DI > Ekonomi

Saturday, 17 August, 14:49

DI - 12 aug 19 kl. 19:01

Börsens vd-karusell snurrar på - men i “fel” bolagVd-turbulensen bland Stockholmsbörsens största bolag fortsätter. Nu står Sandviks huvudägare Industrivärden inför den viktiga uppgiften att fylla platsen efter Björn Rosengren. Investor har däremot löst vd-posten i ABB på ett sätt som inger förhoppning, men har istället fått ett nytt hål i Saab.  De riktiga långkörarna bland börsens storbolagschefer sitter dock stilla i båten. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Stockholmsbörsens, Sandviks, Industrivärden, Björn Rosengren, ABB, Saab

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Börsens, vd-karusell, snurrarpå men i , fel, bolag
Dagens PS - 12 apr 19 kl. 09:02

Andersson: Klyftorna ökar – börsens fel

Finansministern svär sig från ansvar för de ökade klyftorna i samhället. Det är börsen fel, hävdar hon. ”Kapitalinkomsterna ökade mycket under förra mandatperioden, bland annat för att börsen gick väldigt bra”, säger Magdalena Andersson till TT, som uppger att Stockholmsbörsens OMXS-index gick upp med med 34 procent mellan valet den 14 september 2014 och valet den 9 september förra året.

Dagens PS - 09 jun 17 kl. 08:34

Obehagligt börsläge: ”Någonting är ju fel”

Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index har stigit i sju månader i rad och under tio av elva månader. Att börsen är inne i dess längsta uppgångsfas sedan kursrevanschen efter kraschen i Lehman Brothers bäddar att en rekyl är på väg. Den kraftiga uppgången oroar analytiker som Dagens Industri talat med.

Dagens PS - 08 jan 18 kl. 09:00

Fick rätt om H&M – alla andra hade fel

H&M-analytikern outstanding – förutspådde börsraset. ”Jag fick helt enkelt inte kalkylerna att gå ihop och misstänkte att det fanns ett större strukturellt problem”, säger Carnegies analytiker Niklas Ekman till Dagens Industri, som beskriver honom som ”helt outstanding bland svenska H&M-analytiker”. Bakgrunden är förstås att han är den enda analytiker som under året sagt och hållit fast vid att placerare bör sälja klädbolagets aktie.

DI - 25 jun 18 kl. 16:48

Ulf Petersson: Börsens sämsta tid är nu

Inget kan vara mer fel än att köpa till sillen och sälja till kräftorna. Under de senaste tolv åren har nämligen sommarmånaderna juni, juli och augusti varit börsens sämsta period.  Allra tristast har sommarbörsen varit om vårens börs har varit stark..

DN - 03 apr 18 kl. 16:13

New York-börsen hissade fel flagga för Spotify

Spotify hedrades på tisdagen med en gigantisk banderoll med företagets logga på New York-börsens fasad. Men hyllningen av musikjättens svenska ursprung gick helt fel: I stället för Sveriges flagga vajade Schweiz rödvita fana från bygganden, vilket Dagens industri uppmärksammade. .

Realtid - Igår: 11:07

Tekniskt fel sinkade Londonbörsen

Londonsbörsens två huvudindex drabbades av ett tekniskt fel på fredagsmorgonen. Som följd blev handeln omkring två timmar försenad..

DI - 12 jan 16 kl. 16:27

Väst har fel förväntningar på Kina

Shanghaibörsens ras och oron för en kinesisk hårdlandning skakar på nytt världens finansmarknader.Di har samlat tre experter som tillsammans har nästan 100 års erfarenhet av Kina..

DI - 29 jan 16 kl. 08:32

Börsens ägare slår tillbaka

Stockholmsbörsen får kritik för att nya regler skulle gynna robothandlarna. "Det är helt fel", säger Lauri Rosendahl, aktiechef för Europa på Nasdaq..

SvD - 13 aug 15 kl. 19:00

Kortsiktiga beslut premieras i vd-karusellen

Börsens vd-karusell har startat i rekordfart efter sommarsemestrarna. Det borde vara läge att stanna upp och fundera på hur den här karusellen egent­ligen är konstruerad, och hur den styrs..

Kristianstadsbladet - 30 maj 14 kl. 08:07

Blandat på Asiens börser


De ledande Asienbörserna gick åt olika håll under fredagen. Vid 7.45 svensk tid hade Tokyobörsens Nikkei 225-index sjunkit med 0,3 procent medan det bredare Topixindex var oförändrat.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Romina Pourmokhtari tar över Liberala ungdomsförbundet

Liberala ungdomsförbundet (LuF) har valt 23-åriga Romina Pourmokhtari till ny förbundsordförande. Hon efterträder Joar Forsell som suttit tre år på posten och förra året valdes….

DI - 30 minuter sedan

Försäljning av interrailkort går som på räls

Svenskarnas intresse för tågresande i andra länder fortsätter att hålla i sig..

DI - 30 minuter sedan

Tusentals protesterade i Hongkong

Tusentals Hongkongbor har gått ut på gatorna i en ny våg av regeringskritiska protester.  Demonstrationerna har huvudsakligen gått lugnt till, även om stämningen mellan….

DI - 45 minuter sedan

Nostalgikernas drömbil gasar mot börsen

Gamla Indigo har blivit Lusitano och den pånyttfödda sportbilen har fått mer drag under huven. Framifrån har den fått en tuffare look medan den har behållit sitt runda bakparti..

DI - 1 timme sedan

Mellby Gårds vd: ”Nyttigt att få den käftsmällen”

Från den skånska myllan har Mellby Gård utvecklats till ett framgångsrikt miljardimperium med ­intressen i många ­branscher. .

DI - 2 timmar sedan

Analytiker: Räntorna ger nytt lyft för bopriserna

Den senaste tidens händelser, med allt fler tecken på en vikande konjunktur i Sverige och internationellt, men samtidigt också lägre räntor, innebär sammantaget att läget på….

DI - 3 timmar sedan

Kirchner skrämmer - folket flyr till dollar

Kreditvärderingsinstitutet Moody's ändrade i juli i år sin bedömning av Argentina från stabil till negativ..

DI - 4 timmar sedan

Hongkong-miljardär donerar till universitet

Hongkongs rikaste man, Li Ka-Shing, 91, har via sin stiftelse donerat motsvarande 620 miljoner kronor till ett universitet i Hongkong för uppförandet av ett institut dedikerat….

DI - 4 timmar sedan

Källor: Allt mer talar för nytt uppdrag för Shekarabi

Enligt vad Di erfar är det allt mer som talar för att nästa arbetsmarknadsminister heter Ardalan Shekarabi..

DI - 5 timmar sedan

Källor: USA:s avtal med Huawei förlängs

USA:s handelsdepartement kommer att bevilja den Huawei ett nytt uppskov, uppger källor för Reuters. Det innebär att den kinesiska telekomjätten får tillåtelse att köpa amerikanska….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.