Kristianstadsbladet > Lokalt

Saturday, 24 August, 10:50

Kristianstadsbladet - 12 aug 19 kl. 20:30

Kommunen: ”Processen går åt rätt håll, bakteriehalten sjunker”Det har gått tolv dagar sedan kommunen gick ut med kokningsrekommendation på dricksvattnet i Olseröd, Degeberga Sommarby, Juleboda och Rigeleje. På måndagen uppger kommunen att de 500 berörda hushållen måste fortsätta koka vattnet. .
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Olseröd, Sommarby, Rigeleje

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunen, Processen, går, åträtt , håll, bakteriehalten, sjunker
Trelleborgs Allehanda - 29 sep 11 kl. 06:30

Kommunen vill skjuta på den rättsliga processen

Foto: Lars Brundin
Trelleborg vill att den rättsliga processen mot kommunen, för att felaktigt ha placerat tvillingarna Robin och Rasmus Sjöholm i särkola, ska skjutas på framtiden. I grunden anser kommunen att man inte gjort något fel i ärendet.
Robin och Rasmus Sjöholm vann i maj i år en delseger mot Vellinge kommun som på felaktiga grunder placerade bröderna i särskola år 2000.

Skånskan - 13 jun 19 kl. 05:00

Kommunen: ”Vi har inte avrått någon”

ESLÖV På kommunen bekräftar man att husspekulanter hört av sig för att få information om föroreningarna i marken vid det gamla Gasverksområdet.– Vi har fått några samtal. Både från mäklaren och från en del av de köpare som var intresserade, säger Martin Enström som arbetar på miljöavdelningen och som är projektledare för Gasverksprojektet.

YLE - 12 mar 17 kl. 20:00

Vård- och landskapsreformen: "Kommunen tar hand om förebyggande vården med långa tänder"

Vi har vant oss vid att kommunen finns med i familjens liv från vaggan till graven vad gäller social- och hälsovården. Landskapsreformen ändrar radikalt på det. Från och med år 2019 återstår bara den förebyggande vården i kommunens regi.

Skånskan - 03 feb 16 kl. 13:00

”Processen läggs på is”

Skurup Kommunen står fast vid sin tidigare inställning: Hembygdsföreningen måste få fram en stor del av de nödvändiga pengarna innan det kan bli tal om bidrag.Initiativet till en möjlig återuppbyggnad av Skivarps mölla kommer inte att tas av kommunen. Det menar kommunalrådet Pierre Esbjörnsson (S).

Trelleborgs Allehanda - 07 feb 12 kl. 06:45

Skadeståndsprocess mot kommunen har inletts

Igår inleddes den rättsliga processen som ska avgöra om två elever som felaktigt placerades i särskola har rätt till skadestånd från Trelleborgs kommun. Lösningen kan bli en förlikning mellan parterna.
Fallet rör tvillingbröderna Robin och Rasmus Sjöholm som hösten 2001 började i grundsärskolan i Trelleborg.

TA - 31 dec 11 kl. 06:30

Ulf Bingsgård: "Man har bromsat upp processen"

Planeringen och underlagen för projektet är klara. Men politisk feghet har stoppat de avgörande besluten och hindrat arenabygget. Det menar kommunalrådet Ulf Bingsgård (M).

SmålandsPosten - 14 maj 14 kl. 06:47

Fastighetsägare riktar kritik mot kommunen

Det har blivit allt svårare att bedriva fastighetsverksamhet i Älmhult. Det menar Fastighets­ägarna syd som nu kallar politiker och tjänstemän till möte. Bland annat ska kommunens sätt att behandla planärenden diskuteras.

YLE - 22 maj 17 kl. 15:41

Bankhusaffären i Sjundeå: Sparbanksstiftelsen kräver att kommunen köper timmar i nya hallen

Sparbanksstiftelsen i Sjundeå vill inte skänka bankhuset till kommunen. Stiftelsen kräver nu att kommunen anvisar 170 000 euro för barn och unga för att köpet ska bli av. Stiftelsen vill att minst hälften av pengarna ska gå till idrottsturer i nya bollhallen.

Skånskan - 05 jul 19 kl. 20:00

”Klart att kommunen fallerat”

ystad I en rapport om hur de fyra Ystadbarnen kunnat bli utan skolgång anser kommunen att man följt rutinen för skolpliktsbevakning.
Ordförande i barn- och familjenämnden är samtidigt kritisk mot kommunens och sitt eget agerande.Efter HD-Sydsvenskans uppmärksammade avslöjande om den isolerade familj som hållit fyra av sina barn borta från skolgång begärde Skolinspektionen ett yttrande från Ystads kommun vilket nu har inkommit.

Alingsås tidning - 29 jun 18 kl. 14:40

Kommunen vill överklaga miljonböter

Fem miljoner kronor i böter för brott mot lagen om offentlig upphandling, LOU.
Nu tänker Alingsås kommun överklaga domen från förvaltningsrätten. I dag, fredag, kom Förvaltningsrätten i Göteborg med dom i ärendet som handlar om kommunens treåriga avtal med Bräcke Diakoni om driften av vårdboendet Ginstgården.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 5 timmar sedan

Sveriges enda melonodling hittas i Tollarp

Kenneth och Marie Jönsson i Tollarp har Sveriges enda storskaliga melonodling. Det är en givande, rolig, populär men framför allt svår sysselsättning. – Tjusningen i odlandet är att det är en gambling.

Kristianstadsbladet - 5 timmar sedan

”Vi trycker på vikten att knyta matematiken till verkligheten”

I samband med skolstarten blev lärarbristen en högaktuell fråga. Ett av ämnena som det är speciellt svårt att rekrytera lärare till är matte. Kristina Juter är professor i matematikdidaktik på Högskolan Kristianstad och jobbar på att öka intresset för matte..

Kristianstadsbladet - 13 timmar sedan

Hur får man mer liv i centrum?

I väntan på Öppet rådhus i oktober på temat innerstadens framtid gav Kristianstadsbladet sig ut på stan och frågade folk vilka förslag som finns redan nu. .

Kristianstadsbladet - 15 timmar sedan

Initiativtagare till upprop ska ha kastat skål mot Café Davids chef

Jonas Arvidsson, initiativtagare till uppropet för ett säkrare Kristianstad, anklagas för att med full kraft ha kastat en glasskål mot Café Davids chef Sara Larsson på hennes kontor..

Kristianstadsbladet - 18 timmar sedan

Ny lekplats för små barn står klar – ”Öppnar vilken dag som helst”

Inhägnad står lekplatsen och väntar på lekande barn utanför Galleria Boulevard. C4 Teknik och Handelsstaden slog sina kloka huvuden ihop och lekplatsen är resultatet. .

Kristianstadsbladet - 19 timmar sedan

Brand i traktor och höbalar

Kristianstadsbladet - 20 timmar sedan

Populärt biljettsläpp till Håkan Hellströms konserter

Biljetterna till Håkan Hellströms konserter nästa sommar försvann snabbt. De som skrivit upp sig på Coops biljettlista kunde hämta ut sina bokade biljetter. .

Kristianstadsbladet - 20 timmar sedan

Två personbilar i krock vid skola – stort pådrag

Två personbilar har kolliderat i höjd med Söderportskolan. .

Kristianstadsbladet - 22 timmar sedan

Brott: Hundpatrull hittade stulen barnvagn

Little Kids Corner på Långebrogatan drabbades natten mot torsdag av inbrott. Bytet blev en barnvagn som polisens hundpatrull senare hittade i ett närliggande buskage..

Kristianstadsbladet - Igår: 10:36

Olycka vid omkörning på väg 21

En olycka inträffade i samband med en omkörning på väg 21 på fredagsförmiddagen. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.