SVT > Inrikes

Monday, 19 August, 18:50

SVT - 12 aug 19 kl. 19:02

Kriminalvården: Fler borde kunna avtjäna straff med fotbojaKriminalvården brottas med överfulla fängelser och anser att fler dömda brottslingar borde kunna avtjäna sitt straff med fotboja. Nu har man skrivit till regeringen där man ber dem att ändra nuvarande lagstiftning..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kriminalvården, Fler, bordekunna , avtjäna, straffmed , fotboja
Sydsvenskan - 20 jul 19 kl. 07:28

Kriminalvården: sätt fler i fotboja

Kriminalvården vill att fler ska avtjäna sina straff med fotboja i hemmet – under effektivare övervakning med hjälp av GPS. Det kan vara räddningen för de allt mer överbelagda fängelserna, anser myndigheten. Har du fotboja avtjänar du ditt straff i din.

Helsingborgs Dagblad - 20 jul 19 kl. 07:28

Kriminalvården: sätt fler i fotboja

Kriminalvården vill att fler ska avtjäna sina straff med fotboja i hemmet – under effektivare övervakning med hjälp av GPS. Det kan vara räddningen för de allt mer överbelagda fängelserna, anser myndigheten. Har du fotboja avtjänar du ditt straff i din.

Cornucopia - 02 mar 19 kl. 08:49

Överfulla häkten - då drar Kriminalvården ner på transporter

Ekot rapporterar att häkten och fängelser är överfulla. Bloggen kan då berätta att som en del av neddragningarna Moderaternas och Kristdemokraternas budget innebär för den sista instansen i rättsväsendet i form av Kriminalvården, så kommer halva organisationen för transporter av fångar att sägas upp i besparingar och situationen kommer bli ännu värre.
Numera nedlagt fängelse, samtidigt som det saknas fängelseplatser.

UNT - 20 jul 19 kl. 07:28

Kriminalvården: sätt fler i fotboja

Kriminalvården vill att fler ska avtjäna sina straff med fotboja i hemmet – under effektivare övervakning med hjälp av GPS..

NSD - 20 jul 19 kl. 07:28

Kriminalvården: sätt fler i fotboja

Kriminalvården vill att fler ska avtjäna sina straff med fotboja i hemmet – under effektivare övervakning med hjälp av GPS..

GöteborgsPosten - 20 jul 19 kl. 07:28

Kriminalvården: sätt fler i fotboja

Kriminalvården vill att fler ska avtjäna sina straff med fotboja i hemmet – under effektivare övervakning med hjälp av GPS. Det kan vara räddningen för de allt mer överbelagda fängelserna, anser myndigheten..

SR - 19 aug 17 kl. 12:00

Fler kvinnor avtjänar straff i fängelse

Brottsdömda kvinnor i Sverige som avtjänar sitt straff på fängelse blev fler under förra året. Fortsätter ökningen kan det betyda att Kriminalvården i framtiden behöver fler anstaltsplatser för kvinnor..

Cornucopia - 28 apr 17 kl. 15:35

Kriminalvården går på knäna - får ej begärda anslag

Rättsväsendet är inte bara den populistiska ytan polisen, som politikerna åtminstone låtsas bry sig om. För att inte åklagare bara ska släppa gripna hela tiden och för att olagliga faktiskt ska kunna förvaras till utvisning, och faktiskt utvisas, behövs Kriminalvården. Myndigheten begärde fjuttiga 250 MSEK för att klara tidigare uppgifter, men fick inte detta.

Expressen - 02 maj 18 kl. 01:50

Rajabis önskemål ratas av Kriminalvården

Mohammad Rajabi vill avtjäna sitt straff på Salbergaanstalten.Men Kriminalvården säger nej.Rajabi har nu börjat avtjäna sitt 14 år långa fängelsestraff för mord och mordförsök..

Cornucopia - 30 sep 15 kl. 15:51

Kriminalvården erbjuder fängelser till asylsökande

Kriminalvården ställer nu de fd anstalterna Kirseberg (Malmö) och Smälteryd (Sätila) åt MSB:s samordning av tillfälliga boenden åt de akuta asylströmmarna. Det handlar om att anläggningar som tidigare hanterade 150 respektive 64 fångar ska beredas för 500 respektive 300 asylsökande. Man har även hypotetiskt öppnat för att evakuera aktiva fängelser för att inhysa asylsökande längre fram.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

David Attenborough hyllar Greta Thunberg

Zoologen och programledaren David Attenborough är en legendar inom naturprogram. I dokumentären Klimatkrisen, som SVT sänder, tillägnas Greta Thunberg en del. Hon berättar med egna ord framför kameran varför klimatfrågan blev så viktig för henne och uppmanar till förändring..

SVT - 3 timmar sedan

Annie Lööf blir mamma igen

Centerpartiets partiledare Annie Lööf ska bli mamma igen, det berättar hon på Instagram. Vice partiordförande Anders W Jonsson kommer att gå in som ställföreträdande partiledare under Lööfs föräldraledighet..

SVT - 8 timmar sedan

Cannabismedel för barn kan tillåtas i Sverige

Ett cannabisläkemedel som riktar sig till barn kan bli godkänt i Sverige inom kort, rapporterar Sveriges Radio Ekot med hänvisning till Läkemedelsverket..

SVT - 12 timmar sedan

Hjälpmedel för bättre hållning

Personliga tränaren Sofia Åhman visar produkter som hjälper dig att få bättre hållning..

SVT - 10 timmar sedan

Satsning på lärares löner i utsatta områden kritiseras

Lärare på skolor i socioekonomiskt utsatta områden kan få 10 000 kronor extra i lönekuvertet. Men satsningen gäller bara vissa lärare och kritiseras av både forskare och skolvärlden. – Alla lärare som väljer att jobba i utsatta områden borde tjäna mer, säger rektorn Anders Carlsson..

SVT - 10 timmar sedan

Utbildningsministern tror på lönebonusen – ska locka fler lärare till utsatta områden

Regeringen tror att lönebonusen kommer höja läraryrkets attraktivitet och hjälpa skolor i utsatta områden att kunna rekrytera erfarna lärare. Samtidigt framhåller utbildningsministern att det är arbetsgivarnas ansvar att se till att alla lärare känner att de har en rättvis lön..

SVT - 12 timmar sedan

Träna bort kutryggen med 5 enkla övningar

Personliga tränaren Sofia Åhman visar övningar som gör dig rakare i ryggen..

SVT - 16 timmar sedan

Sluta röka med Fråga doktorn

Under hösten kommer erfarna tobaksavvänjare att hjälpa dig som vill sluta med nikotin i Fråga doktorns Sluta röka-grupp. Alla med ett nikotinberoende är välkomna att delta..

SVT - 23 timmar sedan

Nu öppnar ”getingmidjan” i Stockholm

Under måndagen öppnar getingmidjan, tågrälsen genom centrala Stockholm som påverkar stora delar av järnvägstrafiken i Sverige, efter sommarens upprustningsarbete. Men fortsatta tågförseningar är att vänta..

SVT - Igår: 18:29

Här är utmaningarna för att självkörande bilar ska bli verklighet

Programmen som styr självkörande bilar måste bli bättre på att förstå sin omgivning. Algoritmerna måste tränas upp genom att uppleva fler situationer i trafiken. Det säger svensken Mikael Thor som är en av de ledande experterna på självkörande-teknik..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.