SR > Nyheter

Sunday, 18 August, 04:35

SR - 12 aug 19 kl. 19:55

Ekonomer: Riksbankens verktygslåda är tomHur effektiv är en noll- eller minusränta vid en lågkonjunktur? Det är en fråga som sysselsätter många ekonomer. En av dem är Klas Eklund, som varnar för att Riksbanken spelat ut alla sina kort vid en eventuell kris. Nu efterlyser han större insatser från finanspolitiken..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Klas Eklund, Riksbanken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekonomer, Riksbankens, verktygslådaär , tom
SvD - 01 feb 16 kl. 06:14

Professor: "Riksbanken agerar dumt och verktygslådan är tom"

Riksbanken tvingas fatta dumma beslut som kan leda till stora förluster längre fram. Det anser professor Annika Alexius, som riktar svidande kritik mot Riksbankens saktfärdighet..

SR - 12 mar 14 kl. 06:30

Blivande ekonomer lär sig inte om hållbarhet

Dagens ekonomstudenter som ska bli framtidens beslutsfattare får väldigt lite kunskap om miljöfrågor och hur ekonomiska beslut påverkar till exempel klimatet. Det säger miljöekonomen Tom Green som forskar vid Stockholm Resilience Center och som undersökt ekonomisk kurslitteratur..

SVT - 19 okt 14 kl. 20:58

Ekonomer sågar finansministerns beskrivning

”Ladan är tom och bordet är rensat.” Finansministern målar upp en mörk bild av statens finanser. Men flera tunga ekonomerna håller inte med..

Ekonomistas - 06 apr 16 kl. 05:25

Flyktingkrisen – lösningen på penningpolitikens rävsax?

Detta är ett gästinlägg av Göran Hjelm som är ek dr i nationalekonomi och forskningschef vid Konjunkturinstitutet (@GoranHjelm). För att undvika att fastna i för låg inflation har sedan finanskrisens utbrott 2008 en rad ovanliga penningpolitiska åtgärder vidtagits i många länder. I flera länder har dessa åtgärder inte räckt för att få en positiv spiral med högre inflationsförväntningar och högre inflation.

SVT Debatt - 20 feb 14 kl. 14:49

Attefall: S sätter P för ökat bostadsbyggande

BOSTÄDER Socialdemokraternas bostadspolitiska verktygslåda är i praktiken tom – förutom på subventioner. Om de vinner valet kommer byggandet av hyreslägenheter att stanna av helt. I dag skrev Socialdemokraternas bostadspolitiska talesperson Veronica Palm en debattartikel om bostadspolitiken, och i kväll möts vi i SVT Debatt.

TA - 17 apr 13 kl. 13:13

Svagare krona, börsen faller

Kronan har tappat mot både euron och dollarn efter Riksbankens räntebesked, och räntorna har sjunkit kraftigt. Stockholmsbörsen har fortsatt nedåt under dagen.
Klockan 13 hade OMXS-index sjunkit 1 procent till 361,1.

BT - 15 jan 14 kl. 09:56

Jobben största frågan under partiledardebatt

Skola och jobb. Det är frågor som partiledarna lär strida om när de i dag drabbar samman i årets första partiledardebatt. Fredrik Reinfeldt inledde partiledardebatten med att konstatera att jobben är valets huvudfråga.

PrivataAffärer - 09 nov 18 kl. 11:26

Hernhag: Ett investmentbolag värt att behålla

Köp Marcus senaste bok: Bli rik och fri med aktier Investgubben: Jag har följt dina råd med investmentbolagen Bure, Investor och Latour. Utvecklingen har varit långt över förväntan. Bure har varit bäst.

DN - 02 jun 14 kl. 00:05

”Största bostadsreformerna på åratal – då säger S nej”

Regeringen har lanserat en omfattande reformagenda inom bostadspolitiken. Förenklade regler och sänkta avgifter ska snabba på byggprocessen. Men S säger nej – samtidigt som deras egen bostadspolitiska verktygslåda är tom, skriver bostadsminister Stefan Attefall (KD)..

TA - 04 jul 14 kl. 09:20

Marginellt dyrare för resenärer


Riksbankens rekordsänkning av räntan ledde till att den svenska kronan försvagades. De betyder att svenskarnas utlandsresor blir dyrare. Men det handlar inte om någon stor dramatik, sannolikt bara marginella fördyringar.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

KD utreder Kinakoppling

Efter P1-programmet Konflikts avslöjande att Kristdemokraten Lydia Liu, kommunfullmäktigeledamot i Nacka, haft kontakter med kinesiska kommunistpartiets påverkansorganisation Enhetsfronten kommer Kristdemokraterna att utreda det som hänt..

SR - 5 timmar sedan

Regeringen vill se digitalt vaccinationsregister

Regeringen vill införa ett digitalt vaccinationsregister som ska göra det enklare för patienter och sjukvård att ha koll på vilka vaccinationer människor har tagit. En snabbutredning har därför tillsatts..

SR - 5 timmar sedan

Uppåt 50 000 hemlösa efter storbrand i Dhaka

15 000 bostäder förstördes i en brand som bröt ut i slumområdet Chalantika i Bangladeshs huvudstad Dhaka..

SR - 7 timmar sedan

Danskt gränsförslag får blandade reaktioner

Flera stödpartier åt den socialdemokratiska regeringen i Danmark är skeptiska till förslaget om att stärka övervakningen vid gränsen till Sverige..

SR - 8 timmar sedan

Trump överväger att terrorklassa antifascister

Det är fortfarande lugnt i staden Portland i den amerikanska delstaten Oregon där det senare under kvällen väntas hållas en stor vit-maktdemonstration som väntas mötas av motdemonstranter..

SR - 8 timmar sedan

Attacken i Norge var ämnad att skrämma muslimer

Den terrormisstänkte 21-åringen i Norge har medgett att dådet hade religiösa motiv. Det uppger åklagaren efter nya förhör i dag..

SR - 11 timmar sedan

Lågmälda protester i Moskva

I Moskva hade många väntat ännu en helg med stora demonstrationer, men det blev det inte. Istället anordnade proteströrelsen mindre enskilda manifestationer på flera platser i staden..

SR - 12 timmar sedan

Svensk man häktas: Smugglade in heroin och kokain i lönnfack

I Danmark har en svensk man i 60-årsåldern häktats misstänkt för att vara inblandad i det drognätverk som det gjordes en samordnad europeisk insats mot i juni..

SR - 12 timmar sedan

Spelautomater väcker debatt i Finland

I Finland pågår en livlig debatt om statens spelmonopol och spelberoende..

SR - 13 timmar sedan

Lärare protesterar i Hongkong

Tusentals Hongkongbor har gått ut på gatorna i en ny våg av regeringskritiska protester. Demonstrationerna har huvudsakligen gått lugnt till, även om stämningen mellan demonstranter och poliser blev något mer konfrontativ framåt kvällen lokal tid..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.