommunen sätta upp litterära skyltar på flera platser.

Vimmerby Tidning - 13 aug 14 kl. 09:10

Får inte skylta till sin verksamhet

Under sommaren ploppar de olagliga skyltarna upp. Det kan vara till loppisar, sommarcaféer eller andra turistverksamheter. En trafikfara menar trafikverket– en väldigt konstig lag tycker de som sätter upp skyltarna.

Supermiljöbloggen - 11 jul 15 kl. 21:26

Viktigt klargörande i dag: Restauranger och caféer får skylta med ekologiskt utbud

Har länge funnits en osäkerhet om vilka regler som gäller. Medan matvarubutiker kan skylta med ekologiska livsmedel har ingen gemensam EU-lagstiftning funnits för restauranger och caféer. De som skyltat med att de använder ekologiska produkter har därför uppmanats att ta ner skyltarna, enligt TT Nyhetsbyrån.

BT - 05 feb 16 kl. 06:15

Elever tvingades skylta med klädpriser: "Väldigt privat"

Under en föreställning på Textilmuseet tvingades elever skylta med priset på sina kläder. – Det kändes som att man pekade vilka av oss som är fattiga och vilka som är rika, säger en elev till BT..

Sydöstran - 23 jan 18 kl. 06:00

Nytt försök att skylta till handelsområde

Förra gången sa Trafikverket nej. Nu gör kommunen ett nytt försök att göra Viggen vid E22 till en officiell rastplats och skylta upp handelsområdet. – Området går från åker till handelsområde.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Tågstoppet har kostat miljoner

Slutnotan för det långvariga tågstoppet efter branden i Hässleholm kommer att landa på minst tio miljoner kronor för Skånetrafikens del, enligt en första bedömning..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Nu rustas Tingbergsvallen upp: "Ett år för sent"

Turerna kring Kungsbackas hemmaarena verkar få en lösning – till 2020..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Skjuts för amerikansk bostadsförsäljning

En stark arbetsmarknad och gynnsamt ränteläge bidrog till att lyfta amerikansk bostadsförsäljning i juli. En ökning med 2,5 procent betydde en beräknad årstakt på 5,42 miljoner enheter enligt statistik från National Association of Realtors (NAR). Detta toppade ekonomernas förväntningar vilket i sin tur låg på 5,39 miljoner, enligt Reuters prognos..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Higab klarar inte uppdraget som stadsutvecklare

Nu måste kommunstyrelsen skapa förutsättningar för att se över bolagets framtid, skriver flera representanter från Demokraterna..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Stena Bulk i möte med Irans utrikesminister

Stena Bulks vd har haft ett möte med Irans utrikesminister Javad Zarif under hans Sverigebesök med anledning av den beslagtagna oljetankern Stena Impero. Om det kommer att ta processen framåt är dock oklart..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Danske golfstjärnan nekar till brott

Thorbjørn Olesen nekar till de anklagelser som riktats mot honom..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Utan mer pengar står förskolekrisen för dörren

Göteborg riskerar stå inför en förskolekris av aldrig tidigare skådat slag, skriver Mimmi von Troil, vd för branschorganisationen FSO..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Nytt pris ska uppmärksamma litteraturkritiker

Författarförbundet instiftar ett nytt kritikerpris under namnet Madeleine Gustafsson-priset..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Avtal för att lösa konflikt Rwanda-Uganda

De spända relationerna mellan Uganda och Rwanda ska mjukas upp. De båda ländernas presidenter, Yoweri Museveni och Paul Kagame, har undertecknat en överenskommelse i Angola för att lugna ner läget och lösa tvistefrågorna..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Skivrecension: Attentat "Punkhjärta"

Mats Jönsson har trycket kvar i rösten men punkbandet Attentat känns väl inte helt relevant 2019..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.