BT > Nyheter

Wednesday, 21 August, 21:55

BT - 12 aug 19 kl. 19:37

Norge klarar inte extremismenNorges statsminister Erna Solberg vill ha svensk hjälp för att bekämpa högerextremismen. .
Läs mer på BT
Läs mer om:
Erna Solberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norge, klararinte , extremismen
Skånskan - 21 okt 16 kl. 05:00

Ta den våldsbejakande extremismen på allvar

OPINION Bland de som rest till Syrien för att kriga för IS finns det också de som nu tröttnat på att halshugga och lemlästa och vill hem till trygga Moder Svea igen. Hur ska vi ta emot dessa? Med vidöppna armar?

Sydsvenskan - 10 sep 11 kl. 06:30

Extremismen växer när populister backar Högerextremismen växer i skuggorna

De högerpopulistiska partierna är på reträtt i både Sverige, Norge och Danmark. Men aktiviteten på högerextrema internetsajter och bloggar växer.
Efter Anders Behring Breiviks terrordåd i Norge den 22 juli har extremhögern gått kraftigt tillbaka i de tre skandinaviska länderna.

Dagen - 23 nov 11 kl. 03:00

Muslimer och kristna i Norge gör gemensam sak mot extremism

Nu presenterar kristna och muslimska ledare i Norge gemensamma råd om hur extremism i alla former kan bekämpas. - Detta är avsett som en verktygslåda för alla som vill stå emot religiös extremism, säger Berit Hagen Agöy, generalsekreterare i ekumeniska Mellomkirkelig råd för den norske kirke.

Det var på i går förmiddag som det norska ekumeniska rådet, Mellomkirkelig råd för Den norske kirke, och Islamsk råd Norge presenterade ett gemensamt uttalande mot religiös extremism.

Sydsvenskan - 19 jan 12 kl. 06:30

Under pälsen på extremismen

De hatade. Om radikalhögerns måltavlor. Atlas reportage.

YLE - 24 jan 17 kl. 13:37

Norge behöver sjukskötare - rekryterar i Finland

Behovet av sjukskötare är stort i Norge. Därför befinner sig nu det norska bemanningsföretaget Dedicare på rekryteringsturné i Finland. Under tisdagen besökte man Vasa.

Barometern - 11 jul 14 kl. 06:47

Klarar Sahlin den nya rollen?

För bara någon vecka sedan pekades Mona Sahlin ut som en möjlig minister i en eventuell kommande S-regering. På torsdagen utnämndes hon i stället av Alliansregeringen som ny samordnare mot våldsbejakande extremism. En politisk comeback ter sig alltså mindre trolig oberoende av valutgång.

Barometern - 11 jul 14 kl. 06:47

Klarar Sahlin den nya rollen?

För bara någon vecka sedan pekades Mona Sahlin ut som en möjlig minister i en eventuell kommande S-regering. På torsdagen utnämndes hon i stället av Alliansregeringen som ny samordnare mot våldsbejakande extremism. En politisk comeback ter sig alltså mindre trolig oberoende av valutgång.

YLE - 19 jan 15 kl. 03:50

Oljerean hårt slag för Norge – men ger Finland möjligheter

För de oljeproducerande länderna är prisraset på råolja ett hårt slag. Norrmännen väntas gå miste om mångmiljardbelopp, men tvingas samtidigt till omstrukturering som kan skapa finländska affärsmöjligheter. Sedan förra sommaren har priset på Nordsjöolja mer än halverats, vilket gynnar merparten av världens ekonomier.

TA - 25 jul 11 kl. 11:38

Psykiatriprofessorn chattade om attentaten i Norge

Sten Levander, professor i rättspsykiatri, chattade om mentala aspekter av Anders Behring Breiviks dödande attacker.
Orolig förälder: Är fallet Breivik främst en fråga om hans psykiska status (en sjukvårdsfråga) eller är problemet att samhället inte haft koll på att han samlat vapen och sprängmedel (en polisiär fråga)? Vad kan vi i Sverige göra för att våra potentiella "Breivikar" inte skall ha möjlighet att göra något liknande?

Dagens PS - 15 jul 19 kl. 08:12

Därför klarar inte Sverige en elbilsboom

Den norska modellen stupar av flera skäl, konstaterar experter. SvD Näringsliv har pratat med branschproffs som varken tror eller är säkra på om det är klokt om Sverige skulle få samma drag på elbilsmarknaden som i vårt grannland. I Norge är nästan sju av tio nya bilar elbilar.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Cupfiasko för nollat Norrby: ”Vi var bedrövliga”

Ett tafatt Norrby kunde inte stå emot ett hungrigt hemmalag. Därmed är Boråslaget utslaget ur svenska cupen. – En klassisk cupskräll.

BT - 45 minuter sedan

Dackarna till semifinal

BT - 1 timme sedan

Ny smäll för Djurgården – föll i sjätte raka

Sex raka förluster. Krisen fortsätter för Djurgården. Stockholmslaget föll med 1–4 hemma mot Örebro i den damallsvenska fotbollen och är fortsatt fast i bottenstriden..

BT - 1 timme sedan

Ganska beskedligt när männen kärleksstrejkar i framtidens Borås

Författaren har en sympatisk ambition med sin berättelse om en framtida kvinnodominans med åtföljande kärleksstrejk. Men romanen hade tjänat på mer dynamiska inslag i innehållet..

BT - 1 timme sedan

Variation och hantverksskicklighet hos Boråsbygdslyriker

Föreningen Boråsbygdslyriker har gjort det igen. Ännu en antologi med medlemmarnas dikter har sett dagens ljus. Recensenten Peter Grönborg har läst..

BT - 1 timme sedan

Ymer närmar sig US Open

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.