Sydöstran > Nyheter

Monday, 19 August, 19:10

Sydöstran - 12 aug 19 kl. 18:45

Rör inte värnskatten nu5:e augusti fick jag en lång text av två bekymrade ronnebybor. Då liksom nu befinner vi oss i semestertider med nyhetstorka och låg politisk aktivitet. Själv var jag också på semester. .
Läs mer på Sydöstran

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rörinte , värnskattennu
PrivataAffärer - 19 jun 19 kl. 10:53

Regeringen vill avskaffa värnskatten

Läs också: Regeringen vill sänka pensionärsskatten nästa år Förslaget är en del av 73-punktsprogrammet mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna. ”När skatten på de högsta arbetsinkomsterna sänks kan det bli mer lönsamt för personer med rörlig lön som redan har höga inkomster att arbeta en extra timme. Det blir också mer lönsamt för dem med de högsta arbetsinkomsterna att på andr

SvD - 14 mar 13 kl. 10:52

?Värnskatten blir kvar?

Värnskatten kommer inte att kunna avskaffas under den kommande mandatperioden, om regeringen sitter kvar efter valet 2014..

DN - 18 mar 13 kl. 00:40

?Avskaffa värnskatten och gör inkomstskatten plattare?

Nytt program för FP. I en ekonomi präglad av global konkurrens är det inte den högsta skatten som ger bäst välfärd, utan det smartaste skattesystemet. Därför vill vi avskaffa värnskatten och införa en plattare inkomstskatt.

Opinionen.se - 18 mar 13 kl. 07:42

FP: ?Avskaffa värnskatten?

Folkpartiet vill avskaffa värnskatten och göra inkomstskatten plattare. Det skriver Christer Nylander, ordförande i Folkpartiets programkommitté, på DN Debatt..

Nya Wermlands Tidningen - 09 jul 13 kl. 07:30

Våga ta tag i värnskatten

Intäkterna som den statliga inkomstskatten och värnskatten ger till statskassan är, precis som med förmögenhetsskatten, ytterst marginella jämfört med vad de motar bort, skriver Jacob Broman..

GT - 23 feb 14 kl. 05:58

Värnskatten: Dags att gräva upp stridsyxan

Det råder i princip borgfred mellan de politiska lägren om den så kallade värnskatten. Bakom enigheten ligger sannolikt politiska ställningstaganden där ingen part önskar stöta sig med potentiella väljare..

DN - 21 mar 15 kl. 00:05

”Slopa värnskatten och inför arvs- och gåvoskatten på nytt”


LO och Saco överens. Det totala skatteuttaget har minskat kraftigt och kan nu inte sänkas ytterligare utan allvarliga konsekvenser. Skatten på arbete bör hållas nere, och värnskatten kan slopas – men momsen ska vara enhetlig på 25 procent och arvs- och gåvoskatten bör återinföras, skriver LO och Saco..

DI - 28 apr 15 kl. 14:45

FP vill avskaffa värnskatten

Folkpartiet vill i sin ekonomiska vårmotion bland annat avskaffa värnskatten, "modernisera" arbetsrätten, införa obligatorisk a-kassa och en tredje pappamånad samt satsa mer på försvaret.Det framgår av ett pressmeddelande..

E24 - 28 apr 15 kl. 14:50

Folkpartiet vill avskaffa värnskatten

Folkpartiet vill i sin ekonomiska vårmotion bland annat avskaffa värnskatten, "modernisera" arbetsrätten, införa obligatorisk a-kassa och en tredje pappamånad samt satsa mer på försvaret..

Kristianstadsbladet - 27 dec 17 kl. 09:56

Sjöstedt borde också vilja avskaffa värnskatten

När skatterna når en viss nivå slutar skattehöjningar att ge mer pengar till statskassan. Därför skulle det inte kosta statskassan ett öre att slopa värnskatten..

DI - 09 nov 18 kl. 19:57

Kristerssons raka besked: "Värnskatten ska avskaffas"

Moderaterna lovar att driva igenom flera av Centerns och Liberalernas hjärtefrågor om Ulf Kristersson släpps fram som statsminister. Beskedet från M-ledaren är att en avveckling av värnskatten ska inledas under mandatperioden..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 10 minuter sedan

Dator med känslig information stals vid inbrott

Någon krossade en ruta på socialförvaltningens lokaler och stal socialchefens dator. – Mycket olyckligt, det fanns en del känslig information, jag hoppas att det inte går att komma åt den, säger Miroslav Milurovic (S) ordförande i socialnämnden. .

Sydöstran - 4 minuter sedan

18 bilar fast i trasigt parkeringshus

Sydöstran - 15 minuter sedan

En död i trafikolycka i Örkelljunga

Sydöstran - 45 minuter sedan

Myndigheter utnyttjas för penningtvätt

Sydöstran - 1 timme sedan

Handeln går framåt i Sölvesborg: ”En bättre sommar i år”

– Det har varit helt fantastiskt, säger Ann-Louise Bolin, näringslivsutvecklare med inriktning på handel och service i Sölvesborgs kommun, om hur handeln har upplevts av de lokala företagarna i sommar..

Sydöstran - 1 timme sedan

Polisen: Volvo sedd vid nytt försvinnande

Polisen rubricerar nu en 80-årings försvinnande i Malå som människorov. Polisen bekräftar också att den Volvo som stals i samband med mordet på en 70-årig man i Markaryd i Kronobergs län har setts i Malå kommun dagarna innan 80-åringen försvann..

Sydöstran - 1 timme sedan

Uppoffringarna som fört Fredricson till toppen

Peder Fredricson, 47, har medvetet – om än något motvilligt – anpassat sig till de krav som ställs på världsstjärna. Då finns inte mycket tid till annat än en ständig strävan efter perfektion..

Sydöstran - 1 timme sedan

S-veteranen Enn Kokk är död

Sydöstran - 1 timme sedan

Dwayne "The Rock" Johnson har gift sig

Sydöstran - 2 timmar sedan

Boende vill ha bullerplank vid nybygge

Nya bostäder innebär att trafiken kommer att öka och därmed också trafikbullret. Det menar boende i bostadsrättsföreningen Utsikten i Skogsborg. De boende vill se åtgärder inför en utbyggnad i närområdet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.