UNT > Lokalt

Saturday, 17 August, 19:15

UNT - 12 aug 19 kl. 20:30

Uppsalabo fast i HongkongAll flygtrafik från Hongkong stoppades under måndagen på grund av de långdragna protesterna..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Hongkong

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppsalabo, fasti , Hongkong
UNT - 28 jun 11 kl. 13:15

Dom för mord på Uppsalabo står fast

Riksåklagaren, RÅ, anser inte att det finns skäl att överklaga hovrättens fängelsedom mot en 18-åring från Göteborgstrakten som sköt ihjäl en 22-årig Uppsalabo på öppen gata i Stockholm i höstas..

Kristianstadsbladet - 03 okt 14 kl. 01:24

Hongkong-läget låst trots samtal


Gatudemonstranterna i Hongkong har gått med på samtal med den administrativa kinesiska enhetens "regering" för att diskutera sina krav, men slår samtidigt fast att ockupationen av affärsgatorna kommer att fortsätta fram till dess att kravet på demokratisk rösträtt har uppnåtts."Hongkongs studentfederation kommer att ha ett öppet möte med chefssekreteraren för den administrativa enheten (som Hongkong benämns)", meddelade gruppen i ett uttalande inför fredagen.Samtidigt står gruppen fast vid kravet att Hongkongs regeringschef Leung Chun-ying måste avgå.

BT - 03 okt 14 kl. 01:24

Hongkong-läget låst trots samtal

Gatudemonstranterna i Hongkong har gått med på samtal med den administrativa kinesiska enhetens "regering" för att diskutera sina krav, men slår samtidigt fast att ockupationen av affärsgatorna kommer att fortsätta fram till dess att kravet på demokratisk rösträtt har uppnåtts. "Hongkongs studentfederation kommer att ha ett öppet möte med chefssekreteraren för den administrativa enheten (som Hongkong benämns)", meddelade gruppen i ett uttalande inför fredagen.Samtidigt står gruppen fast vid kravet att Hongkongs regeringschef Leung Chun-ying måste avgå.

Nerikes Allehanda - 11 nov 14 kl. 05:09

Gästkrönika: Hongkong kämpar för sin frihet!

Under denna höst har gator och torg i Hongkong ockuperats av tiotusentals demonstranter. Utrustade med paraplyer för att skydda sig mot det fallande regnet och kravallpolisens tårgas och pepparspray protesterade de mot att Kinas regering fattat beslut om att valet som utlysts till 2017, där Hongkongs näste ledare skulle komma att väljas, inte kommer att bli det fria val som tidigare utlovats.I stället har Kina tydligt och klart deklarerat att valet kommer att kunna hållas – men att man förbehåller sig rätten att besluta om vilka kandidater som får ställa upp!

SVT - 23 feb 19 kl. 10:38

Saudiska systrar fast i Hongkong – fruktar dödsstraff om de deporteras

Två saudiska systrar har flytt sin familj och sitter fast i Hongkong. Nu fruktar de för sina liv om de deporteras till hemlandet. – Antingen kommer vi att dödas eftersom de vill få bort skammen över att vi kvinnor gav oss av på egen hand, eller så kommer de att tvinga oss att gifta oss med våra kusiner, säger 20-åriga Reem..

SR - 13 aug 19 kl. 19:25

Kan bli tufft för svenska Hongkong-resenärer

De svenska resenärer som är fast i Hongkong på grund av demonstranternas ockupation av flygplatsen kan komma att få det svårt när det gäller ersättningar. Allt beror på hur flygbolagen väljer att tolka det som händer i Hongkong..

Uppsalanyheter.se - 16 sep 15 kl. 19:25

Uppsalabo åtalas för smuggling av laserpekare

En 34-årig uppsalabo åtalas vid Attunda Tingsrätt för smuggling av en laserpekare samt 400 stycken cigaretter.En 34-årig uppsalabo åtalas vid Attunda Tingsrätt för smuggling av en laserpekare samt 400 stycken cigaretter.   Det var i slutet av november 2014 som den 34-årige uppsalabon i samband med en inresa från Egypten underlåtit att till Tullverket anmäla en laserpekare till tullbehandling.

Uppsalanyheter.se - 08 jun 16 kl. 02:31

Uppsalabo anmäler kriminalvården till Justitieombudsmannen

En uppsalabo inlåst på kriminalvårdsantalten i Skogome har anmält anstalten till Justitieombudsmannen. Mannen som sitter inlåst på isoleringsavdelning har enligt anmälan vägrats träffa läkare trots att han mår psykiskt dåligt.En uppsalabo inlåst på kriminalvårdsantalten i Skogome har anmält anstalten till Justitieombudsmannen.

Sydsvenskan - 06 dec 11 kl. 08:24

Lundastudenter ska tävla i Hongkong

Foto: Privat
Camilla Wengholm vann den nationella finalen av KPMG International Case Competition och 40 000 kronor tillsammans med tre andra masterstudenter i ekonomi.
Hur ska Google hantera den svåra situationen i Kina? ??

SR - 27 aug 13 kl. 12:59

Hushållerskor i Hongkong arbetar under slavliknande förhållanden

I Hong Kong anklagas ett par för att ha bundit fast sin hemhjälp och lämnat henne utan mat och vatten i fem dagar medans de åkte på semester. Rättegången kastar ljus över förhållandena för hundratusentals kvinnor från Sydostasien som arbetar i hemmen i Hongkong..

Fler nyheter från UNT

UNT - 2 timmar sedan

Ny hamburgerkedja till Bolandcity

En ny hamburgerkedja..

UNT - 2 timmar sedan

Säkrare trafik vid skolan

Under sommaren och hösten pågår ett arbete med att höja trafiksäkerheten runt Gransäterskolan..

UNT - 11 timmar sedan

Elevflytten inleds redan på måndag

Barn- och utbildningsnämnden har beslutat att de sista eleverna på Snesslinge skola ska slussas över till Edsskolan redan från terminsstarten nu i höst..

UNT - 21 timmar sedan

Här säger Uppsala hej då till Labyrint

Regnet hade avtagit och stämningen var förväntansfull i kön in till Flustret där Labyrint uppträdde tillsammans för sista gången under fredagen..

UNT - 23 timmar sedan

LARM: MC och bil i olycka på E4

Trafikolycka på E4 norr om Tierp..

UNT - Igår: 16:35

Kraftig villabrand i Bålsta

Fullt utvecklad brand strax utanför Bålsta..

UNT - Igår: 15:48

Nej, det blir ingen Håbomässan 2020

Det blir ingen företagsmässa i Håbo nästa år..

UNT - Igår: 13:00

”Barn kommer sluta lyssna på tjat och kommandon”

Föräldrastödsprogrammet i Knivsta kommun fortsätter för tionde året i rad..

UNT - Igår: 13:24

Holmström åker gärna på loppis

Vad gör Uppsalas profiler på sommarsemestern?.

UNT - Igår: 12:55

Vandring för en tryggare stad

Att vuxenvandra är ett enkelt sätt att göra en samhällsinsats och nu söker kommunen fler vuxenvandrare till hösten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.