DN > Utrikes

Wednesday, 21 August, 05:23

DN - 12 aug 19 kl. 19:27

Högskolor dåliga på att rekrytera kompetenta utan studentexamenTrots 30 miljoner och två års intensivt arbete har högskolorna inte lyckats enas om hur de ska rekrytera sökande utan studentexamen. Regeringen vill att erfarenhet ska räknas, men det går trögt i akademikervärlden..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Högskolor, dåligapå att , rekrytera, kompetentautan , studentexamen
Barometern - 16 jul 14 kl. 06:30

Folkhögskolor är också friskolor

Folkhögskolelever saknar numera möjlighet att antas på polisutbildningarna. Detta sedan reglerna ändrats av den nya Rekry­teringsmyndigheten. Numera är det endast betyg från gymnasieskolan som ger meritpoäng.

Barometern - 16 jul 14 kl. 06:30

Folkhögskolor är också friskolor

Folkhögskolelever saknar numera möjlighet att antas på polisutbildningarna. Detta sedan reglerna ändrats av den nya Rekry­teringsmyndigheten. Numera är det endast betyg från gymnasieskolan som ger meritpoäng.

Kristianstadsbladet - 30 aug 17 kl. 00:01

Rätt att lägga ner dåliga utbildningar

Dåliga högskolor och universitet ska läggas ner, och högskolor ska bli lokala campus till universitet. Så åsiktar sig ledarsidan i Kristianstadsbladet den 28 augusti..

YLE - 12 maj 18 kl. 06:00

Handelsgillet vill rekrytera unga men faller på könsfrågan – Ordförande Johan Hjelt: Av de aktiva i förvärsvlivet är hälften kvinnor, så är det bara

Goda råd är dyra för Handelsgillet så länge stadgarna tillåter enbart män i verksamheten. Högskolor och organisationer vill eller kan inte samarbeta och verksamheten för den ålderstigna medlemskåren är inte attraktiv för de yrkesverksamma i dag. Vi måste tänka om nu, säger ordförande Johan Hjelt i en intervju till Svenska Yle..

Expressen - 08 mar 14 kl. 03:30

Expressen Ledare: Rädda våra högskolor

Allt medan Folkpartiet och dess ledare Jan Björklund samlas i Örebro för riksmöte, rinner de dåliga nyheterna om Sveriges utbildningsväsende in. I veckan kom Times Higher Educations lista över världens 100 mest ansedda universitet. Det enda svenska lärosäte som håller ställningarna är numera Karolinska Institutet..

YLE - 28 jun 16 kl. 19:00

Finländska skolor är dåliga på att exportera sitt kunnande

Undervisnings- och kulturminister Sanni Grahn-Laasonen (Saml) tog på tisdagen emot en rapport om hur regeringen kunde undanröja hinder för en utbildningsexport. Hon intygade att intresset för finländsk utbildning är överraskande stort. - Vi har ett gott rykte ute i världen och vår utbildningskunskap är vida känd.

Kristianstadsbladet - 17 maj 19 kl. 05:00

Kommunen söker högskolesamarbete – vill att dåliga skolresultat analyseras

Bromölla kommun vänder sig nu till högskolor och universitet. Detta för att få klarhet i varför grundskoleelevernas resultat ser ut som de gör. Frågan initierades av Jenny Önnevik (S).

Magazin24 - 25 mar 13 kl. 13:09

"Utbildningssystemet måste hänga med"

Socialdemokraterna i Västmanland menar att regeringens politik innebär att högskolor och universitet måste stänga dörren i ansiktet på studiemotiverade och begåvade unga människor. En ny rapport från Universitetskanslersämbetet visar att regeringens politik har lett till att antalet utbildningsplatser har minskat med 11 700 på landets högskolor och universitet under förra året. På Mälardalens högskola har antalet utbildningsplatser minskat med 377.

Opinionen.se - 29 jun 13 kl. 09:10

Många studenter får inte rätt jobb

Två av fem nyutexaminerade från landets högskolor har inte fått ett kvalificerat jobb ett år efter examen, konstaterar Svenskt Näringsliv som under sex år mätt högskolestudenters jobbchanser. ? Det finns brister i det svenska utbildningsväsendet som leder till matchningsproblem på arbetsmarknaden ?

Sydsvenskan - 31 mar 15 kl. 14:13

Regeringen ändrar forskningspolitiken i smyg

Sverige är ett av de länder i världen som satsar mest på forskning. Under alliansregeringen var satsningarna på området rekordhöga och tack vare att det än så länge är alliansens budget som gäller, är det årliga tillskottet till forskning och innovation i år, 8 miljarder högre än det var 2009. Det motsvarar en ökning på 26 procent.

Fler nyheter från DN

DN - 6 timmar sedan

Universitet i USA varnar: Spring, göm er eller slåss

Louisiana State University varnar nu för att det kan finnas en beväpnad person inne på universitetets område: Spring, göm er eller slåss, skriver man på sin webbplats..

DN - 8 timmar sedan

Över 100 befaras ha drunknat i Medelhavet

Över 100 personer befaras ha drunknat då en båt full av migranter sjönk utanför Libyens kust på tisdagen, enligt Läkare utan gränser..

DN - 8 timmar sedan

Volkswagen planerar batterifabrik i Tyskland

Volkswagens elbilschef bekräftar planer på en batterifabrik med svenska Northvolt i Tyskland. Han säger också att bolaget undersökt möjligheten att köpa en koboltfabrik i Kongo….

DN - 8 timmar sedan

9-årig flicka bets ihjäl av tre hundar när hon cyklade

En 9-årig flicka i Detroit anfölls av tre hundar och bets ihjäl trots att vittnen kastade sten på hundarna. – De slutade inte, berättar en man som försökte stoppa attacken för….

DN - 9 timmar sedan

Regeringen ska stoppa penningtvätt på Kronofogden

Finansminister Magdalena Andersson lovar nu att ta fram lagar som stoppar penningtvätten på Kronofogden..

DN - 10 timmar sedan

Förtryck i fokus när Wallström mötte Irans utrikesminister

Irans utrikesminister Mohammed Javad Zarif kom till Sverige för att få stöd i handelsbojkotten från USA. .

DN - 10 timmar sedan

Farofylld färd till iskall måne – som kan ha liv

Nasa lämnade på tisdagen klartecken för en rymdsond som ska försöka få en glimt av det liv man hoppas kan dölja sig under en av Jupitermånarnas kilometertjocka istäcke..

DN - 11 timmar sedan

Hjälp från prinsessan räckte inte till medalj

Rotterdam. Det blev en spännande andra dag i EM-staden Rotterdam när lagmedaljerna i dressyr skulle delas ut..

DN - 11 timmar sedan

Friad för mord efter missfall – nu kräver hon rättvisa för andra kvinnor

Den friande domen mot 21-åriga Evelyn Hernández i El Salvador välkomnas i hela världen. För två år sedan dömdes hon till 30 års fängelse för mord sedan hon fått ett dödfött barn..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.